Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

Haha, mówisz o swoim mężu? :p

Ja po prostu jestem sentymentalna. Jak to zbierałam to zawsze wyobrażałam sobie, że kiedyś siądę do tego z moimi dziećmi i będę im opowiadać co jest co i z czym się wiąże :wiggle: Mam już dzieci - to powoli mogę się zabrać za realizację, bo czas tak szybko leci :(

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol2: On ma mnóstwo pamiątek z misji na których był bo tak jak Ty jest sentymentalny a poza tym interesuje się historią :yes:

Od początku wiedziałam że mój mąż jest większym romantykiem ode mnie :lol2:

Z moją pomocą sukcesywnie pozbywamy się takich "pamiątek" :lol2: Nie ma litości :p

Żarty żartami ale niektórzy ludzie chorobliwie przywiązują się do rzeczy :sick: a takie zbieractwo to już poważne zaburzenie :o

Zbieram się do wyrka :D :goodnight::bye::hug:

Edytowane przez Ślężankaaa

Duśka, jesteś rekordzistka. To, że jakieś niedobitki o tej godzinie wiszą na FM to przez zasiedzenie - zrozumiałe. Ale, żeby o tej dopiero wpadać i zaczynać to naprawdę... :lol2:

Masz TU, ale podpowiadam - jest za słodki :sick: Sugeruję też wykorzystać inny krem, bo ten z przepisu... słaby :o Ciasto natomiast jest obłędne :mniam:, nawet jako same, albo najlepiej z jakimiś bardziej śmietanowymi oprawami, a nie: czekoladowiec, z masą czekoladową, obłożony czekoladą i posypany czekoladą :bash:

stary nie uznaje nie-czekolady :)

więc im bardziej czeko, tym lepiej (ja zresztą też czekoladowa - słodycze mogą dla mnie nie istnieć, ale kosteczka takiej prawdziwej...) choć ja już potafię sobie odmówić - wiadomo, argument z "dupa rośnie" do mojej wyobraźni jednak przemawia.

a zjawiam się o tak późnej porze, bo właśnie się obudziłam, w końcu trochę gorączka opadła i jakby do życia wracam. tyle że spać mi się już nie chce :) to sprawdzam, coście cały dzień robiły :p

Idę spać. Dobranoc :sleep: Ale rano będzie dół http://emotikona.pl/emotikony/pic/budzik.gif

:bye:

niezla jestes :D ty poszlas spac a moj synus postanowil sie do nas przeprowadzic i spalismy tak do rana (poniewaz rzadko mu sie to zdarza to go nie wygonilam...zreszta bylam nieprzytomna)...no i oczywiscie jestem zmieta jak po imprezie bo albo lokciem dostalam, albo z kolanka w brzuch:sick:...potem jeszcze male sie ze dwa razy przebudzilo (co tez jej sie nie zdarza, ale kolejna trojka sie pokazala)...do tego jeszcze to moje przeziebienie...a maz w robocie...niech mnie ktos przytuli!!!:cry:

:p

krem do tortow robie najprostrzy na swiecie - ubijam serek mascarpone z cukrem pudrem, jak ma byc czekoladowy mozna dodac rozpuszczonej gorzkiej :) mozna tez go polaczyc z ubita smietanka kremowka, tylko zeby sie nie rozplyna to przydala by sie jakas zelatyna czy cos...? ;)

Też się czuję jakbym kaca miała, a wcale nie piłam wczoraj :no: (no! 2 szklaneczki coca coli - ale malutkie! :D)

Chloe - jeszcze powiedz mi coś na temat rozmiaru Twoich kokilek. Bo są do wyboru 8 cm średnica, 4 wysokość albo 11,5 cm średnica i 5 cm wysokość. Nie wiem które są praktyczniejsze? Wiadomo - zależy od tego co się w nim robi, ale tak z punktu widzenia praktykanta, to jaki wg Ciebie rozmiar byłby optymalny? Ma ktoś jeszcze? Lub praktykował u kogoś? Co by mógł doradzić... :)

czuję się wywołana to tablicy przez kokilki :)

swego czasu zachorowałam na nie ma maxa!! i musiałam od razu kupić... kupiłam na allegro białe takie jak te miętuski (swoją drogą przepiękne!!)

mam wymiar: średnica 11cm, wysokość 5cm...

wg mnie są idealne na taką porcję "na zakąskę" np: kawałek tosta, szyneczka, serek, przyprawy, jedno duże jajko :)

podawałam w nich nawet zupę :D taki bardzo gęsty krem jako zakąskę i to taka porcja idealna, bo tym się zbyt nie najjesz a żołądek zacznie pracować...

zależy do czego je chcesz... jak ma się taką porcją człowiek lepiej najeść to daj większe - ja osobiście uważam że 11cm średnicy to max jest... wolałabym wyższe by były jeśli mają mieć większą pojemność

edit

aaaa i ja kupiłam 14sztuk :D na wypadek potłuczenia ;)

teraz na co dzień moje dziewczyny jedzą w nich posiłki, bo to jest taka idealna porcja dla nich obiadku, czy jakiegoś serka, twarożku, kisielu itp

Edytowane przez lukasz69karolina

Do kremu brulee, sufletu, koszyczków serowych czy nawet muffinków. Wszystko co trzeba zapiec w piekarniku w takich porcjach. Pasztecziki, bułeczki z ciasta fracuskiego (z dowolnym nadzieniem ;)) Można podać w tym galaretkę dla dzieci czyli potraktować jako zwykłe miseczki - skolko ugodno ;)

Jak te większe to już tylko białe. A tak sobie rzęsami trzepotałam do tych miętowych :rolleyes:. Te białe większe paradoksalnie tańsze, to najwyżej będę sobie do miętusków wzdychać na zdjęciach ;)

Dzięki Karolina :hug:

By the way. Będzie u Twoich dziewczyn ta garderoba? Jak otwierana? Jedne drzwi czy tak jak u mnie?

proszę :)

jak możesz zaszaleć to bierz jedne i drugie :D hehe

musi być!! jak mi Ł nie zrobi to zatrudnię jakiegoś gościa do tego :) ma być z k-g jak u Ciebie więc jeszcze się zejdzie zanim powstanie... drzwi jak u Ciebie: dwie sztuki albo 4 - zobaczę ile się zmieści :lol2:

tylko nie wybłagałam tam oświetlenia :( ale moja będzie płytka, nie da się tam wejść zbyt (głęboka na 70-80cm) więc będzie oświetlana przez górne sufitowe