_Chloe_ 24.04.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Jakoś tak 2 - 3 tygodnie... Pytam, bo mam kierownika baardzo zapobiegliwego i czasami jego terminy są mocno przesadzone. Dzięki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.04.2014 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Pytaj, pytaj... od czegoś nas masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.04.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 yyy co to jest wygrzewanie podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.04.2014 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 To bardziej wygrzewanie podłogi podłogówką Chodzi o to, żeby po wylewkach, nawet już po "wyschnięciu" posadzek, ale jeszcze przed położeniem materiału podłogowego, wygrzać te posadzki. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 24.04.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 No właśnie, dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.04.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Konkurencyjne forum pośpieszyło nam z pomocą... "...Wygrzewanie - i to bezwzględnie zgodne ze sztuką budowlana, a nie włącz i wyłącz - służy do zlikwidowania naprężeń powstałych w warstwie wylewki. Naprężenia powstają w trakcie dojrzewania wylewki (mniejsze w anhydrycie), a ponadto po uruchomieniu ogrzewania powodem ich jest również różnica wilgotności warstwy wierzchniej i spodniej wylewki. Niezastosowanie procedury wygrzewania może po włączeniu podłogówki od razu pod pełne obciążenie cieplne spowodować spękanie całej warstwy wylewki, a wtedy pozostaje tylko jedno: taczka, kupka gruzu i podłogówka od nowa. Wylewka w idealnych warunkach potrzebuje minimum 4 m-ce na wyschnięcie. Jeśli jednak w wylewce pozostanie nadmierna wilgoć, a przykryjesz to płytkami to możesz mieć problem. Aby się upewnić można przed położeniem płytek zmierzyć wilgotność posadzki, ale to też nie daje 100% pewności. Wygrzewanie sprawdza też prawidłowość wykonania grzejnika podłogowego przed jego zakryciem. ..." Źródło: http://www.forumbudowlane.pl/vt/36879/0/wygrzewac-podloge-czy-nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.04.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 yyy acha. Ale jak ja podłogówkę i wylewki zrobiłam w zeszłym roku ( w czerwcu chyba) a w tym dopiero płytki to chyba jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.04.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam sie Spiesze z info o tym, ze o 4:15 dzisiaj dojechalismy na miejsce..wymeczeni cala ta podroza ale cali i zdrowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.04.2014 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 1. Aniqa, a przez całą zimę nie włączaliście ogrzewania w ogóle? 2. Jeśli nie włączaliście to nie możecie teraz włączyć? 3. Jeśli i 1. nie i 2. - nie to wedle tego co jest napisane powyżej nie powinno być kłopotów, choć zawsze to bezpieczniej wygrzać 4. Mmelisa - chlebem i solą... http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/IMG_9523_zps6496c6da.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 24.04.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 no to ja tez sie witam po swietach Meliska cieszym sie wszyscy zes dojechala cala i zdrowa z rodzinka Asiulka a bedzie i dle mnie okruszek chleba ? Aniqa u mnnie bylo podobnie, wylewki zrobione rok wczesniej a dopiero w tym roku odpalalem podlogowke jak juz mieszkalismy, wszystko bylo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.04.2014 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 No myślę, że Meliska się podzieli Z kim jak z kim, a z Tobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 24.04.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 No myślę, że Meliska się podzieli Z kim jak z kim, a z Tobą... no nie wiem czy sie podzieli sweetheart , to zalezy w jakim nastroju wrocila z polandii Mel odezwij sie, masz cos dla nas ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.04.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Wstapilam jedynie pomachac lapka na dobranoc...uwierzcie mi, jestem padnieta po podrozy... w Danii czesc drogi kierowalam do promu i z promu w Norwegii tez... ostatni odcinek meczarnia..jakie to zwidy przed oczami czlowiek ma to sobie nie wyobrazalam nigdy..:omodlilam sie w duchu zeby do domu nas dowiezc.. nie lubie jezdzic noca Jutro dzien w biegu...wiec zerkne tutaj poznym popoludniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.04.2014 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Zatem do jutra A tymczasem... http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/keep-calm-and-have-sweet-dreams-31_zpsa924a946.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 24.04.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Dobrych snow zatem a tak wogole to jak wam swita minely gils Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.04.2014 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Marsz nadrabiać zaległości! A Ciii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 24.04.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Marsz nadrabiać zaległości! A Ciii? Chcialem pojsc na latwizne ale widze ze sie nie da ach te lejdis, twarde i nie ugiete jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.04.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Macham Jendrula, priv poleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 24.04.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Macham Jendrula, priv poleciał polecial i juz odlecial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 24.04.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 heja Anka, niech go zatem ges kopnie na moj Lte nie moge przynajmiej narzekac, bzyka jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts