Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ten tarasik ma wyjścia z pokojów dziewczynek?

Jedno wyjście jest z pralni, a drugie z łazienki, ale w projekcie to 2 normalne pokoje, więc teoretycznie taki tarasik byłby możliwy. Z tymi balkonami w domu to jest tak, że przy wyborze projektu upierałam się, że mamy mieć balkon pomimo, że wszyscy dookoła mi mówili, że w domu z balkonów się raczej nie korzysta. Kiedyś celowałam w taki projekt, gdzie tak jak u mnie jeden balkon też wychodził z 2 pomieszczeń: łazienki i sypialni. Genialne! - myślałam i wyobrażałam sobie jak rano z kawką w szlafroczku wychodzę sobie na balkonik prosto z sypialni :rolleyes: Iluzja! :bash: Po co kawka - skoro nie piję ;) i skąd kawka - skoro ekspres na dole. Jak już stoczę się na dół to mogę sobie wyjść na taras i trawkę, a nie wracać na górę na balkon. I po trzecie - nie narażę sąsiadów na zawał serca prezentując im swój poranny anturaż ;) U mojego taty są chyba 3 balkony, po 3 latach mieszkania żaden jeszcze nie ma balustrady - to właśnie dowodzi ich użyteczności :lol2:

Dla swojego znalazłam małą funkcę :yes: Wystawiłam tam suszarki na bieliznę. Latem mogę tam suszyć (pewnie rzadko, bo przecież mam energooszczędnego panasonica ;)) ale ręczniki po kąpieli... :yes: No i przede wszystkim zamierzam tam wietrzyć pościel, bo uwielbiam zapach pościeli z dworu. Bez barierki nie mogłam tego robić, bo raz spróbowałam i potem tachałam poturbowaną suszarkę z utrawiono - uziemnioną kołdrą z samego dołu w 5 minut po jej wystawieniu :rotfl:

No i z czasem pewnie trochę go ukwiecę :rolleyes:

Dzięki za pochwały - miło słyszeć, choć w sumie nad dizajnem długo nie myślałam. Miała być prosta, bezpieczna i pasująca - no nie chciało wyjść nic innego :no: (przez jeden krótki moment myślałam o blasze perforowanej, ale cena przesądziła sprawę :p)

Asiu bariereczka bardzo ładna :)

taka jak moja brama wjazdowa :D więc sentyment mam hehehe

...dzieciaki miały jeden balkon - bardzo mi się to podobało.

a jesteś pewna funkcjonalności?

ja powiem ze swojego doświadczenia jak to jest... wg mnie jak balkon to dla każdego pokoju osobny koniecznie... by dzieci miały prywatność między sobą jakąś :-P

nie będzie wtedy sytuacji, że jedno drugie podgląda przez balkon... bo np przyjdzie chłopak/dziewczyna do starszaka a młodziak przez balkon żurawia i luka co się dzieje... a potem mamusi donosi... o :no: :no: dla mnie tylko dwa osobne!

ale może ja nie jestem obiektywna, bo mam taki uraz z młodości :lol2:

:p:P:P

Asiuuu no jak to nie wiesz co to jest duno??? a wez rusz glowka i pomysl od czego ten skrot ;):rolleyes:

Ruszam, ruszam w lewo, w prawo, w przód, w tył i dookoła - w tą z powrotem, no i nic... :bas: Zabij mnie a nie wiem.

Odszyfrowuj :p

Cześć wszyscy :bye:

http://images62.fotosik.pl/679/5f2f6232ac5eb0ecmed.jpg

Ja będę mieć taras z naszej sypialni, na dachu garażu. Taki był projekt. Dałaś mi Asiu do myślenia z tą kawą, ale szybko znalazłam rozwiązanie - M musi mi ją zaserwować. W moich marzeniach odnośnie tarasu jest jeszcze wieczorne winko na nim i inne przyjemności, bo u nas murowana attyka od dołu i dopiero powyżej barierka. Jak będzie z uźytecznością tarasu przy sypialni ocenię dopiero za jakiś czas. :)

Jak to kawy nie pijesz? Boże ja uwielbiam ten smak. Mogę pić non stop. Jak już przekroczę dozwoloną dawkę kofeiny to do ekspresu pakuję bezkofeinową. No uwielbiam po prostu smak kawy! Ba jestem uzależniona.