Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

W Zieleńcu. Warunki narciarskie... marne. Na stokach jedynie białe dywaniki śnieżne rozwinęli http://emotikona.pl/emotikony/pic/0pleasantry.gif Ja nie pojeździłam :cry:, ale grunt, że Zuźka zaliczyła swój pierwszy raz (bez skojarzeń proszę - o dziecku mówię ;))

W Zielencu wow :jawdrop:. No tak tam zawsze dlugo sie trzyma zima ale dobrze pierwsze koty za ploty dla Zuzki. Pozniej juz bedzie smiagac ze ho ho. A mamuska Asia to dlaczego nic nie pojezdzila? :rolleyes:

ok spadam ogladac Sherlocka w oryg ;)

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja to do gór nic nie mam (w sensie mięty nie czuję ;)) Poza nartami. I jestem już wyposzczona. W zeszłym roku byłam w ciąży. Dwa lata temu jakoś się nie złożyło... Już w zasadzie nie wiem kiedy jeździłam ostatni raz.

A dzisiaj nie wsiadłam na konia ;) bo nart ze sobą nie wzięłam (celowo, bo to problem z pakowaniem, planowałam wypożyczyć), ale że śnieg :sick: a Zuźka była niewiadomą :confused: to ostatecznie usiadłam na ławeczce pod kościółkiem na zboczu i paczałam... jak instruktor wygina śmiało ciało :rolleyes:

:rotfl: :lol2:

Kanka, mnie córka namówiła na wyjazd na narty jak miała 14 lat. A ja wcześniej ani, ani z nartami. Na łyżwach i rolkach jeździłam, ale mało, bo miałam kłopot ze stawem skokowym. Pojechałyśmy do Austrii na 10 dni. Mieszkałyśmy w ślicznej malutkiej wiosce Fusch (ale z wypasionymi pensjonatami) między Zell am Zee a Kaprun. Żeby się nie nudzić zapisałam się do szkółki. Wprawdzie buty były nie moje osobiste i ciężkie jak cholera, więc wieczorem przez pierwsze 3 dni zasnąć z bólu nie mogłam. Narty dziecko miało carvingi, a ja takie jak były w wypożyczalni.

Frajda była jakich mało mi się w życiu zdarzyło. Nigdy w życiu nie zapomnę pierwszego zjazdu z 2000 m ze Schmittenhöhe. A jaką genialną nocną wyprawę na sanki zaliczyłyśmy! No i jeżdżę, rzadko, nie najlepiej, zaliczam glebę i mam kłopot z wstawaniem na nartach, ale i tak to uwielbiam.

Przez Fusch prowadzi droga (zimą zamknięta) na Großglockner. To jest teren Parku Narodowego Wysokie Taury. Wpisz w google „Fusch an der Großglocknerstraße” i popatrz jakie widoki i zimą, i latem. Chciałabym tam jeszcze kiedyś pojechać http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif Latem też.

Zamierzamy kupić sobie biegówki i śmigać po lasach w okolicach naszego domu.

Fontanna w Fusch images.jpg

5242300_web.jpg

Edytowane przez pestka56

hejo :)

ja nart się panicznie boję... to nie dla mnie - nawet na oślej łączce z dziećmi nie umiałam tego opanować... pokraka taka :D

poza tym ciśnienie w górnej partii stoku by mnie pewnie zabiło - dosłownie :(

miałam raz nieprzyjemną sytuację gdy cudem uszłam z życiem i helikopterem z gór do szpitala :( i choć uwielbiam góry, to tylko patrzeć na nie mogę z niższych wysokości :)

pestka ale fajny bober czy co to tam jest :lol2:

Chyba raczej świstak :p Nie widzisz jak w łapkach trzyma sreberka i zawija ;) :rotfl:

Przyszło dzisiaj elbow chair. Chyba wszystko z nim ok. Po pracy Daro je może zmontuje. Swoją drogą to bardzo dziwnie je pakują. Cały stelaż krzesła jest złożony, ale siedzisko jest osobno. Przy czym w kartonie i tak leży na swoim miejscu - tak jakby było przymocowane. Na jaką cholerę klient ma sobie sam to domontować do reszty skoro to wcale nie zajmuje mniej miejsca niż krzesło w całości? :confused:

Eh, Kanka, popatrz sobie dziewczyno. Tam są miejsca bardzo plaskate i pełno placów zabaw dla dzieci. Nie trzeba zaraz wysoko w góry się pchać, chociaż tam dech zapiera od urody tych miejsc.

To samo we Włoszech. Zrobiłam kiedyś we wrześniu przejażdżkę jadąc z Graz (Austria) przez Wenecję Julijską (Friuli) do Wenecji Euganejskiej. Było naprawdę cudownie. Polecam wizytę w Trieście. Mają tam jedyne (chyba nawet na świecie) białe wino, które ilością atyoksydantów bije czerwone wina.

pestka ale fajny bober czy co to tam jest :lol2: Poczytam sobie co tam mają w takim razie ;-). Choć ja to raczej się nie nadaje , ja się i boje gór i dziecku nie będę pozwalać nawet po nich łazić bo się będę bała :evil:

Bober ?

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Jeśli już to Autriacki góral lub Bober...Justin Bober ;)

Eh, Kanka, popatrz sobie dziewczyno. Tam są miejsca bardzo plaskate i pełno placów zabaw dla dzieci. Nie trzeba zaraz wysoko w góry się pchać, chociaż tam dech zapiera od urody tych miejsc.

To samo we Włoszech. Zrobiłam kiedyś we wrześniu przejażdżkę jadąc z Graz (Austria) przez Wenecję Julijską (Friuli) do Wenecji Euganejskiej. Było naprawdę cudownie. Polecam wizytę w Trieście. Mają tam jedyne (chyba nawet na świecie) białe wino, które ilością atyoksydantów bije czerwone wina.

No popatrzę sobie , choć ja to z tych co to wolą jechać do jakiegoś miasta i zwiedzać , oglądać , łazić a wieczorem posiedzieć w knajpce i odpocząć niż oglądać naturę choć wierze że się to innym może podobać . ;) Ale wiadomo o gustach itd …. ;)