asiazett 11.01.2014 00:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Haha, mówisz o swoim mężu? Ja po prostu jestem sentymentalna. Jak to zbierałam to zawsze wyobrażałam sobie, że kiedyś siądę do tego z moimi dziećmi i będę im opowiadać co jest co i z czym się wiąże Mam już dzieci - to powoli mogę się zabrać za realizację, bo czas tak szybko leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 11.01.2014 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) On ma mnóstwo pamiątek z misji na których był bo tak jak Ty jest sentymentalny a poza tym interesuje się historią Od początku wiedziałam że mój mąż jest większym romantykiem ode mnie Z moją pomocą sukcesywnie pozbywamy się takich "pamiątek" Nie ma litości Żarty żartami ale niektórzy ludzie chorobliwie przywiązują się do rzeczy a takie zbieractwo to już poważne zaburzenie Zbieram się do wyrka Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2014 00:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 No to liczę, że to jednak nie o nas Właśnie robię pewne DIY do Ali pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2014 00:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif Dzieki Ania. Musisz mi jednak uwierzyć na słowo, że wygląda lepiej niż smakuje Ale ostatnio naprawdę zaczynam mieć fun z pieczenia ciast i nie wiem skąd mi się to wzięło, hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2014 00:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 W zasadzie to nie było imprezy, przyszedł tylko mój tata, w drodze z resztą na docelową imprezę Ja nie śpię, bo... Właśnie robię pewne DIY do Ali pokoju A właśnie miałam Ciebie spytać o to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2014 01:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Chyba kończę już ta robotę, bo i tak nie mam wszystkiego Zrobię prowizorkę do zdjęcia, a jak już wszystko ogarnę to sobie kiedyś tam skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 11.01.2014 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 tort czad! mógłby wyjść zakalec totalny a przez maltrasersy i www mój stary by go pochłonął tak więc nie mam wyjścia, o namiar proszę (w sensie namiar na przepis ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2014 01:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Duśka, jesteś rekordzistka. To, że jakieś niedobitki o tej godzinie wiszą na FM to przez zasiedzenie - zrozumiałe. Ale, żeby o tej dopiero wpadać i zaczynać to naprawdę... Masz TU, ale podpowiadam - jest za słodki Sugeruję też wykorzystać inny krem, bo ten z przepisu... słaby Ciasto natomiast jest obłędne :mniam:, nawet jako same, albo najlepiej z jakimiś bardziej śmietanowymi oprawami, a nie: czekoladowiec, z masą czekoladową, obłożony czekoladą i posypany czekoladą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 11.01.2014 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 stary nie uznaje nie-czekolady więc im bardziej czeko, tym lepiej (ja zresztą też czekoladowa - słodycze mogą dla mnie nie istnieć, ale kosteczka takiej prawdziwej...) choć ja już potafię sobie odmówić - wiadomo, argument z "dupa rośnie" do mojej wyobraźni jednak przemawia. a zjawiam się o tak późnej porze, bo właśnie się obudziłam, w końcu trochę gorączka opadła i jakby do życia wracam. tyle że spać mi się już nie chce to sprawdzam, coście cały dzień robiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2014 02:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Idę spać. Dobranoc Ale rano będzie dół http://emotikona.pl/emotikony/pic/budzik.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 11.01.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Idę spać. Dobranoc Ale rano będzie dół http://emotikona.pl/emotikony/pic/budzik.gif niezla jestes ty poszlas spac a moj synus postanowil sie do nas przeprowadzic i spalismy tak do rana (poniewaz rzadko mu sie to zdarza to go nie wygonilam...zreszta bylam nieprzytomna)...no i oczywiscie jestem zmieta jak po imprezie bo albo lokciem dostalam, albo z kolanka w brzuch:sick:...potem jeszcze male sie ze dwa razy przebudzilo (co tez jej sie nie zdarza, ale kolejna trojka sie pokazala)...do tego jeszcze to moje przeziebienie...a maz w robocie...niech mnie ktos przytuli!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 11.01.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 krem do tortow robie najprostrzy na swiecie - ubijam serek mascarpone z cukrem pudrem, jak ma byc czekoladowy mozna dodac rozpuszczonej gorzkiej mozna tez go polaczyc z ubita smietanka kremowka, tylko zeby sie nie rozplyna to przydala by sie jakas zelatyna czy cos...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2014 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Tak jest - na mascarpone to jest KREM! Zapamiętam go sobie A tymczasem przesyłam... http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/534/iq2p.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2014 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Też się czuję jakbym kaca miała, a wcale nie piłam wczoraj (no! 2 szklaneczki coca coli - ale malutkie! ) Chloe - jeszcze powiedz mi coś na temat rozmiaru Twoich kokilek. Bo są do wyboru 8 cm średnica, 4 wysokość albo 11,5 cm średnica i 5 cm wysokość. Nie wiem które są praktyczniejsze? Wiadomo - zależy od tego co się w nim robi, ale tak z punktu widzenia praktykanta, to jaki wg Ciebie rozmiar byłby optymalny? Ma ktoś jeszcze? Lub praktykował u kogoś? Co by mógł doradzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.01.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Asiu, a do czego te kokilki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 11.01.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) czuję się wywołana to tablicy przez kokilki swego czasu zachorowałam na nie ma maxa!! i musiałam od razu kupić... kupiłam na allegro białe takie jak te miętuski (swoją drogą przepiękne!!) mam wymiar: średnica 11cm, wysokość 5cm... wg mnie są idealne na taką porcję "na zakąskę" np: kawałek tosta, szyneczka, serek, przyprawy, jedno duże jajko podawałam w nich nawet zupę taki bardzo gęsty krem jako zakąskę i to taka porcja idealna, bo tym się zbyt nie najjesz a żołądek zacznie pracować... zależy do czego je chcesz... jak ma się taką porcją człowiek lepiej najeść to daj większe - ja osobiście uważam że 11cm średnicy to max jest... wolałabym wyższe by były jeśli mają mieć większą pojemność edit aaaa i ja kupiłam 14sztuk na wypadek potłuczenia teraz na co dzień moje dziewczyny jedzą w nich posiłki, bo to jest taka idealna porcja dla nich obiadku, czy jakiegoś serka, twarożku, kisielu itp Edytowane 11 Stycznia 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2014 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Do kremu brulee, sufletu, koszyczków serowych czy nawet muffinków. Wszystko co trzeba zapiec w piekarniku w takich porcjach. Pasztecziki, bułeczki z ciasta fracuskiego (z dowolnym nadzieniem ) Można podać w tym galaretkę dla dzieci czyli potraktować jako zwykłe miseczki - skolko ugodno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 11.01.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 brule też robiłam w nich na mufinki za duże to moim zdaniem ale to taka porcja na zakąskę/deser ma być? - to te 11cm/5cm wystarczą - albo weź wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2014 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Jak te większe to już tylko białe. A tak sobie rzęsami trzepotałam do tych miętowych . Te białe większe paradoksalnie tańsze, to najwyżej będę sobie do miętusków wzdychać na zdjęciach Dzięki Karolina By the way. Będzie u Twoich dziewczyn ta garderoba? Jak otwierana? Jedne drzwi czy tak jak u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 11.01.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 proszę jak możesz zaszaleć to bierz jedne i drugie hehe musi być!! jak mi Ł nie zrobi to zatrudnię jakiegoś gościa do tego ma być z k-g jak u Ciebie więc jeszcze się zejdzie zanim powstanie... drzwi jak u Ciebie: dwie sztuki albo 4 - zobaczę ile się zmieści tylko nie wybłagałam tam oświetlenia ale moja będzie płytka, nie da się tam wejść zbyt (głęboka na 70-80cm) więc będzie oświetlana przez górne sufitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts