Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny HOUSE of CARDS na Houzz

http://www.houzz.com/ideabooks/23792186?utm_source=Houzz&utm_campaign=u442&utm_medium=email&utm_content=gallery2

:rotfl:

Pierwsze fotki są z ostatniego odcinka.

Dzień dobry wszystkim :D

Skorzystam z ruchu u Asi i zadam pytanie :p Jak myślicie ile cm powinien mieć blat łazienkowy aby utrzymał umywalkę i ładnie się prezentował?:rolleyes: Dodam że blat ma być długości 107 cm, szerokość ok. 42 cm.

Cieńszy jak 2 cale (patrzę wlaśnie na blat stołu do pracy) będzie źle wyglądał.

Cieńszy jak 2 cale (patrzę wlaśnie na blat stołu do pracy) będzie źle wyglądał.

Pesteczko :hug: Czyli min. 5 cm? Jeśli zdecyduję się wybarwić blat drewniany pod kolor podłogi to jaki lakier byłby najlepszy (półmat, mat)? A może zabezpieczyć olejem:confused:

Edytowane przez Ślężankaaa

Ślężanka, ja zawsze za olejem jestem. Bo naturalniej wygląda i samemu można naprawić nawet miejscowo jak się uszkodzi.Śladu nie ma potem.

Możesz też zastosować olejo-wosk lub sam wosk, bo będzie twardszy i da mocniejsze zabezpieczenie jeśli to w łazience.

Zajrzyj do Basi (Barbara74) ona w łazience blacik ostatnio robiła. Potem zdaje się dodała szafkę pod spodem. Ale umywalkę ma nablatową.

Blaty się klei co najmniej z 2 części przy takiej szerokości jak masz. Poza tym jeśli podobają Ci się grubaśne, to cały robi się 4-5 cm, a z przodu podlepia się i kołkuje pogrubienie. Dzięki temu wygląd ma poważny, a za ciężki nie jest. Ja chcę tak pogrubić u siebie wszystkie parapety, bo mam standardy niecałe 4 cm i jakoś to za mało.