duś1719506024 26.01.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 a wy tu znów na słodko! no nieeeee ja wyeliminowałam nawet kostkę rosołową. jak się dietowałam to poznałam całą masę zamienników (ot choćby lubczyk) i już nigdy nie wróciłam do proszków. jak gotuję rosół czy bulion to siup do woreczków i mam pomrożone - małe 100 ml na sosy, większe koło 250 ml na zupy, aż tak bardzo upierdliwe to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.01.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Duska z ta kostka tez probuje wyeliminowac, bo tyle mi sie juz udalo innych rzeczy pozbyc ........ Ale uzywam rzadko, wiec pewnie z czasem bede robic bulion, tak, jak Ty ostatnio bardzo polubilam ciecierzyce, o dziwo dzieci takze nawet nam bardziej smakuje niz soczewica ..... ale i soczewice dopracuje do perfekcji wymysle takie danie, ktore im zasmakuje Asia kakao chetnie Beata rozumiem, ze rogaliki sama pieczesz ? czestuje sie zatem oki, zmykam robic obiad pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.01.2014 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Bankówka, że Becia sama piekła mniam. Jak nie trudne to przepisik poproszę Duś dzięki za przypomnienie takiej opcji. Dobry patencik nie jest zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.01.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 oooo ciecierzycę uwielbiam! albo humusik... z takim chrupiącym chlebkiem... zaraz wyślę dziada po zakupy heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.01.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Mnie ciciorka zaintrygowala po ktoryms z programow Ramseya, gdy gotowal z corka i nie sadzilam, ze tak mi zasmakuje oczywiscie wymyslilam swoja wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 26.01.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Asiu....sama i muszę powiedzieć, że nie ma dużo roboty wobec czego często je robię Przepisik znalazłam kiedyś tutaj........wołala :D:D http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/drozdzowe_wypieki/rogaliki_drozdzowe/przepis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 26.01.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 No to Asieńko masz naczynie żaroodporne co się zowie... chyba cały kurczak by tam wlazł Ja mam tylko takie: http://dukapolska.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/2/6/264449-vit-rekt-30cm.jpg Ma tylko 5,5 cm głebokosci Jeszcze zapiekanka pastuszka wchodzi, albo inne w miarę płaskie... A teraz mi się domowego chleba zachciało... ciepłego, z masłem. Tylko jeszcze nie robiłam w aktualnie posiadanym piekarniku (gazowym ) i się stracham... Nie podołam. Dotrwam do wyprowadzki i objęcia w posiadanie normalnego, elektrycznego. Przez ten czas pewnie strace rękę do chleba, ale co tam, nadrobi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 26.01.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Witam się wieczorową porą Przepraszam Asiu że tak u Ciebie odstawię małą prywatę ;)ale to dosyć pilna sprawa Czy ktoś posiada wiedzę na temat tego jak szeroka i głęboka powinna być wnęka na karnisz w suficie podwieszanym? albo może mnie odesłać do kogoś kto na forum coś takiego posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.01.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 No jest i Ona! Ślężanka. Ja Cię odeślę do reni1980, bo ona chyba kiedyś o tym rozprawiała z kimś gdzieś... i też ma chyba karnisze maskowane Becia, dzięki za przepisik, to już drugi od Ciebie Panna Z. - tak właśnie, żaroodporne naczynie mam, polecam i mniej więcej tak właśnie wyobrażałam sobie to Twoje Coś z pokrywką się przyda . Na chlebek nic nie poradzę, bo nigdy nie miałam ciągot do pieczenia chleba No i wreszcie obiecany poczęstunek, w sam raz na ten zimny wieczorek... http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/202/70ts.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.01.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Aska Ooooo wiedzialam kiedy wejsc daleka Spain mi sie przypomina cieple wieczory ...... Slezanka chowane karnisze ma Duska, o ile dobrze pamietam Panna Z. w gazowym piekarniku nie tak latwo sie piecze ...... chyba, ze umiesz regulowac ..... ja chyba by, poczekala Edytowane 26 Stycznia 2014 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.01.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Witam się wieczorową porą Przepraszam Asiu że tak u Ciebie odstawię małą prywatę ;)ale to dosyć pilna sprawa Czy ktoś posiada wiedzę na temat tego jak szeroka i głęboka powinna być wnęka na karnisz w suficie podwieszanym? albo może mnie odesłać do kogoś kto na forum coś takiego posiada? Slezanka chowane karnisze ma Duska, o ile dobrze pamietam wielokrotnie to opisywałam w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?19809-DEKORACJA-OKNA-okien-firany-zas%C5%82ony-rolety-%C5%BCaluzje-w%C4%85tek-zbiorczy/page166 opis z obrazkami od #3320, a w kolejnych znajdziesz wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 26.01.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 No jest i Ona! Ślężanka. Też się cieszę że Cię widzę Ja Cię odeślę do reni1980, bo ona chyba kiedyś o tym rozprawiała z kimś gdzieś... i też ma chyba karnisze maskowane Aska Ooooo wiedzialam kiedy wejsc daleka Spain mi sie przypomina cieple wieczory ...... Slezanka chowane karnisze ma Duska, o ile dobrze pamietam Dziękuję Wam za błyskawiczny odzew :hug: wielokrotnie to opisywałam w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?19809-DEKORACJA-OKNA-okien-firany-zas%C5%82ony-rolety-%C5%BCaluzje-w%C4%85tek-zbiorczy/page166 opis z obrazkami od #3320, a w kolejnych znajdziesz wymiary Dzięki Duś za pomoc Twoje są troszeczkę inne ale przynajmniej mam jakieś pojęcie o głębokości takiej wnęki Ja myślałam o czym takim: Zastanawiam się jaką długą zrobić tą wnękę tzn. ile zostawić cm po obu stronach okna 40-50 cm? http://emotikona.pl/emotikony/pic/29icon_woot.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.01.2014 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 wszystko zależy jak daleko ma sięgać firana/zasłona i czym w ogóle chcesz ubrać swoje okna (niektóre tkaniny muszą zajmować więcej miejsca, aby widoczny był np. wzór) moje okno w sypialni dla przykładu jest zwykłe, dwuskrzydłowe. teraz ci nie powiem na bank, ile długości ma parapet (na oko 150-160 cm), ale po obu stronach do narożnika zostało po 75 cm i mam to w całości zakryte zasłoną. nie wyobrażam sobie, aby było mniej - wygląda to bardzo proporcjonalnie. oczywiście tam jest układ od ściany do ściany. wydaje mi się, że 50 cm to minimum (to wcale nie jest dużo, zwłaszcza na dłuższej ścianie). najlepiej rozrysuj to sobie na rzucie mieszkania, aby z drugiej strony uniknąć wąskich "prześwietów" ściany, z którymi nic nie zrobisz bo będą zbyt małe (tj. ani obrazu, ani głośników od kina domowego, ani lamp), a i pod dekoracją okienną ich potem nie schowasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 27.01.2014 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Owcaania,Duś Owcaania a masz już wybrany jakiś karnisz? Masz zamiar go zamontować do ściany czy sufitu? Ja się zastanawiam czy kupować jakiś karnisz czy nie zrobić tak jak Duś, czyli kupić szynę karniszową. Ja chcę podwójny karnisz więc zrobię wnękę głęboką na 20 cm Wygląda na to że problem szerokości wnęki rozwiązał się sam bo mąż mnie uświadomił że w pewnej odległości od okna (jak pojadę do domu to zmierzę jaka to odległość) znajduje się ścianka boczna więc szerokość wnęki po obu stronach będzie uzależniona od tego "małego" szczegółu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 27.01.2014 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 hello - jesli pancakes to obowiazkowo z syropem klonowym! (u nas glownie na obiad) - woczraj tez byla pizza (maz jest ekspertem, ale poniewaz byla jeszcze kuzynka z corkami to mial male raczki do pomocy) - a na deserek moje ulubione ciasto czekoladowo-migdalowe z pomaranczowa nuta (bez mąki, bez proszku, najlepsze na swiecie!) ps. kostek tez czaaasem uzywam, ale tylko BIO! w zamrazalniku zazwyczaj mam porcyjke czy dwie rosolu...choc mies w sosach nie robie a o karniszach nie wiem nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.01.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 - a na deserek moje ulubione ciasto czekoladowo-migdalowe z pomaranczowa nuta (bez mąki, bez proszku, najlepsze na swiecie!) Jakie to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 27.01.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Ja chce przepis na to czekoladowo pysznościowe choć od dziś znów się idchudzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 27.01.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 prosze bardzo skladniki na okragla blaszke 26cm - 150g gorzkiej czekolady+75 mlecznej - rozpuscic w kapieli wodnej - 75g zmielonych ciasteczek amarettini (wloskie migdalowe, podobne do makaronikow) - 150g zmielonych migdaow - ok 200-250 brazowego cukru - 3 lyzki gorzkiego kakao suche skladniki wymieszac w misce, nastepnie dodac: - 5-6 jajek w zaleznosci od wielkosci (wstepnie rozbeltane w osobnej miseczce) - 150g miekkiego masla - otarta skorke z 1-2 pomaranczy (mozna tez dodac likier pomaranczowy, jak ktos lubi, ja nie lubie;) na koncu wmieszac roztopiona czekolade piec ok 35-40 min w 180st po wystudzeniu mozna posypac cukrem pudrem, podawac z bita smietana, serkiem mascarpone albo spozyc bez dodatkow z pyszna kawusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.01.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 dzięki. A te ciastka sa w stałej ofercie w lidlu lub biedrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 27.01.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 dzięki. A te ciastka sa w stałej ofercie w lidlu lub biedrze ? nie wiem czy sa w biedronce, w lidlu czasem sie pojawiaja, ale na pewno sa w almie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.