lukasz69karolina 02.04.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 ja właśnie pałaszuję takie cuś:http://pi.ce-tescoassets.com/assets/PL/231/5908269832231/ShotType1_328x328.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 02.04.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 dokladnie kasze zawsze i wszedzie tylko małż nie cierpi (wiec z ryzem dostaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.04.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 u mnie dzieci sie krzywia jak dostaja..ale polewam im sosem wiec wcinaja bez problemu moj maz wrecz tez lubi kasze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.04.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 ide szykowac gyrosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 02.04.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Wiecie co ja dziś jadłam????sałatkę całkiem NEW:)różne sałaty+pomidorki+orzechy włoskie+mandarynka+feta+cebulka czerwona:")mniaam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 02.04.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 jak mozesz to podrzuc nam pare przepisow z tej diety - ja z checia skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 02.04.2014 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 To ja wrzucam swój dzisiejszy obiadek... http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04315_zpsb7bb45f4.jpg http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04320_zps487a4d14.jpg Placuszki z cukinii PRzepis kiedyś podawałam, ale mogę powtórzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 02.04.2014 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 A teraz dziewczynki http://emotikona.pl/emotikony/pic/43pomocy.gif Na jutrzejszego torta potrzebuję przepis na biszkopt, którego nigdy nie piekłam Nie ma czasu i możliwości na wtopę więc musi być sukces. Na poleconej przez Meli kwestii smaku znalazłam takie coś... Z czego interesuje mnie wyłącznie przepis na biszkopt. Czy nie wydaje Wam się, że przepis zbyt łatwy, przec co może to ciasto wyjść jakieś takie flakowate? I pytanie nr 2. Czy nie za dużo tego cukru jak na taką ilość ciasta...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.04.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Asia nie boj sie:) nic nie za duzo...uda sie tylko zrob oddzielnie te biszkopty..nie lacz skladnikow zeby za jednym razem upiec! Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 02.04.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Aśka, biszkopt to jedno z najłatwiejszych ciast do zrobienia, ale dużo zależy od piekarnika jak twój piekarnik dobrze piecze, to się uda ja robię tak (z pięciu jajek... jajka w temp. pokojowej): białka ubijam na sztywną pianę z 5 łyżkami cukru do żółtek, które mam w dużym kubku, dodaję łyżeczkę proszku do pieczenia i pół łyżeczki octu (ocet wchodzi w reakcję z proszkiem i powoduje, że żółtka "buzują"... znaczy rosną na puszystą pianę) do ubitych białek dodaję te urośnięte żółtka i 5 łyżek mąki tortowej tortownicę wykładam papierem do pieczenia, a boków nie smaruję (w ten sposób biszkopt wspina się bez problemu) wstawiam do nagrzanego piekarnika (180 st.) na 30-40 min. jest jeszcze jeden myk, żeby biszkopt nie upadł.... po upieczeniu trzeba opuścić formę z ciastem z półmetrowej wysokości na podłogę ... za pierwszym razem bardzo się bałam.... ale faktycznie nie upadł tu masz ten przepis, gdzie trzeba walnąć ciastem z komentarzami ludzi, którzy to zrobili http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii powodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 02.04.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Asia, powtórz przepis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 02.04.2014 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Catti kupuję ten przepis Tylko w linku jest jeszcze coś o mące ziemniaczanej... No i w Twoim przepisie na bank brakuje cukru (oby go jak najmniej, ale żeby go tak w ogóle to coś nie chce mi się wierzyć :hug: Chloe, produkty na oko (mogę podać też z farmaceutyczną dokładnością tylko po co? ) 4 cukinie starte na grubych oczkach, odsączone min. 1h na durszlaku i wyciśnięte (to ważne, bo jak będzie za dużo soku, to słabo wyjdą, będą się rozjeżdżać na patelni) 1 ser feta (ja tym razem nie mialam fety to dałam wiejski) 2 jajka mąka/mąka ziemniaczana do konsystencji 3 ząbki czosnku przyprawy wedle uznania (sól to ta co weszła w osaczaną cukinię ) 1 łyżka oliwy do tego, żeby nie dawać na patelnię no i smażyć - już bez tłuszczu. Taka alternatywa placków ziemniaczanych polałam je jogurtem choć oczywiscie mozna się pokusić o sosik jogurtowy z przyprawami mozna też podawać z szynką parmeńską albo z łososiem... Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 02.04.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Catti kupuję ten przepis Tylko w linku jest jeszcze coś o mące ziemniaczanej... No i w Twoim przepisie na bank brakuje cukru (oby go jak najmniej, ale żeby go tak w ogóle to coś nie chce mi się wierzyć Asia, ja nie dodaję mąki ziemniaczanej, ale skoro w innych przepisach jest, to spróbuj o cukrze nie zapomniałam przeoczyłaś białka ubijam na sztywną pianę z 5 łyżkami cukru w ogóle to zasada jest taka, że ile jajek tyle łyżek cukru i mąki.... w tych proporcjach robię od lat... jak dasz mniej cukru to biszkopt może się nie udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 02.04.2014 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 No i spoko puder czy kryształ? Patrz, a 3x szukałam cukru. Widzicie jaki mam mózg zaprogramowany na ignorowanie tego białego zabójcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 02.04.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 zwykły, drobny cukier.... (cukier puder jest jakoś inaczej liczony ) masz zamiar grzmotnąć biszkoptem o zol? trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 02.04.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Dzięki - skopiowałam sobie i jutro postaram się nie zapomnieć kupić cukinIi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 02.04.2014 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 ...i jutro postaram się nie zapomnieć kupić cukinIi;) I co ważne - jest dostępna w biedronce! Uff... dopiero skończyłam latanie po domu. Jutro to dopiero będzie maraton. W kuchni http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif Chloe - daj znać jak poszło z plackami. Czosnek nie zapomnij, bo bez niego to Mi oczywiście o wrzuceniu fotek tortu mówić nie musicie Do zo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.04.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 http://gifyagusi.pl/wp-content/uploads/2014/03/Sto-lat.jpg dziś jest impreza :wiggle: dj laski namierza :wiggle: je je je hehehe NAJLEPSZEGO ZUZANKO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.04.2014 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Kochana! Dziękujemy :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.04.2014 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Dobra. Idę przykuć się do kuchni. Czasem wpadnę do Was złapać oddech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts