Mmelisa 19.02.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 no widzisz ucze sie od lepszych.. Asiuuu Taaaak Twoja szkola twoja :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 19.02.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Asia nie denerwuj mnie bo mi język wiesz gdzie ucieknie Sama robiłaś te ciasto z kitikat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 19.02.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Asia nie denerwuj mnie bo mi język wiesz gdzie ucieknie Sama robiłaś te ciasto z kitikat ? Kanka to jak juz mowimy kitkat to troszke zejde z tematu, sorrki Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 19.02.2014 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Kanka to jak juz mowimy kitkat to troszke zejde z tematu, sorrki Asia Ja tak robię codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.02.2014 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Asia nie denerwuj mnie bo mi język wiesz gdzie ucieknie Sama robiłaś te ciasto z kitikat ? W kwietniu Zuzia ma urodzinki. Wtedy to dopiero będzie hard core Mam dla Was radę - dajcie wadze spokój ja swojej nie nękam, bo i po co? hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.02.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Ja tak robię codziennie cholerka ja tez....ale u mnie strzalka bardziej w druga strone przechylona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 19.02.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 cholerka ja tez....ale u mnie strzalka bardziej w druga strone przechylona.... Jak sie duzo cwiczy to i strzalka w druga strone przechylona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.02.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Jak sie duzo cwiczy to i strzalka w druga strone przechylona nie cwicze... wlasnie nie cwicze... powinnam zaczac.. bo masa miesniowa spadla i tak od miesiaca kupuje stroj itp.... a sprzet do cwiczen kurzy sie pod lozkiem mam ochote wrocic do biegow.... ojjj muza mp4 i leeeeeceeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.02.2014 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Meli, ćwiczysz tylko taki inny sport. Z mężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 19.02.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 cholerka ja tez....ale u mnie strzalka bardziej w druga strone przechylona.... Ile bym dała żeby tak mieć A powiedz Asia trudne takie ciasto ? ;-] To z jakiegoś przepisu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.02.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Meli, ćwiczysz tylko taki inny sport. Z mężem ooooo nieeee to to jest tzw relax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.02.2014 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 A powiedz Asia trudne takie ciasto ? ;-] To z jakiegoś przepisu ? PRZEPIS Czekoladowy tort z Maltesers Składniki: Biszkopt 1 3/4 szklanki przesianej mąki 1 szklanka gorącej mocnej kawy 3/4 szklanki kakao szczypta soli 1/2 łyżki sody oczyszczonej 1/2 łyżki proszku do pieczenia 1 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 szklanka wody Krem 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady 250 g masła w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru pudru 6 łyżek nalewki wiśniowej 300 g Maltesers 7 paczek cienkich wafelków KitKat (mogą być też WW) Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. W misce mieszamy dokładnie kakao i kawę. Do drugiej miski wsypujemy sól, sodę, proszek do pieczenia, mąkę i cukier. Dokładnie mieszamy. Dodajemy jajka, olej, ekstrakt waniliowy i wodę. Miksujemy na średnich obrotach około 2 minut. Nie przerywając miksowania dodajemy kakao z kawą i miksujemy do połączenia składników. Gotową masę wlewamy do tortownicy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy w tortownicy na 20 minut. Otwieramy tortownicę i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Zimny biszkopt przekrawamy na dwie równe części przy pomocy noża z piłką. Przygotowujemy krem. Czekoladę łamiemy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladę miksujemy z masłem i cukrem pudrem do powstania jednolitej masy. 5 łyżek masy odkładamy. Biszkoptowy blat kładziemy na talerzu, nasączamy 3 łyżkami nalewki, smarujemy połową masy, przykrywamy drugim blatem, nasączamy nalewką i smarujemy resztą masy. Pięć łyżek masy zostawiamy na posmarowanie boków tortu. Wafelki przełamujemy (jeśli trzeba, również skracamy przecinając nożem na odpowiedniej wysokości), a następnie przyklejamy do boków tortu. Na wierzch tortu wysypujemy kuleczki Maltesers. Gotowy tort wstawiamy do lodówki. CIASTO POLECAM, KREM DO WYMIANY A tak naprawdę to można to zrobić wg dowolnego przepisu, to tylko kwestia właściwej dekoracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.02.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 ooomatkoooo!! aż mnie zęby od czytania bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 19.02.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 PRZEPIS Czekoladowy tort z Maltesers Składniki: Biszkopt 1 3/4 szklanki przesianej mąki 1 szklanka gorącej mocnej kawy 3/4 szklanki kakao szczypta soli 1/2 łyżki sody oczyszczonej 1/2 łyżki proszku do pieczenia 1 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 szklanka wody Krem 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady 250 g masła w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru pudru 6 łyżek nalewki wiśniowej 300 g Maltesers 7 paczek cienkich wafelków KitKat (mogą być też WW) Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. W misce mieszamy dokładnie kakao i kawę. Do drugiej miski wsypujemy sól, sodę, proszek do pieczenia, mąkę i cukier. Dokładnie mieszamy. Dodajemy jajka, olej, ekstrakt waniliowy i wodę. Miksujemy na średnich obrotach około 2 minut. Nie przerywając miksowania dodajemy kakao z kawą i miksujemy do połączenia składników. Gotową masę wlewamy do tortownicy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy w tortownicy na 20 minut. Otwieramy tortownicę i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Zimny biszkopt przekrawamy na dwie równe części przy pomocy noża z piłką. Przygotowujemy krem. Czekoladę łamiemy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladę miksujemy z masłem i cukrem pudrem do powstania jednolitej masy. 5 łyżek masy odkładamy. Biszkoptowy blat kładziemy na talerzu, nasączamy 3 łyżkami nalewki, smarujemy połową masy, przykrywamy drugim blatem, nasączamy nalewką i smarujemy resztą masy. Pięć łyżek masy zostawiamy na posmarowanie boków tortu. Wafelki przełamujemy (jeśli trzeba, również skracamy przecinając nożem na odpowiedniej wysokości), a następnie przyklejamy do boków tortu. Na wierzch tortu wysypujemy kuleczki Maltesers. Gotowy tort wstawiamy do lodówki. CIASTO POLECAM, KREM DO WYMIANY A tak naprawdę to można to zrobić wg dowolnego przepisu, to tylko kwestia właściwej dekoracji... Czad , dzięki zapisuje Tylko coś czuje że mi by się wszystko to rozjechało ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.02.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Asia, co to taka cisza?? upilas sie juz?? to lecimy bioderkami do rytmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.02.2014 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Mózg mi zaparował... Od żelazka. Prasuję. Wyobraźcie sobie, że mam zaległości sprzed suszarki czyli z zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 19.02.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Meliskaa!!!!!!!!!!!!gratuluję indukcji !!! At last !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.02.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Skończyłam. Uff... papa żelazko... Do zobaczenia za pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 19.02.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 jezu, ja też muszę poprasować. jutro, dziś mam kaca. od 2 dni robię za ludzki dom tymczasowy i poranny sajgon się nie skonczył. mam w domu chwilowo 5 osób, w tym noworodka i psa. nie ogarniam się. dwa dni mi wystrzeliły i w związku z tym miliard spraw do ogarnięcia. zastrzelcie mnie. na szczęście mój stary zrobił mi dziś przyjemność i jak pojechaliśmy do centrum handlowego zrobić zakupy, posadził mnie na manikiurze, pocałował w czoło i niczym jaskiniowiec udał się na polowanie na żywność. morda moja kochana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 19.02.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 jezu, ja też muszę poprasować. jutro, dziś mam kaca. od 2 dni robię za ludzki dom tymczasowy i poranny sajgon się nie skonczył. mam w domu chwilowo 5 osób, w tym noworodka i psa. nie ogarniam się. dwa dni mi wystrzeliły i w związku z tym miliard spraw do ogarnięcia. zastrzelcie mnie. na szczęście mój stary zrobił mi dziś przyjemność i jak pojechaliśmy do centrum handlowego zrobić zakupy, posadził mnie na manikiurze, pocałował w czoło i niczym jaskiniowiec udał się na polowanie na żywność. morda moja kochana... Dus, czy 5 osob to razem z psem i noworodkiem bo sam pies liczy sie jak za 3. Taki robi sajgon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts