Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

Asiu a ten expedit z 4 przegrodkami tez nie wejdzie ??

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/expedit-rega__0086572_PE215405_S4.JPG

a nad to taki pojedynczy, mozna zawisic na scianie i tez cos polozyc

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/expedit-rega__0156457_PE315501_S4.JPG

zostanie nieco miejsca pod skosem, to wsun kosz na zabawki, np taki, mozna znalezc w roznych sklepach w roznych kolorach

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/kusiner-kosz-z-siatki-z-pokrywka__0102700_PE248155_S4.JPG

a jesli chodzi o kokilki to wybralabym te mietowe z uwagi na ksztalt, lepiej sie smaruje maslem i lepiej z nich wyjmuje to co zapieka

do muffinek osobiscie wole specjalna blaszke i papilotki oraz silikonowe foremki z I. :)

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fajne te kosze migotki -bo takie niższe...

ja mam takie jak te na dole zdjęcia http://www.fanbiedronki.pl/files/g/2_Promocje_20130513_29_23.jpg kupione kiedyś w Biedronce... kupiłam specjalnie 4: 2 na teraz a 2 do domu jak się przeprowadzimy, ale raczej nie wykorzystam... są strasznie głębokie i nie idzie w nich nic odszukać - trzeba wszystko wywalić na podłogę najpierw... osobiście lepiej mi pasują płytsze jakieś :)

plus ich zaś jest taki, że laski wchodzą do nich całe i się chowają :D hehehe

Słońce - ta kombinacja expeditów weszłaby, tylko takie łączone już dziwnie wyglądają przez te grube, stykające się ramki. To już bardziej myślę, czy by faktycznie regału i szafy nie przesunąć na sam skraj ściany i wtedy z obliczeń wynika mi, że wszedłby ten expedit, który jest Ali - podwójny, długi.

Właśnie sobie uświadomiłam, że cały szkopuł tkwi w tej szafie, która w zasadzie chyba w tych okolicznościach (pojemny pokój Ali) nie będzie tak niezbędna jak zakładałam ;) Gdybym ją wywaliła to by mocno rozładowało pokój o dało by się poszaleć z poprzemieszczaniem mebli. Ale chyba i tak tego nie zrobię, bo już nie mam co zrobić z tym (łącznie mam w całym domu 4 takie szafy, wypada w co 2. pokoju ;)). Chyba, żeby do sypialni! http://emotikona.pl/emotikony/pic/zarowka.gif Hmmm... muszę pogadać z Darem. On mnie wyśmieje, jak usłyszy, że znowu coś kombinuję :lol2:.

A druga opcja jest taka, żeby szafę wykorzystać na schowanko dla zabawek! Co też może nie było by głupie bo tam spokojnie pomieściłabym te wszelkie wielkogabarytowe kolumbryny :yes:

Dziewczynki. Kosze: płytkie, głębokie, kolorowe, plecione, ze sklejki, z plastiku, whatever nie mogą być :no:. Bo dokładnie to teraz mam (tyle, że nie ładne, ale tym razem akurat nie o design chodzi ;)) i właśnie ta forma się nie sprawdza. Jest potrzeba konkretniejszej organizacji :yes:

Tymczasem tak na chwilkę zmiana tematu. Przed chwilą odebrałam przesyłkę, dzięki której podrasowałam galeryjkę...

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/191/mnpf.jpg

Zdjęć wciąż nie wywołałam http://emotikona.pl/emotikony/pic/0blush2.gif, bo czekam jeszcze na kilka z ciąży (szwagierka je obrabia :bash: :bash: :bash:). Ale chodzi o literki :yes:

Myślicie, że zdjęcia robić kolorowe, czy wszystkie czarno - białe? Beżowa ramka będzie wymieniona na srebrną ;)

Asiu chodzilo mi o to, by ta pojedyncza polka wisiala na scianie nad tym poczwornym expeditem ........ w pewnej odleglosci, one stykac sie nie moga, wlasnie z tego powodu co pisalas

ten, co maja nasze dziewczyny w pokojach pasowalby idealnie, ale w sumie szkoda szafy wynosic

tutaj ten regal pod skosem- miejsca mniej wiecej tyle samo, tutaj drzwi, u Ciebie szafa

http://img.zszywka.pl/0/0151/w_6634/moj-swiat/szafka-expedit-w-domu-z-ikea--plus-.jpg

jesli nie chcesz pojedynczego nad tym, to mozna kupic takie polki na zdjecia w I. no i tez bedzie fajnie

mam te regaly z wysuwanymi koszami (idealne na tysiace lego, ktore moje dzieci maja ;) ), jednak dla mnie expedit jest na lata i mozna go dowolnie pozniej zmieniac i aranzowac

ja w szafie na dole schowalam planszowki i puzzle i mate do tanczenia w pudelku - wszystko co duze :) i w szoku jestem, ze tyle sie w niej miesci

zabawki, ktorymi dzieci sie nie bawia wydaje innym, a te, z ktorymi nie chca sie rozstac sa zapakowanie w folie i kartony i wyniesione na strych

nie ma sensu zapychac pudelek czyms, co dziecko wyjmie raz na rok

a metoda z chowaniem i wyjmowaniem po kilku tygodniach czy miesiacach tez jest fajna :)

odnosnie galerii - obroc "j" tak, jak powinno byc :p planuje galerie u siebie i mam pomysl, by wszystkie zdjecia zrobic czarno-biale :) wtedy ramki przeroznych formatow i ksztaltow w 2 kolorach czarnym i bialym :)

jesli kolorowe zdjecia, to uparlabym sie na jeden kolor ramek

Migotka pojemnikow na zabawki nigdy za wiele, fajnie, ze chcesz gromadzic :) ale jesli moge doradzic, to wybieraj tylko te, ktore beda pasowaly do pokoju, ktory zaplanowalas, bo pozniej sie zrobi balagan i zamiast uporzadkowania zrobisz misz-masz

Nie no listy miłosne to nie... Za pikantnie:p obcy będą czytać;)

Literki bardzo fajnie. Ja bym do galerii dołożyła jakieś obrazki, zdjęcia niekoniecznie Was przedstawiające, ale dla Was fajne/ważne. Może jakieś miejsce, serducho wymalowane przez Zuzę lub coś w ten deseń.

Edytowane przez p@nna migotka

Nie no listy miłosne to nie... Za pikantnie:p obcy będą czytać;)

No jasne, że cenzura musiałaby być - tylko takie fragmenty, które byłyby możliwe do upublicznienia ;). Chociaż nie wiem czy jakieś sprośności bym tam w ogóle znalazła, bo Migotka to widzę - owszem :evil: haha... :lol2:

Mniejsza o galerię. Liczę na dalszą rozkminkę Zuziowego pokoju :bash:

Ja mam pomysł, skoro szafa nie jest potrzebna ( a niezbędna chyba jednak nie jest) to ją po prostu sprzedaj. Meble z ikei ludzie bardzo chętnie odkupują. A ty uwolnisz trochę przestrzeni. Mnie zresztą coś nie podchodzi ustawienie regał/szafa i ta różnica wysokości pomiędzy nimi. Chyba, że to perspektywa na zdjęciu przekłamuje i na żywo jest ok.

Asia to moze taki pomysl - jesli szafa ma zostac, to moze zamien ja miejscem z regalem, drugi regal, ktory stoi miedzy oknami wstawilabym przy lozku, na scianie z garderoba, o ile jest tam miejsce ...... a komode przestawilabym miedzy okna

natomiast, jesli znajdziesz inne miejsce dla szafy, to regaly ustawilabym razem ( tam, gdzie teraz szafa i regal), a komoda miedzy oknami

nie wiem, czy zrozumiale napisalam :rolleyes:

Szafy miedzy oknami nie proponowalam ;) tam tylko cos nizszego, czyli ta komoda bylaby tam idealna

rozumiem, ze oba regaly przy szafie sie nie zmieszcza ?

to moze zamiast wystawiac szafe, przenies gdzies 1 regal ?

zawsze lepiej schowac w szafie duze zabawki, gry itp ..... zamykasz szafe i porzadek jest

domyslam sie, ze lepiej byloby tak ustawic, by wszystkie meble zostaly, wiec moze na poczatek zamien miejscami szafe z regalem, czyli szafa bylaby blizej wejsca tuz za rogiem i dopiero za nia regal

zobaczysz, czy nie bedzie lepiej

Poszłam spać wczoraj o 22:00 i właśnie wstałam :D Po maratonie zarwanych nocy to sobie organizm odebrał co mu brakowało ;)

Jeszcze mi przyszedł do głowy pomysł, żeby dużego expedita 4 x 4 kratki ustawić jak ściankę, ale to chyba labirynt by się zrobił z przejścia. Pokój jest szeroki na 3 m, a expedit zabrałby 1,5 m. Lipa :sick:

Myślę, że w weekend zacznę sprawę od opróżnienia szafy. Popróbuję jeszcze coś na fotkach poprzestawiać. Jak już opróżnię ten kąt z zabawek to pomyślałam, żeby tam wstawić biurko. Zależy mi jeszcze na tym, żeby tą komodę może jakoś wyeksponować. Ale nie widzę, gdzie ją można przenieść :( :no: Jak ktoś jeszcze na coś wpadnie to... śmiało :D