Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

Dobra. Mam fotki!

Zastrzegam tylko, że zdjęcia robione na szybko - specjalnie dla potrzeb FM :p

Na pewno z czasem dodam coś bardziej "górnolotnego". A póki co cała naga prawda o Ali ;) bez retuszu :p

http://imageshack.us/a/img268/4587/6my0.jpg

http://imageshack.us/a/img703/4766/5jye.jpg

http://imageshack.us/a/img600/4149/8q0o.jpg

http://imageshack.us/a/img194/7427/05fc.jpg

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mniam :hug:

Asiu, śliczne dziewczyny rodzisz!

Tatuś takie zrobił :p

Najciekawsze jest chyba to, że Ala wygląda jak klon Zuzi z narodzin. Teraz Zuzia zdążyła już jakieś 5 x przejść taką metamorfozę, że podobna do siebie samej nie była, ale Alci udało się perfekcyjnie uchwycić moment startu :p Sama jestem ciekawa jak tym razem będzie to wszystko będzie się rozwijało :p

Dodam jeszcze, że czuję się już wyraźnie lepiej. Nawet dzisiaj rano spacerując długim korytarzem do łazienki, w szklanych drzwiach zauważyłam, że odzyskałam już pionową postawę (awansowałam z wczorajszego australopiteka :p) :wave:

Edytowane przez asiazett

Wow!!! Jaka śliczniutka!!!

Gratulacje Asiu!!! I szybko dochodź do siebie!!!

Moja mlodsza córka też wyglądala jak klon starszej, nawet na USG 3D już było widać podobieństwo! I w kolejnych "metamorfozach" nadal siebie bardzo przypominają (do tego stopnia, że ja przerzucając na szybko jakieś zdjęcia musialam się zastanowić nad jednym, ktorej to:rotfl:) a Bartek, to zupełnie inny facet, z wlosami ;) ciemną karnacją i dłuuuugo zamkniętymi oczkami, ale to chyba przez poliki, ktore zajmowaly całą buzię:lol2:

dłuuuugo zamkniętymi oczkami, ale to chyba przez poliki, ktore zajmowaly całą buzię:lol2:

:rotfl: :lol2:

Pytanie do Mamusiek (bo trochę wysiąkłam z tematu :p) Czego nie wolno jeść karmiąc? Od razu mówię, że chodzi mi tylko i wyłącznie o produkty kategorycznie zabronione. Z Zuzią jadłam możliwie "wszystko" i nic się nie działo. Dopiero jeśli coś się wydarzy to dopiero będę odstawiać pokarmy, a nie odwrotnie - jeść jałowo i dopiero dokładać... :no:

Czekolady, orzechów, pomidorów, smażonego - niet...

A co z owocami? Cytrusy wiadomo - niewolno. Ale np. arbuz? Maliny? Podpowiedzcie, bo nie mam teraz tyle czasu na neta ile by mi się marzyło - echhhh... :rolleyes:

Ja z Julią też jadłam prawie wszystko i tak samo nastawiałam się teraz, niestety Bartek ma wrażliwszy brzuszek i musiałam zweryfikować dietę;) Przez pierwszy miesiąc to w ogóle kosmos, nic surowego, ale teraz (już mały ma 8 tygodni) jem prawie wszystko, chciaż przedwczoraj robiłam zapiekankę z kalafiora i mały się prężył bardzo... Ale maliny podjadam, borówki też, arbuza nie próbowałam...

Jadłam już kiełbasę z grila z keczupem i leczo (zaraz w pierwszym albo drugim tygodniu-ale też mu nie podpasowało, może dlatego, że dałam cebulę;))

Tak więc z mojego doświadczenia: nie

kalafior

cebula

naleśniki z serem w drugim tygodniu w ilości 5szt;)

hej :)

Ala to slicznotka :) taka delikatna, nie zmeczona porodem - wiesz co mam na mysli ? ;) buzka bez skazy - super :)

ucaluj ja w stopki ;)

odnosnie diety, to radze uwazac na cukinie (bardzo wzdymuje), fasole, kapuste i papryke - ja to wszystko bardzo lubie i w czasie karmienia musialam sobie odpuscic

mysle, ze arbuzy mozesz, maliny ostroznie ......... na poczatku nie ma co szalec, powoli i z umiarem, ja wolalam jesc w miare normalnie (z wyjatkiem tych bardzo zakazanych) i po trochu urozmaicac diete

Co do diety to pamiętam że jak byłam w szpitalu dzien przed porodem to strasznie mi się chciało winogron, ale nie miał mi kto przynieść, na drugi dzień urodziłam i mąż przytaszczył chyba ze 3 kilo takich pięknych a pielęgniarka mi powiedziała że w żadnym wypadku nie wolno myślałam ze się rozpłacze. A ogólnie to na maliny uważać jak moja Ala miała z tydzień to ja się najadłam bo ponoć wolno i w szpitalu wylądowałyśmy z biegunką i odwodnieniem ;/ ale ona miała bardzo wrażliwy żołądek okazało się potem że to wszystko się nałożyło bo była bezbiałkowa.