duś1719506024 04.02.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 @reni1980 - wyczyściłam skrzynkę (forum mi mówi, że priva mi wysyłałaś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.02.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 mi sie pomyliło . Czytałam o psie ale to nie Twoja wypowiedź tylko lukasz69karolina . Bo pies i drewno to niezbyt dobre połaczenie. Chyba, że malutki. Zawsze można zainwestować w gustowne psie pepegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 04.02.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Dziewczyny, Nie macie rozeznania w panelach:no:Proponuję popatrzeć na nowości Quick Step. Świetne panele, długie dechy i szerokie, v fuga i inne bajery. Wyglądają bosko. Ale cena powyżej 100 zł. Oczywiście są i tańsze. Jeszcze dodam, że castoama to nie jest najwłaściwszy adres jeśli chodzi o panele. Tam to śrubki się kupuje:PJa w każdym razie jestem w szoku jakie to ładne i jakie to drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 04.02.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 ale panel to zawsze panel , jak pisałam mam w domu quick stepy kosztowały właśnie ok. 100 zł są fajne ale bez porównania z drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 04.02.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Tylko kwestia ogrzewania... Przy podlogowym sprawa jest trudniejsza. Dodatkowo podkład pod podłogówkę do paneli kosztuje około 20 zł. Masakra jakaś. Taniej wychodzi z usługą kładzenia bo wtedy panele na 8 % vat. A tak btw to powiem Wam, że zgłupiałam. Nie wiem jaką podłogę wybrać tzn kolor. Zawsze chciałam ciemną, ale teraz to mi się i naturalne, ciepłe kolory podobają i jasne zupełnie. Ciemne wciąż też... Nie wiem co wybrać, boję się że za kilka lat mi się odmieni i bedzie d...a:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.02.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 heh... u mnie w calym domu podlogowka:rolleyes: to dopiero myslenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 04.02.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 ojej , ja tylko w salonie nie mam podłogowego , teraz bym dala tylko w korytarzu +łazienki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.02.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 z jednej strony plus... nie musze miec grzejnikow pozawieszanych.. z drugiej strony - co na podloge bedzie kladzione, idzie z cena inaczej niz z podloga bez owego ogrzewania nie lamiem siem,... jest oki i bedzie tak nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.02.2014 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Witaj Frania Mari - o podłodze to ciężko mi się wypowiedzieć, bo z deskami nie miałam do czynienia Za to o schodach powiem, że to bardzo przyzwoita cena (sama dałam tyle za swoje, długo wyszukiwane, mocno negocjowane! Biorąc pod uwagę, że Ty z Warszawki - to chyba tym lepsza ) Natomiast o panelach to już chętniej. Mam panele. Wszędzie (w ogólnym tego słowa znaczeniu ). Na dole mam ze średniej półki panele marki Kronopol, o dość "wysokich" parametrach (AC 5, 12 mm grubości, v-fuga) za 46 zł/m2 przy czym ich przeciętna cena na tamten czas to było powyżej 55 zł/m2. Na górze mam panele też z kronopolu, ale gorsze parametry (AC 4, 8 albo 10 mm grubości, v-fugi brak - kupiliśmy je ze względu na cenę i kolor, nic poza tym ) Rzeczywiście trzeba dokupić 10% więcej, jak przy kaflach Faktycznie dochodzą koszty podkładów, przy podłogówce tym bardziej, ale... oprócz niskiej ceny zakupu, zaoszczędziliśmy na tym, że Daro sam je położył. Po raz pierwszy w życiu to robił, ale da się Z deską już nie przejdzie Panele a podłogówka... Mam wszędzie ogrzewanie podłogowe. Nie posiadam nawet pół grzejniczka (= ogrzewanie niskotemperaturowe) Rozważaliśmy w tej sytuacji tylko jedną kwestię... Większość paneli na rynku jest dostosowana do podłogówki, ale tylko w jednym aspekcie - żeby nie popuchły, nie rozeszły się, nie rozsypały, jak je się ciepłem potraktuje. Przy ogrzewaniu niskotemperaturowym obawa była odwrotna - czy panele nie zatamują tego i tak małego ciepła. W domu u mojego taty położyli sobie panele, które są dostosowane właśnie na tą okoliczność czyli oddają maksymalną ilość ciepła jaką mogą... To panele marki balterio. Piękne 120 zł/m2. Szczerze? Oprócz walorów estetycznych (które z czasem też wiadomo - tracą na wartości ) nie zauważam różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 04.02.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 mi jest zwyczajnie zagoraco w stopy, pomimo papci na korku , pozatym takie ogrzewanie ciężko -rozbujać- tzn. cały czas trzeba palić , dla nas trochę bez sensu bo często nas nie ma (a wiadomo palenie to koszty) no i najważniejsze nie podobają mi się zwyczajnie kafle w pokojach (a jak wiadomo najlepiej oddają ciepło) młoda ma w pokoju 20 m. panele na ogrzewaniu podł. quick stepa i jest róznica w temperaturze u niej jest chłodniej w salonie 1 ścianę mam ogrzewaną ale popękała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.02.2014 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 hmm wczoraj szampanem sie tutaj lalo... ciekawe co dzisiaj.. bo ta kawa to tak jakos nie teges.. za slaba w % A co Ty Meli nie widzisz, że to kawa po kapitańsku? Zdrówko! http://emotikona.pl/emotikony/pic/35pijacy.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif Nie wiem jaką podłogę wybrać tzn kolor. Zawsze chciałam ciemną, ale teraz to mi się i naturalne, ciepłe kolory podobają i jasne zupełnie. Ciemne wciąż też... Nie wiem co wybrać, boję się że za kilka lat mi się odmieni i bedzie d...a:sick: Jak ja wiem o czym Ty mówisz Jak wybierałam fronty do kuchni to też się wahałam między ciemnym drewnem, a jasnym. Wybrałam ciemne i nie masz pojęcia jak teraz żałuję Wrzucaj co tam masz do wyboru. Będziemy doradzać, komentować, obrzydzać, zachwalać ojej , ja tylko w salonie nie mam podłogowego , teraz bym dala tylko w korytarzu +łazienki . Ooo! A to ciekawe! Dlaczego żałujesz podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.02.2014 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Frania, a kaloryfery też gdzieś masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 04.02.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 1 kaloryfer w salonie, i grzejniki/suszarki w łazienkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 04.02.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 napisałam wcześniej dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 04.02.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Ja innej wersji niż podłoogówka nie widzę dlatego panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 04.02.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 mi jest zwyczajnie zagoraco w stopy, pomimo papci na korku , pozatym takie ogrzewanie ciężko -rozbujać- tzn. cały czas trzeba palić , dla nas trochę bez sensu bo często nas nie ma (a wiadomo palenie to koszty) no i najważniejsze nie podobają mi się zwyczajnie kafle w pokojach (a jak wiadomo najlepiej oddają ciepło) młoda ma w pokoju 20 m. panele na ogrzewaniu podł. quick stepa i jest róznica w temperaturze u niej jest chłodniej w salonie 1 ścianę mam ogrzewaną ale popękała Franiu dziwne rzeczy piszesz... Jak to za ciepło w stopy skoro optymalnie ustawione ogrzewanie podłogowe nie przekracza temperatuty ciała człowieka lub jest do niej zbliżona? Chyba jesteś pierwszą osobą z takim ogrzewaniem, która mówi że nie jest zadowolona... Tzn. ja wcześniej nikogo takiego nie spotkałam:-) Ups zaraz mnie gospodyni przegoni za dywagacje technologiczne. Na temat ogrzewania w ścianach nie powiem, nie mam, nie znam się. Może to jakieś błędy wykonawcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.02.2014 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Pytam o grzejnik, bo to jest tak, że jeśli w obiegu znajduje się kaloryfer to temperatura wody musi byc wyższa. Wiem, że chociaż chciałam mieć grzejnik (w łazience - drabinkę) to mi zabronili bo jak podłogówka to wyłącznie Obstawiam więc, że u mnie by Ci się spodobało, bo u mnie nie czuć, że podłoga jest ciepła. A jakieś czary - mary (królik w kapeluszu, hehe ) i w domu ciepło jest Też nie spotkałam nikogo kto by sie skarżył dlatego drążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.02.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Pytam o grzejnik, bo to jest tak, że jeśli w obiegu znajduje się kaloryfer to temperatura wody musi byc wyższa. Wiem, że chociaż chciałam mieć grzejnik (w łazience - drabinkę) to mi zabronili bo jak podłogówka to wyłącznie no co ty... wcale tak nie jest w instalacji gdzie sa grzejnki i podlogowka musi byc zawor, ktory do podlogowki podmiesza troche zimnej wody do tego powinna tam byc glowica termostatyczna na ktorej ustawia sie temperature jaka sie chce miec w podlogowce i wtedy grzejniki sa gorace a podlogowka chlodniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 04.02.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Ale Wy dzisiaj techniczne dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.02.2014 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Ależ ja się na tym nie znam blondzia, blondzia, blondzia! Wiem, że są 2 osobne regulatory temperatury wody, ale... w takim razie odpowiem pytaniem: dlaczego podłoga Frani musi być tak ciepła, że czuć ciepło przez kapcie, a u mnie woda puszczana pod panele ma 26 stopni. W domu (nie licząc dogrzewania kominkiem) mamy 21 stopni. Albo inaczej zadane pytanie: dlaczego Frania nie puści sobie na kaloryfery hiper gorącej wody, a na podłogę 26 tak jak ja? Sorry Frania, że o Tobie, ale robisz za przykład, to ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts