asiazett 08.04.2014 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 ... jutro jestem w biedronce zaraz po otwarciu - chociaż nie widziałam tam nigdy, może się miło rozczaruję. ... Ja też nigdy wcześniej nie widziałam szparagów w B. ale jak zobaczyłam to od razu wzięłam Szukaj na tych półeczkach gdzie sałaty, pieczarki, kiełki i inne delikatne zieleniny - lodówka Nie wiem czy mówiłam, ale pod parmeńską dałam jeszcze rozmłotkowane plastry kurczaka (jedną pierś na 5 kawałków, do rozbicia i tymi plastrami owinięte bukieciki szparagów, a dopiero na to parmeńska). Świetne robisz zdjęcia jedzonka. Mniaam. Taki aparat. Jakiś udany jeśli chodzi o tą materię szparagi wygladają bombowo. a ja jadłam pierogi z malinami. jezuuuuusiczku, co za obłęd! gdyby wypadałoby to bym talerz wylizała do sucha. To z malinami też można? Robię! W przyszłym tygodniu! Asiu, to Twoje kucharzenie to nowa pasja czy miałas tak od zawsze ? Ja podobnie robie pory tylko musza byc młode i chwilę parzone we wrzątku. Polecam bo juz niedługo sie pokażą. Gotowanie - pasja? Buahahaha... Nie cierpię gotować. I nie umiem. Nazwałabym to właściwie eksperymentowaniem w kuchni niż gotowaniem. Fakt, czasem coś wychodzi, ale zasadniczo to nie moja bajka Ale co zrobić? Skoro muszę to jakoś sobie tą bajkę uatrakcyjniam A to pory się jada? Ja tylko do zupy mogę to dodać. W sałatce nie lubię, Te z zupy najczęściej wyrzucam już po ugotowaniu, żeby mi na talerzu później nie fajfusiły ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaMM 08.04.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam, tak zaglądnęłam, ale wychodzę , jestem taka głodna, a ,u takie rarytasy.... szparagi w szynce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.04.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Ano widzisz ... Pory się jada i mało tego, sa pyszne. W związku z chorobą męża i zakazem spozywania cebuli, zaczęłam ja zastepowac, porem własnie. Klasyczna surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka, z porem jest świetna. Pora równiez smażę i zalewam np. mocno pieprznieta śmietaną. Rewelacja. Spróbuj, skoro lubisz eksperymentować. Na pewno sie nie potrujecie Dusia a skąd jesteś ? Tak pytam bo zastanawiam sie czy nie machnąc się na te najlepsze pierogi na świecie. Jestem ortodoksem i jak pierogi to tylko z mięsem, kapuchą i grzybami tudziez pieczarkami czy szpinakiem. Nigdy nie jadłam pierogów z truskawkami bo jakos mi nie leży ten glut, ale z malinami ???????????????? Pierwsze słyszę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 08.04.2014 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam, tak zaglądnęłam, ale wychodzę , jestem taka głodna, a ,u takie rarytasy.... szparagi w szynce! Witaj, kolejna Anno Chyba pomyliłam ten pierwszy link do szparagów. O TEN mi chodziło Z truskawkami pierogów też nigdy nie jadłam. Z jagodami No to przetestujemy te malinki http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 08.04.2014 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Jeśli wszyscy już najedzeni () to zapraszam do robót na zewnątrz. Na początek optymistycznie - wiosna w ogrodzie... u asiazett Uprzedzam - nie będzie kwieciście. Ale zieleń też nigdy nie ma takiego pięknego odcienia jak na wiosnę Wierzba Hakuro Nishiki http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04529_zps7cfb13fe.jpg Krzewuszka na pniu http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04530_zpsfc7bd5fd.jpg Świerk Alberta Globe http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04585_zps87a925ad.jpg Ostrokrzew http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04586_zps5afbc51d.jpg Irga http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04587_zpsa68bec22.jpg Czosnek http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04532_zps28cbe289.jpg Trzmielina http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04535_zps55ee1024.jpg] Rokitnik (tutaj efektu nie widać, ale w rzeczywistości te młode gęste listki wyglądają ) http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04540_zpsa9a3f8d0.jpg Clematis - powojnik. Będzie kwitł, a martwiłam się czy przetrwa zimę... http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04543_zps29d11510.jpg Akebia. Wariatka bo rozrasta się się jak szalona http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04545_zps72c11da3.jpg Wiciokrzew http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04547_zps1754a3a4.jpg Wiciokrzew przewiercień http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04551_zps88df78a9.jpg Mój największy berberys http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04548_zps748f1666.jpg Mój najukochańszy berberys http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04552_zps4096c015.jpg "Inny berberys: Biała porzeczka, szczepiona http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04558_zps689ce8a5.jpg Porzeczka http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04561_zps391f14fc.jpg Ognik http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04563_zps14c1480d.jpg Maliny (widzę, że jakoś ruszyły. Marne szanse im dawałam, bo Maniek w zeszłym roku poobgryzał je, obgryzał jak patyczki ) http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04565_zps53945dc9.jpg Duża borówka amerykańska http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04566_zpsaa3ab8c1.jpg Mała borówka amerykańska http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04569_zps6ae2d2a4.jpg Berberys http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04570_zps60e2a50a.jpg I wreszcie mój nowy nabytek - brzoskwinka http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04567_zps9f32a62d.jpg Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 08.04.2014 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) I tyle w rubryczce pt. "Chwalę się" A teraz żalę... Są straty. Uwaga, sceny momentami drastyczne... Hortensje - dead http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04571_zpsc928544a.jpg Akebia sadzona na jesień - dead http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04572_zps8b85df20.jpg Nie przetrwał też jeden berberys na pniu http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04575_zpsb8690a61.jpg A teraz mam kilka pytań i wątpliwości... np. to - Golden Tuffet http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04573_zpsa99519d1.jpg Czy inne thujowate (bez skojarzeń ) http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04580_zpsae942d1e.jpg http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04581_zpscec98287.jpg http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04582_zps37a78a17.jpg http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04583_zps2314b8ba.jpg Wygląda mi to na "wpływ" psów, że tak to dyplomatycznie ujmę I teraz się zastanawiam, czy - pomimo, że rośliny te żyją, nie zastąpić ich innymi? Bo tym się obawiam nie polepszy Ktoś się na tym zna? Może coś doradzić? Beti? Pestka? Ktoś? Podobny dylemat. Hebe. To z kolei lekkie przemarznięcia. http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04588_zpsc4e5a1b9.jpg Zostawić? Czy wymienić na coś innego? Czy poucinać takie nieporośnięte gałązki wierzby? Czy zostawić jak jest - może coś się jeszcze na tych łysolcach zalęgnie? http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04593_zpsb985e2bd.jpg Jak się pozbyć chwastów i trawy nasianej na rabacie? Niektóre obie spacerują bezpańsko - z takimi to dylematu nie ma - roundup'em je traktuję Ale jak jest tak to całe nieproszone towarzystwo wymieszane z miejscowymi, jak tutaj np. to co? http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04574_zps3c48cd1f.jpg A na koniec ciekawostka. Co to jest? http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04589_zps494d6ce9.jpg http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04590_zps2a87e04b.jpg http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04591_zpse2f8c591.jpg http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/DSC04592_zps37c353be.jpg Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.04.2014 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 dzień dobrydostałam ślinotoku na widok szparagówogród piękny co do tych twoich wątpliwości to ja nie pomogę bo ze mnie ułomna ogrodniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.04.2014 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 zaczynasz być moim kuchennym guru pomału! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 09.04.2014 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 chyba powinnam rownolegly watek okolokuchenny otworzyc ja tez nie lubie, ale ze musze to sobie eksperymentuje tylko to moje eksperymentowanie to juz pare lat trwa wiec pomalu staje sie ekspertem a z pierogow moje najulubiensze to te z CZERESNIAMI (niestety pierogow nie lepie, ostatnio takie jadlam w domu robione jeszcze przez mame, czyli baaaaaardzo dawno temu)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 09.04.2014 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 w lidlu szparagow pod dostatkiem:) ale to jeszcze nie to niestety sa jeszcze drewniane w smaku wiec wyzeram je od gory tak gdzies do polowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.04.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Hejno właśnie z Lidla wróciłam szparagów niet... może w Biedro jednak będą ( doczytałam, że w lodówce sałatowo-kiełkowej szukać) Pierogi z czereśniami? nie jadłam - ale uwielbiam, rozumiem, że skórkę się zostawia? Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 09.04.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Hej no właśnie z Lidla wróciłam szparagów niet... może w Biedro jednak będą ( doczytałam, że w lodówce sałatowo-kiełkowej szukać) Pierogi z czereśniami? nie jadłam - ale uwielbiam, rozumiem, że skórkę się zostawia? skorke z czego? z czeresni? chyba pestke trzeba zostawic zeby sie nie rozciapcialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.04.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 pestka to jasne skórka :lol2::lol2: zaraz Melisa przydzie hahha myślałam o "sparzeniu: skórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.04.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 pestka to jasne skórka :lol2::lol2: zaraz Melisa przydzie hahha myślałam o "sparzeniu: skórki sparzyc to sobie mozesz... :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.04.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 jęzora wiem :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.04.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 no to ja pierogi rozne rozniste jadlam uhuhu i owocowe, i miesne, i kapusciane, i ruskie...a wiecie z czego sa tez pyszne? z plucek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.04.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 jęzora wiem :lol2: :lol2: ty sobie lepiej dupsko smaruj.... bo jak zrobie zamowienie to wiesz... bedziemy latac Asiu ogrodek super sie zapowiada..niestety w sprawie choroby roslinek nie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.04.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 latać ale do gwiazd :lol2: z czego te pierogi? plucek czy płucek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 09.04.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Asieńko...czekałam wczoraj w kąciku na ogrodowe fotki, i padłam....ale dzisiaj są Powiem ci tak: u mnie mój piesiu regularnie podsikiwał tuje, a one rosły i rosły, na początku lałam je wodą jak widziałam że obsikuje...nie zawsze go przyłapałam, ale......wyglądały jak twoje, czyli mało pięknie wizualnie, ale je zostawiłam i teraz są piękne , porosły ...pies dalej podsikuje ale już nie sięga do nich chociaż jemu się chyba wydaje , że tak Co do wierzby to tnij te puste gałązki...wierzby lubią cięcie, w sezonie moje wierzby podcinam kilka razy, a one się bardziej rozkrzewiają. Jeśli chodzi o rabaty ...ja na początku miałam niektóre wysypane korą inne kamyczkami...wypier....to bo nie mogłam pielić, a chwasty rosły normalnie jak wszędzie. Teraz zruszę od czasu do czasu ziemię i jestem w stanie zapanować nad tym towarzystwem...nie ma problemu ani...chwastów. Randapem nie pryskaj jeśli w pobliżu są roślinki bo ci padną nie daj Boże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.04.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 latać ale do gwiazd :lol2: z czego te pierogi? plucek czy płucek? wezzz bo walne! nie bede ciagle przestawiac klawiatury pogrubilam z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.