Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Na początek powiem, ze forum jest dla mnie skarbnicą wiedzy, często podglądam, podczytuję, korzystam z rad, sama ich nie udzielam bo doświadczenie prawie żadne. W nowo budowanym domu mam na dole malutką łazienkę w zasadzie wc, tylko miska i malutka umywalka, wymyśliłam sobie biało -czarną, Pani w sklepie nie zrobi projektu bo za mała łazienka (czytaj niedroga) , z wyobraźnią u mnie ciężko ale do rzeczy :

wymyśliłam sobie płytkę czarną taito tubądzin - chodzi o taito 1C (coś w rodzaju mozaiki)

http://www.tubadzin.pl/pl/kolekcje/kolekcje_maciej_zien/tokyo.html/kID/92/Taito/

ale nie wiem z czym ją połączyć ? macie jakieś pomysły, nie musi być akurat ta płytka ale myślę sobie że dobrze gdyby przynajmniej część tych płytek miało jakąś strukturę, w sensie nie było gładkie.

dziękuję za każdą podpowiedź.

https://forum.murator.pl/topic/178393-z-czym-po%C5%82%C4%85czy%C4%87-tak%C4%85-p%C5%82ytk%C4%99/

Miałam kiedyś takie wc - w czarnych płytkach. Było jak w karcerze :bash: Takie płytki (bardzo ładne, swoją drogą) dałabym tylko na dolnej partii ściany, powyżej nich wąski pasek białych płytek i czarna listwa. Reszta ścian biała, malowana. Podłoga w drobną, czarno-białą mozaikę. Jak widać, jestem monochromatyczna ;) ale duża ilość bieli pomoże rozjaśnić małe pomieszczenie. Kolory w dodatkach - dozownik na mydło, ręcznik, cos tam... ;) Zrobiłam Ci oszałamiającą wizualizację w paincie :lol2::lol2:

wc.jpg

Oj, dziewczyny, jesteście super, i jestem pod wrażeniem wizualizacji :) ja w ogóle chyba powinnam ten wątek umieścić w dziale "projektowanie", Panno Z. super pomysł z tymi malowanymi ścianami, próbowałam sobie ściągnąć jakiś bezpłatny program do wizualizacji ale muszę być bardzo niezdolna bo nic mi nie wychodzi. Może ta płytka taito na geberit potem podświetlona wnęka a lustrem ( to chyba klasyka) , a nad wnęką biała malowana ściana, ściany białe malowane, mini umywalka jest tuż przy drzwiach po lewej stronie nad nią lustro szerokości 50 cm idące już do końca tej ściany , prawa strona - ściana a na niej NIC :) Mam tylko wątpliwości co do tej mozaiki na podłodze wygląda fajnie tylko nie wiem jak mój organizm na nią zareaguje będąc po drineczku :)

A może w ogóle odradzacie biało- czarną , że zimna ?

haha ta wizualizacja jest genialna

Wiem, paint rządzi :lol2:

próbowałam sobie ściągnąć jakiś bezpłatny program do wizualizacji ale muszę być bardzo niezdolna bo nic mi nie wychodzi.

No, ja mam jakiś "projektant 3D wnętrza", ale nie chce mi się z nim męczyć - chyba, że przy czymś większym :yes:

Małe masz lustro :( Margots ma rację, połysk i lustro powiększy pomieszczenie. Może takie lustro na całą szerokość ściany, od sufitu, a dolna krawędź - albo do podłogi, albo tak jak normalnie się lustro kończy?

Jeśli o inne kolory chodzi, to raczej imho mało krzykliwe i tylko jeden do neutralnej bazy.

A jaką planujesz lampę? Cos sufitowego, czy może jakieś ładne kinkieciki na tej pustej ścianie?

przeraszam, że trochę pomilczałąm ale temat ciagle mi chodzi po głowie. Chyba zmieniłam opcję na cieplejszą, wc jest malutkie i wiadomo że ślepe więc może opcja w cieplekszych barwach byłaby lepsza, znalazłam coś takiego

http://www.homplex.pl/aranzacje/lazienek/aranzacja-lazienka-biel-nowoczesny-surowo-minimalistyczny-6147350.htm

co o tym myślicie ? szukam teraz jakieś niedrogiej płytki która by pasowała, ewentualnie taniej mozaiki, ta mozaika z aranżacji to ponad 70 zł za plaster, myślałam też żeby zrobić tę mozaikę tylko na tej ścianie z geberitem ale koło umywalki też coś by się przydało.... Oświetlenie w tym przypadku byłoby na suficie ale nie na środku tylko przy scianie z geberitem plus kinkiet na lustrem, podłoga też kremowa chociaż w tej aranżacji jest chyba jasnoszara i też jest ok.

dziekuję wam bardzo za rady, jak widać uwaga o karcerze swoje zrobiłą ;)