Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

Asia roleta wyszla super :) gratuluje :) no i super, ze bedziesz szyla dalej :)

p.s. nie wiedzialam, ze masz ciemno-szara sciane ;)

a o deszczu to mi nic nie mow ;/ juz mam dosc ........... o ile w weekend bylo ok i duzo zrobilismy wokol domu (sporo juz posprzatane), to dzis znowu leje ...... no ilez mozna ??

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Asiu, przegapiłabym Twoją roletę :o

Pierwsze koty za płoty. Jeden z patyków poszedł Ci trochę po skosie, ale to mało istotne w tym momencie. To też da się poprawić, jak Cię zacznie uwierać. Wiesz już co i jak.

Gdybyś miała grubszy materiał nie byłoby prawie w ogóle tego widać.

50 zł za uszycie jednej rolety? Mnie pani zaśpiewała 100 :lol2: Ale i moje okna większe.

Cieszę się, ze jesteś zadowolona ze sprzedawcy. Zawsze, jak kogoś polecam, to mam takie dziwne uczucie w brzuchu :p

Zasłony z Castoramy? Może te, które wykorzystałam u Jakuba? Chociaż tam chyba nie było białych.

Widzę u Ciebie białe albo szare :yes:

Tak też myślę, że mało istotne, że zeszło mu się lekko :p To będzie taki "znak szczególny" i "piętno pierwordnej" roletki :p Następnym razem, po zaznaczeniu i zaprasowaniu miejsc na patyki jeszcze sobie materiał rozłożę na płaskim to zobaczę na oko i obmierzę kontrolnie, więc myślę, że więcej tego kleksu nie będzie. A ta niech sobie zostanie jaka jest :p

Venus - co nie tak z rozmieszczeniem patyków? Że pierwszy od góry jest w innym rozstzrale niż reszta? Tak mi to wyszło na własną logikę, że lepiej na górze zostawić więcej miejsca i faktycznie po złożeniu całości jest ok przestrzeni. Ale poprzyglądałam się dzisiaj na zdjęciach w necie, że wszyscy patyki dają równo już od góry na całej długości rolety, więc przy następnych będę robiła właśnie tak :p Czy mówisz jeszcze o czymś innym?

U Zuzi, w kuchni i gabinecie dam białe. Ale w salonie chyba takie delikatnie szare jak gaza. W Casto ten materiał (a raczej FIRANA :p) nazywa się Ester stalowy, ale chyba wezmę go w eurofiranach (tam są conajmniej 3 takie bardzo podobne), bo tam dostanę za podobne pieniądze w jednym kawałku, a w Casto w 2-óch, co oznacza kombinowanie ze zszyciem tego. Jak można to trzeba sobie ułatwiać, a nie utrudniać, nie?

A białe w Casto podobają mi się firany o nazwie GLOW, tylko, że one mają co jakiś czas taki wzorek - kilka zgrubiałych poprzecznych pasków i boję się, że w połączeniu z patykami to będzie słaby efekt. Chyba poszukam jeszcze czegoś bardziej gładkiego. W eurofiranach jeszcze poszperam. Może w Jysku coś będzie, bo tam jeszcze nie patrzyłam w ogóle. Chyba, że znowu Vivany z Ikei tylko białe...?

100 ? to mało...nie chcecie wiedzieć ile w stolycy :lol2:

Ech, stolyca nie stolyca, wierzę, że też można znaleźć jakiś mały niepozorny zakładzik osiedlowy, gdzie ceny sa normalne. Mi te 50 zł wyszło z prostego wyliczenia pani krawcowej - bierze po 2,60 zł za m b przeszycia, a jak szyje coś podwójnie (np. rzep, który trzeba przyszyć i na dole i na górze wstęgi) to nie liczy 2 x 2,60 zł :no: tylko 1 x 3,50 zł :yes:

Takiego czasu to na na pewno nie osiągnę nawet z motorkiem w tyłku :p Ale dodatkowo teraz to ja jestem mega powolniak :p i jak wiem ile czasu mnie ma to kosztować to tym bardziej mi się odechciewa. Jak sprzątamy we dwoje to to też wiadomo - zawsze większa mobilizacja i podwójna siła, ale teraz Daro ciągle coś innego ma na głowie :p np. MÓJ ogródek - hihi

Tak sobie myślę, że jakbym miała panią do sprzątania to nawet na jej przyjście miała bym motywację do "ogarnięcia" tego i tamtego :p Trzeba to poważnie rozważyć ;)

Asiazett jak sie już rozhulasz z tymi pomponikami to możesz jeszcze Zuzi zrobic dywanik do pokoju o taki jak tutaj :

http://img194.imageshack.us/img194/6436/4pn6.jpg

Uploaded with ImageShack.us

I karuzelke nad łóżeczko dla Alicji :

http://img837.imageshack.us/img837/1807/y360.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Słońce Ty moje gorące! Dzisiaj Daro wkopie mi geoboardery, a to oznacza, że dzisiaj albo jutro (zależnie jak sprawnie mu pójdzie :confused:) moje roślinki zapuszczą korzonki na swoich miejscówkach! I do czego dążę - że ta moja PLANTACJA zginie mi w tej jednej jedynej rabacie, którą plauję w ogordzie mieć! Więc nie chwal dnia... że ja aż tyle tego mam, bo tak naprawdę to kropla w morzu. Oczywiście jak już będzie co to będę się prezentować ;)

I chyba tu jeszcze nie pisałam, ale w moim dzienniku jest już ogrodzonko! :yes:

No ale pokaż, pokaż tą sosenkę swoją - please... :popcorn: Nie bądź taka :p

No dobra Dziewczynki, spłodziłam kolejny pomysł do zrealizowania (no może nie świeży, bo już dawno miałam to na uwadze, ale wczoraj zagłębiłam się w temat) i znowu potrzebuję, żebyście mi doradziły...

W salonie w kącie stoi taka pufa. Dla przybliżenia tematu obrazuję ją z bliska:

http://imageshack.us/a/img713/4407/dy21.jpg

http://imageshack.us/a/img16/8822/1t4b.jpg

http://imageshack.us/a/img542/5792/wqlp.jpg

I jak widać na zdjęciach poszycie ma fatalne. Znalazłam dwie propozycje materiałowe na uszycie pokrowca, co byście doradzały wybrać:

- Ikea, za 20 zł/mb tj. 40 - 50 zł za cały materiał...

http://imageshack.us/a/img689/8384/j424.jpg

- czy takie profesjonalne srebrne płótno obiciowe w kwocie 85 zł/mb, czyli 170 - 210 zł za całość...

http://imageshack.us/a/img856/9777/5lnv.jpg

Trochę się boję, że ta Ikea zbyt pstrokata, choć kolory trafione :p

A różnica w cenie z kolei też kolosalna, więc jest dylemat, tym bardziej, że samą pufę kupiłam kiedyś na wyprzedaży w Wajnercie za jakieś 80 - 90 zł. Mebel fajny, ale to obicie od początku było widać, że niewypał :p

Przy tej okazji jeszcze zaprezentuję, że zamiat tych śmiesznych stoliczków białych, już zbliżamy się do końca z docelową ławą, a będzie to - ...

TADAM...

http://img6.imageshack.us/img6/3062/if82.jpg

Ława z europalety. Ława w zasadzie już jest gotowa, tylko nóżki jeszcze w trakcie obróbki...

Co Wy na to?

Edytowane przez asiazett

Słońce Ty moje gorące!

No ale pokaż, pokaż tą sosenkę swoją - please... :popcorn: Nie bądź taka :p

jak juz tak ladnie do mnie mowisz to obiecuje, ze sie zmobilizuje i wrzuce zdjecie sosenki ;)

aaaa i zeby nie bylo mam tez 2 pelargonie w korytku, zdobia juz okno i chyba im dobrze, bo nowe pekowki juz rozkwitly

sa ciemno rozowe, ale urocze

wiesz, mysle, ze wydaje Ci sie, ze te wszystkie roslinki zgina w ogrodzie ......... pewnie w tym roku bedzie troche lyso, ale pamietaj, ze wiele z nich za kilka lat tak sie rozrosnie, ze ogrodu nie poznasz

wiem, jak u mojej mamy .......... na poczatku kazdy mysli, ze za rzadko wszystko sadzi, za duze odleglosci i takie tam ...... radze sie na prawde dobrze zastanowic i dac roslinom nieco miejsca, a za jakis czas bedzie pieknie i roslinki beda mialy czym oddychac ;)

aaaa i sorry, ze pisze bez polskich liter, ale mam lapka na takim systemie ........ a slowniki nie wszystko wylapuja

jesli natomiast chodzi o puffe, to faktycznie zmeczona, az sie prosi o zmiane ;)

wiesz ze mna bedzie ciezko, bo ja lubie szarosci i szarosci ;)

ale tez wzor z Ikei swietnie bedzie pasowal do surowego stolika - zatem podobaja mi sie oba ..........

swoja droga cudny stolik :)