Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i co ja poradzę? :cool:

Swoją drogą to dziwne, że takie minimalistyczne stoły kosztują jak za zboże. Dla strugającego powinno być istotna trudność wykonania, zużyte materiały, etc. nie to jaki styl to reprezentuje?

No i drugie swoją drogą ;) "Twoja koncepcja"... wszyscy o niej słyszeli, ale nikt jej nie widział :rotfl:

no bo jadalnia w sumie w powijakach.

w weekend mam rendez vous ze stolarzem i powie mi jak bardzo cenny przedpokój mi się kroi. w międzyczasie architekt ma mi podesłać kilka alternatywnych pomysłów, co by u mnie pasowało innego aniżeli "prostak", który jest wersją bieżącą. jak pan stolarz powie, czy stół to koszt merola czy tylko złotych felg, to coś postanowimy w tej kwestii :)

(acz miki mi tu właśnie podburkuje, że on by się tam cieszył, gdyby po prostu została ustalona jakaś wersja ostateczna, a kiedy ją zrealizujemy to już choćby i byśmy mieli na tego meśka nawet zbierać, niech no tylko się model nie zmienia co tydzień :p)

ja se tu po prostu działam cichcem :)

Ja ze stołem nie pomogę. Podzielam Twoje wątpliwości co do mnogości kulorów drewna, ale nie przesądzałabym co tu się ostatecznie najlepiej wpasuje.Moim zdaniem efekt może być całkiem zaskakujący, na plus oczywiście. Przyznać się tu zaraz , kto jest w mocy jakąś wizkę wyprodukować? Moim zdaniem to trzeba zobaczyć.

Ja też za białym, pisałam już :yes: A jeśli nie biały, to ten najciemniejszy, który podałaś:D

Asia, ze mnie słaby pomocnik na chwilę obecną, bo staram się ogarnąć własną kuchnię i zostało mi na nią mało czasu. Niestety nie potrafię podjąć decyzji i zamiast eliminować opcje, mnożę je:bash:

Dobra doczytałam w czym problem , luknęłam jeszcze raz na zdjęcia z pierwszej strony i ;-) :

1. Ostatnimi czasy bardzo mi się stoły z toczonymi nogami podobają , nawet ostatnio rozmawiałam z koleżanką i doradzałam taki więc jestem za ;-) (i zapytam jaki koszt takiego stołu jest u tego gościa co chcesz robić - jeśli nie tajemnica ;-) ) . Uważam też że te nogi od białego nie są przesadzone , fajne są ;-)

2. uważam że w tak dużym pokoju to stół powinien być spory i taki rozmiar jak na pierwszej stronie jest ok przed rozłożeniem czyli 180 ? minimum to dla mnie 160 bo będzie wizualnie małe coś stało przy dużej kanapie .

3. Absolutnie u Ciebie nie widzę tam wybarwienia drewna żadnego . No chyba że takie jak reszta ale tu ciężko dobrać jak są inne więc brała bym pod uwagę tylko malowane . Biały jest ładny ale nie koniecznie u ciebie bo ja np widzę tam szary/grafitowy :p taki jak fronty tych szafeczek albo ta doniczka, korytko na kwiatki co tam masz . Świetnie by to wyglądało taki stylizowany, prosty blat i fajny kolorek ;-)

4. No i zależy też jakie krzesła mają być do tego ? Masz coś w planach ?

5. Lampa fakt do takie stołu średnio ale ja bym zamieniła tą z nad salonu nad stół , do takiego toczonego grafitowego będzie super ;-] a z nad stołu do salonu , do białych palet się wpisze .

No to moje zdanie i tak właśnie bym zrobiła :p

No ok. Cały biały mógłby być :yes: :D Tak wygląda w całej krasie, to w co planowałam celować:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/819/tcjm.jpg

Choć teraz faktycznie ten też zamieszał:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/203/fqbo.jpg

Blat i ten pomalowany fragmencik mogły by być białe, a nóżki drewniane. Trza by go było tylko dobrać rozmiar i wycenić u laczkarza :/

Uwielbiam takie stoły jak ten drugi bo to takie pod lata 60/70 i te smukłe nóżki ale jak dla mnie do twojej kanapy on troche za lekki wizualnie . ten z toczonymi nogami jest super , biały też , choć tak jak pisałam u Ciebie widzę szary/grafit. No ewentualnie białe nogi i blat grafit :p Nie bierz w kolorze drewna :p

hej :)

czas na kawe to i jestem :) a ze tak pyszne serwujesz to usiadlam na chwile :)

fajne szklanki i inne cudenka wyszukalas w biedroneczce :)

jak sobie przypomne pierwsze te sklepy w P-niu XXX lat temu, to wierzyc sie nie chce,z e sie tak pozytywnie zmienili :)

ale ja sie ciesze :)

musze sie wybrac w poszukiwaniu paru rzeczy ...... tylko nie mam kiedy ......

jesli chodzi o stol, to podoba mi sie ten z jasnym blatem,a le u Ciebie bedzie za duzo tych odcieni drewna

pasowalby ten ciemny, ale srednio mi sie widzi :(

czy moglby byc caly bialy ? w tej sytuacji wydaje mi sie najbardziej bezpieczny i pasujacy do calosci :)

tez mnie zastanawiaja ceny mebli prostych, minimalistycznych ...... odczuwam to szukajac krzesel ........ i lamp ....... Im cos mniejsze, nowoczesniejsze, a przy tym maksymalnie proste tym drozsze ??? gdzie tu logika ??? materialy mniej, pracy mniej, a cena wrecz odwrotna do tego wszystkiego :(