mateokk 16.04.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam serdecznie, na początku przepraszam za swoją ignorancję, ale nie mam pojęcia jak to sprawdzić. Pobranie próbki i wyhodowanie w laboratorium nie wchodzi niestety w grę. Na początku tego miesiąca odebrałem mieszkanie. Niestety w łazience widzę dziwne zacieki - nie wiem, czy jest to grzyb, rdza, czy cokolwiek innego.Mieszkam pod samym dachem, więc nie może być to wina sąsiada. Czy można na podłoże bezpośrednio wylać folię w płynie lub położyć inną izolację przeciwwilgociową? http://s24.postimg.org/xo9h8ps75/azienka1.jpghttp://s24.postimg.org/ejb9w2jup/azienka2.jpghttp://s24.postimg.org/abghnbif5/azienka3.jpg Zgodnie z załącznikiem do umowy, w łazience powinienem mieć "tynki na ścianach i suficie gipsowe bez malowania, do zaimpregnowania we własnym zakresie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 17.04.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 a mokre jest ?, najwazniejsze to sprawdzic czy ktos nie zalewa. Potem pomalowac i bedzie widac czy wyjdzie cos za pol roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateokk 17.04.2013 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Dziękuję za pierwszą odpowiedź. Nie, nie jest mokre. Nie ma mnie kto zalać, bo mieszkam na ostatniej kondygnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 17.04.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Dach może zalać to raz. Ale to nie dach. Wentylacja jest niesprawna to dwa. Poprawić to musisz, nie zatkałeś se kratki "bo wieje"? Rozszczelnione masz okna? Nawiewniki są? Jeżeli tego nie osuszysz to grzyb na tym prędzej czy później sam wyrośnie, nie trzeba do labolatorium biegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 17.04.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 wrrrrróć jak to nie jest mokre? Przecież widać, że jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paroofka 19.04.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Nie tylko że mokre, ale też w jakimś takim dziwnym kolorze... Ja bym to na razie poobserwował przez kilka tygodni - jak się będzie rozszerzał zaciek to koniecznie trzeba się będzie tym zająć w trybie pilnym. A jak zniknie to zabezpieczyłbym to podkładem przeciwgrzybicznym i pomalował. Chociaż takie działanie to zawsze ryzyko, że problem wróci, bo nie jest zdiagnozowana przyczyna... Ale raz sie żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 20.04.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Jak to nie jest? Schnie mieszkanie po budowie, albo kąpiel brał, wentylacji nie ma, ściana zimna. Żaden podkład przeciwgrzybiczny należy najpierw wyeliminować PRZYCZYNĘ. Ma na ścianie idealne warunki do hodowania pleśni. WENTYLACJA! Ile razy trzeba tłuc to samo na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateokk 20.04.2013 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Jak to nie jest? Schnie mieszkanie po budowie, albo kąpiel brał, wentylacji nie ma, ściana zimna. Żaden podkład przeciwgrzybiczny należy najpierw wyeliminować PRZYCZYNĘ. Ma na ścianie idealne warunki do hodowania pleśni. WENTYLACJA! Ile razy trzeba tłuc to samo na tym forum. Dziękuję za odpowiedzi. Mieszkanie stoi od grudnia (deweloper potrzebował ponad trzech miesięcy na uzyskanie pozwolenia na użytkowanie), więc nie wiem, czy nadal schnie po budowie. Kąpieli też nie brałem, bo nie wstawiłem tam jeszcze wanny (na razie są tam gołe ściany). Wczoraj sprzedawca w dużym sklepie budowlanym (pokazałem mu te same zdjęcia na telefonie; nie wymieniam nazwy sklepu, bo nie chcę być posądzony o reklamowanie kogokolwiek ) stwierdził, że "należy położyć na to grunt głęboko penetrujący, tam nie ma prawa nic się rozwinąć". Co rozumiecie przez wentylację? Kratka wentylacyjna... wydaje się działać poprawnie, czy mam zostawiać otwarte okna w mieszkaniu, aby wymusić obieg powietrza? Na razie ustawiłem kaloryfer na maksymalną temperaturę, licząc na to, że "wyschnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 20.04.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Czy to jest MOKRE? Dotknij ręką. Grunt głęboko penetrujący chciał Ci sprzedać a nie rozwiązać problem!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 21.04.2013 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 powachaj czy smierdzi. Na wysokich budynkach nikt z roboli nie chodzi do ubikacji wybieraja sobie najmniejsze pomieszczenie na ostatnim pietrze i leja, przeciez nikt nie bedzie chodzil do kibla na parter i poza budynek. :wave::wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jok007 22.04.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam serdecznie, Na początku tego miesiąca odebrałem mieszkanie. Niestety w łazience widzę dziwne zacieki - nie wiem, czy jest to grzyb, rdza, czy cokolwiek innego. Mieszkam pod samym dachem, więc nie może być to wina sąsiada. Sprawdź czy jest mokre, jeżeli mieszkasz pod samym dachem, to najbardziej prawdopodobne jest nieszczelność w tymże dachu. Czym jest pokryty? Dachówką? To niestety dość wredne problemy, ale jak masz mieszkanie na gwarancji dewelopera (tak zrozumiałem) to nie odpuszczaj, tylko reklamuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luuk 22.04.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Przede wszystkim polecam wizytę fachowca z miernikiem wilgotności. Bez tego ciężko coś wywnioskować poza tym jego opinia może być podstawą reklamacji. Jeśli mieszkanie jest dopiero odebrane może to być chociażby wilgoć technologiczna - taka w rogach z reguły trzyma się dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts