Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

Z korkiem! Oszwabili mnie na weście, buchnęli korki! Dobij mnie jeszcze: hał macz?

Meli, nikt się z Tobą kawy nie napił? To za to deserek Ci stawiam... (jakkolwiek dwuznacznie to brzmi i wygląda... ;) :p)

http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/Cool-Strawberry-Ice-Cream-Wallpapers-HD_zps6ca3a06b.jpg

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O, o szafkach też chętnie "posłucham" - będę miała jedną półnarożną jakby:-(

Chloe... u kori pokazywalam kilka rozwiazan... u mnie beda 2 narozne...ale tak jak u ciebie tzw polnarozne.... czyli polowa wcisnieta w glab i tylko jeden front otwierany jak szafka a nie skladany....

Wczoraj byłam u księdza kajać się o chrzciny dla dziecka. Ale obleś :sick:. Przy Zuzi nie omieszkał mnie poinstruować, że nie powinnam do łóżka Darowi wskakiwać... :rolleyes:

A teraz burza mózgów.

Zadanie 1.

Wymyśleć prezent dla Ali...

Zadanie 2.

Wymyśleć menu (po mszy będzie grill, także bez spiny :p)

Masakra jakaś...brak słów...kim on jest żeby oceniać czyjeś życie!

No jak to kim? Proboszczem! Taki to wszystko może, nie? ;) Jakiejś dziewczynie z mojego osiedla ksiądz powiedział, że może ochrzcić jej nieślubne dziecko, ale nie na zbiorowych chrzcinach w niedzielę, tylko na indywidualnej, kameralnej mszy w piątek... Co tu komentować? Fakty mówią same.

Chcę ochrzcić Alę, bo Zuzia jest. Zuzia jest, bo stwierdziłam, że nie chcę jej ograniczać. Wyrabiamy normę społeczną. (albo inaczej - jak to opisała moja kumpela swojej mamie, zapytana: dlaczego ja chrzczę dzieci? Odp: "Przypuszczam, że to dlatego, żeby móc w ładnej sukience posłać ją do komunii" ;)

Ale teraz mam wątpliwości czy to faktycznie było potrzebne... :confused:

Prawda jest taka, że ilekroć próbuję pójść do kościoła obalić swoje przekonania na temat tego co się tam dzieje, to wychodzę dużo bardziej zbulwersowana niż jak tam wchodziłam. No bo jak się nie bulwersować jak księdza podczas prawie godzinnego kazania na pogrzebie bardzo młodej dziewczyny mówi o tym, że "jej dusza poleciała do nieba, w kosmos. Może spotka tam obce cywilizacje...". O polityce, propagandzie i wyłudzaniu (jak ktoś wjeżdża komuś na poczucie winy, żeby dostać od niego pieniądze, to chyba już jest wyłudzanie, co?) nie roztrząsam - ksiądz też człowiek ;)

No i jeszcze kwestia tego, że nawet mój bezbożny ojciec cisnął mnie o chrzest, nie wspomnę o tym bardziej prawicowym skrzydle ;)

Tylko teraz to wychodzi, że głupia jestem, że chrzczę :bash:

Cześć Asiu:bye:

My naszą ochrzciliśmy, ba nawet od komunii poszła bo wszystkie dzieci szły, i fakt miała okres fascynacji kościołem a ja ją woziłam, odbierałam.

I tak sobie dziecko rosło aż zaczęło samodzielnie myśleć i wyciągać wnoski. Raz potem znowu zaczęła jej teoria nie pasować do praktyki i wymiksowała się z religii teraz chodzi na etykę o którą notabene wojnę w gimnazjum stoczyliśmy:sick:

Ale dokonała własnego wyboru bo miała do tego prawo i możliwości.

Także uważam że chrzcij, nawet do komunii kieckę kup, będą starsze to same zdecydują:yes:

A Ty im to umożliwisz bo dasz wybór.