Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

Ostatnie.

Namiocik i niziutki stolik znikną. Ale pewnie wtedy biureczko pojawi się większe, krzesło odpowiedniejsze do niego i może jakiś pufo-fotel.

Za szafą może być miejsce na szafkę z szufladami na szkolne rzeczy, taką na kółkach.

A na komodzie Zuzia może zechcieć mieć małą toaletkę z lustrem i fajną lampę do niej.

Właśnie lampy rozświetlającej ten kącik mi brakuje. Może dałoby się na scianie nad komódką coś umieścić.

:)

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

AnnNS co ty mowisz o razeniu po oczach :D przeciez nie bedzie patrzec w okno a w dol na ksiazki/zeszyty :lol2:

moj brat ma u swojej dwojki dzieci tak ustwione biurko i jest ok... ba! swiatlo okna jest lepsze niz zaslaniajacy cien i lampka :p

To jest dobre ustawienie dla biurka. Jedyne słuszne jeśli chodzi o dobre oświetlenie miejsca do pracy. Zawsze tak staram się mieć.

Poza tym jeśliby miał tam stanąć kiedyś monitor, to w żadnym wypadku nie może na niego padać światło słoneczne.

Mel, jak tam filmy? mogę następne wrzucać.

Okno będzie miało roletkę - w razie rażenia ;)

Biurko jest już docelowe, bo jest regulowane (wysokość, kąt nachylenia blatu)

Komoda ma pełnić rolę przybornika. Faktycznie moze barek na kółeczkach się przyda (a były ostatnio w ikei przecenione o 6 dych :bash:)

Po prawej pod skosem będzie można w razie potrzeby domontować półeczki :yes:

Zdjęcie robione z perspektywy łóżka, ale pokój jest bardzo rozciągnięty, więc ciężko dostosować się do wszystkich wytycznych (jak mi tu jeszcze z feng shui wyjedziecie to strzelę sobie w łeb ;) :lol2:) mogłabym ewentualnie wyjechać biurkiem bardziej na środek, a wtedy krzesło pod okno. Tylko wtedy światło będzie zasłaniane przez kadłubek użytkownika ;)

Co to za filmy? I gdzie?

Andrew, poszło :) dopiero dzisiaj, ale dobrze, że w ogóle ;)

P.S. Na komodzie wymyśliłam plakat (gdzieś ostatnio widziałam taaaakie piękne, że aż żałowałam, że nie ma ich gdzie wstawić :bash:, a tu proszę... Jednak się urodziło :D). Lustro Zuzia ma przy garderobie.

O lampie (a raczej lampce) zaczęłam już myśleć... :) A jakieś konkret propozycje? :D

hej Asiek :)

wg mnie to ustawienie najlepsze

http://images63.fotosik.pl/767/2269301eeb4d2824med.jpg

Co radzicie? Co sądzicie? Co widzicie?

ja przestawiłabym jeszcze tą tablicę.... w rogu obok biurka (za szafą) ją widzę ;)

wtedy zielony stoliczek bliżej regału....

i komoda do połowy okna (chyba, że trzyma ją parapet i nie wejdzie :cool: czego nie widać na zdjęciu)l

a masz tam kontakt, żeby na komodzie postawić jakąś lampę?

też by fajnie wyglądało ;)

ale i tak jest fajnie :) :bye:

Dziewczyny, a jeszcze takie pytanie- wczoraj byłam w Ikea i rzuciło mi się w oczy podczas oglądania ekspozycji, że niektóre ich białe meble to takie mało białe są. Jakby pożółkłe lekko. I teraz się zastaawiam czy to moje złudzenie, czy zmęczenie materiału na ekspozycji czy może kwestia oświetlenia. Zauważyłyście taki feler?:confused:

Dziewczyny, a jeszcze takie pytanie- wczoraj byłam w Ikea i rzuciło mi się w oczy podczas oglądania ekspozycji, że niektóre ich białe meble to takie mało białe są. Jakby pożółkłe lekko. I teraz się zastaawiam czy to moje złudzenie, czy zmęczenie materiału na ekspozycji czy może kwestia oświetlenia. Zauważyłyście taki feler?:confused:

Tak niektóre są takie hmmm żółtawe , nawet moja kuchnia od nich nie jest biała,biała ;-)

No i ja na przywitanie stawiam dziś kawkę w moich nowych kubkach ;-]

http://images64.fotosik.pl/766/abb5c217adeba222med.jpg

Catti - tablica, good point! :yes: Komoda pod parapet nie wlezie :( (w przeciwnym razie już by tam była :yes:)

Migotka każda kolekcja może mieć inny odcień bieli. A nawet wewnątrz kolekcji zdążają się różnice - tak miałam z Hemnesem, wlaśnie ta powyższa komoda Zuzi jest całkiem inna niż regały czy szafa z tej serii.

Catti - tablica, good point! :yes: Komoda pod parapet nie wlezie :( (w przeciwnym razie już by tam była :yes:)

tak przypuszczałam....

a może da się jej troszkę nóżki uciupać? :D

albo odkręcić? albo dać inne, niższe?

nie takie rzeczy ludzie robią :yes:

Kanka, kij z kawą... z takich kubków to na pewno pyszna.... ale to ciacho :o

biorę :D

Edytowane przez Catti

Filmy serwuję Melisce via mój FTP, bo ona cierpi na brak tych ciekawszych z tłumaczeniem na PL :cool:

Lampę najlepiej powieś w rogu nad komodą. Stojąca zawsze może spaść. Dałabym z takim zwykłym materiałowym kloszem w kolorze ściany. Nie całkiem nisko, to jeszcze trochę więcej oświetli.

Lustro lustrem, a dziewczyna będzie chciała mieć toaletkę. Zobaczysz jak szybko. Córki moich przyjaciół zatoaletkowały się w wieku 8 lat

Alez ciacho zarympiaszcze :D i jeszcze powie ze dobre bylo :p

Dobra poprosze o spora dawke koffeiny bo padam....

http://s18.postimg.org/bdqbfcosp/drzemka_w_pracy320.jpg

Nawet moj M mi powiedzial, ze podobnie wygladam :lol2:

p.s. Widzicie jak o mnie pieknie dba Pesteczka :D:hug:

mozecie pozazdroscic :p

Edytowane przez Mmelisa