slonko 15.07.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Asia roleta wyszla super gratuluje no i super, ze bedziesz szyla dalej p.s. nie wiedzialam, ze masz ciemno-szara sciane a o deszczu to mi nic nie mow ;/ juz mam dosc ........... o ile w weekend bylo ok i duzo zrobilismy wokol domu (sporo juz posprzatane), to dzis znowu leje ...... no ilez mozna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.07.2013 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Bo "jak jest zima to musi być zimno", nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 15.07.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 no prosze Cie ............. a ta wilgoc .......... bleee juz bym chciala siedziec codziennie w domu przy kominku chociaz z drugiej strony niby lato mamy ........ aaaa nie pochwalilam sie - kupilam pierwsza roslinke - sosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.07.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Asia super ale krzywo że ho ho, możemy sobie podać dłonie bo moja taka sama no ale własna (masz źle rozmierzone patyki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.07.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Asiu, przegapiłabym Twoją roletę Pierwsze koty za płoty. Jeden z patyków poszedł Ci trochę po skosie, ale to mało istotne w tym momencie. To też da się poprawić, jak Cię zacznie uwierać. Wiesz już co i jak. Gdybyś miała grubszy materiał nie byłoby prawie w ogóle tego widać. 50 zł za uszycie jednej rolety? Mnie pani zaśpiewała 100 Ale i moje okna większe. Cieszę się, ze jesteś zadowolona ze sprzedawcy. Zawsze, jak kogoś polecam, to mam takie dziwne uczucie w brzuchu Zasłony z Castoramy? Może te, które wykorzystałam u Jakuba? Chociaż tam chyba nie było białych. Widzę u Ciebie białe albo szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.07.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 100 ? to mało...nie chcecie wiedzieć ile w stolycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.07.2013 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Tak też myślę, że mało istotne, że zeszło mu się lekko To będzie taki "znak szczególny" i "piętno pierwordnej" roletki Następnym razem, po zaznaczeniu i zaprasowaniu miejsc na patyki jeszcze sobie materiał rozłożę na płaskim to zobaczę na oko i obmierzę kontrolnie, więc myślę, że więcej tego kleksu nie będzie. A ta niech sobie zostanie jaka jest Venus - co nie tak z rozmieszczeniem patyków? Że pierwszy od góry jest w innym rozstzrale niż reszta? Tak mi to wyszło na własną logikę, że lepiej na górze zostawić więcej miejsca i faktycznie po złożeniu całości jest ok przestrzeni. Ale poprzyglądałam się dzisiaj na zdjęciach w necie, że wszyscy patyki dają równo już od góry na całej długości rolety, więc przy następnych będę robiła właśnie tak Czy mówisz jeszcze o czymś innym? U Zuzi, w kuchni i gabinecie dam białe. Ale w salonie chyba takie delikatnie szare jak gaza. W Casto ten materiał (a raczej FIRANA ) nazywa się Ester stalowy, ale chyba wezmę go w eurofiranach (tam są conajmniej 3 takie bardzo podobne), bo tam dostanę za podobne pieniądze w jednym kawałku, a w Casto w 2-óch, co oznacza kombinowanie ze zszyciem tego. Jak można to trzeba sobie ułatwiać, a nie utrudniać, nie? A białe w Casto podobają mi się firany o nazwie GLOW, tylko, że one mają co jakiś czas taki wzorek - kilka zgrubiałych poprzecznych pasków i boję się, że w połączeniu z patykami to będzie słaby efekt. Chyba poszukam jeszcze czegoś bardziej gładkiego. W eurofiranach jeszcze poszperam. Może w Jysku coś będzie, bo tam jeszcze nie patrzyłam w ogóle. Chyba, że znowu Vivany z Ikei tylko białe...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.07.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Asiu dokładnie mówię o tym, że rozstawienie patyków jest takie samo pierworodna musi być wyjątkowa, moja to tak po skosie ma jeden patyk że o matko, na oko chyba z 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.07.2013 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 100 ? to mało...nie chcecie wiedzieć ile w stolycy Ech, stolyca nie stolyca, wierzę, że też można znaleźć jakiś mały niepozorny zakładzik osiedlowy, gdzie ceny sa normalne. Mi te 50 zł wyszło z prostego wyliczenia pani krawcowej - bierze po 2,60 zł za m b przeszycia, a jak szyje coś podwójnie (np. rzep, który trzeba przyszyć i na dole i na górze wstęgi) to nie liczy 2 x 2,60 zł tylko 1 x 3,50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.07.2013 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Ale w sumie to może i dobrze, bo jest motywacja do zrobienia czegoś samemu. Wolę to niż sprzątanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.07.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 ja nie sprzątam nałogowo, ale dom z mężem sprzątamy w dwie godziny tak na tip top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.07.2013 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Takiego czasu to na na pewno nie osiągnę nawet z motorkiem w tyłku Ale dodatkowo teraz to ja jestem mega powolniak i jak wiem ile czasu mnie ma to kosztować to tym bardziej mi się odechciewa. Jak sprzątamy we dwoje to to też wiadomo - zawsze większa mobilizacja i podwójna siła, ale teraz Daro ciągle coś innego ma na głowie np. MÓJ ogródek - hihi Tak sobie myślę, że jakbym miała panią do sprzątania to nawet na jej przyjście miała bym motywację do "ogarnięcia" tego i tamtego Trzeba to poważnie rozważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.07.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 zależy ile taka Pani zaśpiewa, ja byłam ogromnym zwolennikiem...ale jak mi raz zaśpiewała 250 zł za sprzątanie to dałam sobie spokój, zwykle zamykałam się w 200 zł z napiwkiem. sprzątamy w piątek, żeby w sobotę obudzić się w czystym domu i na głowie mieć tylko co dziś zjemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 15.07.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Asiazett jak sie już rozhulasz z tymi pomponikami to możesz jeszcze Zuzi zrobic dywanik do pokoju o taki jak tutaj : http://img194.imageshack.us/img194/6436/4pn6.jpg Uploaded with ImageShack.us I karuzelke nad łóżeczko dla Alicji : http://img837.imageshack.us/img837/1807/y360.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.07.2013 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Karuzelkę chetnie udźwignę, ale takiego dywanika - no way! Chyba, że z gotowych pomponów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.07.2013 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 A to jeszcze zdołałam jeszcze ostatnio przytachać http://img19.imageshack.us/img19/2708/bky8.jpg http://img839.imageshack.us/img839/1838/heem.jpg Sprzedawca deklarował, że to trzmielina, ale sama do końca nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 16.07.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 wchodze i co ? znowu drzewko slicznosci moja sosna przy tym wszystkim to pikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.07.2013 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Słońce Ty moje gorące! Dzisiaj Daro wkopie mi geoboardery, a to oznacza, że dzisiaj albo jutro (zależnie jak sprawnie mu pójdzie ) moje roślinki zapuszczą korzonki na swoich miejscówkach! I do czego dążę - że ta moja PLANTACJA zginie mi w tej jednej jedynej rabacie, którą plauję w ogordzie mieć! Więc nie chwal dnia... że ja aż tyle tego mam, bo tak naprawdę to kropla w morzu. Oczywiście jak już będzie co to będę się prezentować I chyba tu jeszcze nie pisałam, ale w moim dzienniku jest już ogrodzonko! No ale pokaż, pokaż tą sosenkę swoją - please... Nie bądź taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.07.2013 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 (edytowane) No dobra Dziewczynki, spłodziłam kolejny pomysł do zrealizowania (no może nie świeży, bo już dawno miałam to na uwadze, ale wczoraj zagłębiłam się w temat) i znowu potrzebuję, żebyście mi doradziły... W salonie w kącie stoi taka pufa. Dla przybliżenia tematu obrazuję ją z bliska: http://imageshack.us/a/img713/4407/dy21.jpg http://imageshack.us/a/img16/8822/1t4b.jpg http://imageshack.us/a/img542/5792/wqlp.jpg I jak widać na zdjęciach poszycie ma fatalne. Znalazłam dwie propozycje materiałowe na uszycie pokrowca, co byście doradzały wybrać: - Ikea, za 20 zł/mb tj. 40 - 50 zł za cały materiał... http://imageshack.us/a/img689/8384/j424.jpg - czy takie profesjonalne srebrne płótno obiciowe w kwocie 85 zł/mb, czyli 170 - 210 zł za całość... http://imageshack.us/a/img856/9777/5lnv.jpg Trochę się boję, że ta Ikea zbyt pstrokata, choć kolory trafione A różnica w cenie z kolei też kolosalna, więc jest dylemat, tym bardziej, że samą pufę kupiłam kiedyś na wyprzedaży w Wajnercie za jakieś 80 - 90 zł. Mebel fajny, ale to obicie od początku było widać, że niewypał Przy tej okazji jeszcze zaprezentuję, że zamiat tych śmiesznych stoliczków białych, już zbliżamy się do końca z docelową ławą, a będzie to - ... TADAM... http://img6.imageshack.us/img6/3062/if82.jpg Ława z europalety. Ława w zasadzie już jest gotowa, tylko nóżki jeszcze w trakcie obróbki... Co Wy na to? Edytowane 16 Lipca 2013 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 16.07.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Słońce Ty moje gorące! No ale pokaż, pokaż tą sosenkę swoją - please... Nie bądź taka jak juz tak ladnie do mnie mowisz to obiecuje, ze sie zmobilizuje i wrzuce zdjecie sosenki aaaa i zeby nie bylo mam tez 2 pelargonie w korytku, zdobia juz okno i chyba im dobrze, bo nowe pekowki juz rozkwitly sa ciemno rozowe, ale urocze wiesz, mysle, ze wydaje Ci sie, ze te wszystkie roslinki zgina w ogrodzie ......... pewnie w tym roku bedzie troche lyso, ale pamietaj, ze wiele z nich za kilka lat tak sie rozrosnie, ze ogrodu nie poznasz wiem, jak u mojej mamy .......... na poczatku kazdy mysli, ze za rzadko wszystko sadzi, za duze odleglosci i takie tam ...... radze sie na prawde dobrze zastanowic i dac roslinom nieco miejsca, a za jakis czas bedzie pieknie i roslinki beda mialy czym oddychac aaaa i sorry, ze pisze bez polskich liter, ale mam lapka na takim systemie ........ a slowniki nie wszystko wylapuja jesli natomiast chodzi o puffe, to faktycznie zmeczona, az sie prosi o zmiane wiesz ze mna bedzie ciezko, bo ja lubie szarosci i szarosci ale tez wzor z Ikei swietnie bedzie pasowal do surowego stolika - zatem podobaja mi sie oba .......... swoja droga cudny stolik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts