Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziewczyny skoro temat garderoby jest teraz "na tapecie" :cool: to może doradzicie:

lepiej ją zrobić z k-g czy postawić ścianki i zrobić dziurę na drzwi???

pytam, bo ja jestem w trakcie budowania i jak coś mam taką możliwość

zastanawiam się czy to jakaś wielka różnica by była :confused: no i jak potem z montażem drzwi - do której opcji łatwiej??

mam nadzieję, że Asiu nie będziesz zła że podpytuję u Ciebie? :hug::hug:

wg mnie to jest szafa, tylko taka na bajerze :) :) mi garderoba to kojarzy się z miejscem do którego da się wejść do środka, a tu tak się nie da chyba, co?

Będzie można wejść do środka :yes: Głębokość wnętki to 125 cm - (minus) głębokość półek 38 cm... :)

dziewczyny skoro temat garderoby jest teraz "na tapecie" :cool: to może doradzicie:

lepiej ją zrobić z k-g czy postawić ścianki i zrobić dziurę na drzwi???

pytam, bo ja jestem w trakcie budowania i jak coś mam taką możliwość

zastanawiam się czy to jakaś wielka różnica by była :confused: no i jak potem z montażem drzwi - do której opcji łatwiej??

mam nadzieję, że Asiu nie będziesz zła że podpytuję u Ciebie? :hug::hug:

Hihi, no nie jestem zła - pewnie że pytaj. I nawet chętnie odpowiem :yes:

Ja bym postawiła tą ściankę teraz jako działową. Teoretycznie to pewnie wydzie trochę drożej, bo pustaki + klej + tynk + malowanie pewnie po szczegółowym przeliczniu wyszło by drożej niż tylko ścianka K-G, ale... murowana będzie stabilniejsza i juz by Cie takie dylematy jak moje teraz nie dotyczyły. A poza tym potem to więcej zachodu niż teraz na bieżąco...

Zastanów się jednak, czy jesteś pewna tej ścianki, żebyć później nie wpadła na pomysł burzenia jej jak już będziesz urządzała i będziesz miała jakiś inny pomysł, bo Ci mąż już później nie pozwoli żadnej decyzji podjąć :p hihi ;)

półki? będą się kurzyć...i dziecko może się po nich wspinać :rolleyes:

Ha! No właśnie, ja na wspinanie się nie wpadłam, bo (jak dalej zresztą bystrze zauważyłyście) - jedne dzieci :yes:, a inne :no: Moje pierworodne zdecydowanie bez "extreme" toteż skąd miałam wpaść, że inne może :confused: :lol2:

Z drugiej strony jak sobie szafę otworzy albo do garderoby siostry wejdzie to dopiero będzie miała małpi gaj do skakania i wspinania :wiggle: :rotfl:

125cm :o:o no to galancie!! będzie więc prawdziwa garderoba :)

ale skoro to takie głębokie, to półki obok raczej niebardzo - bo jak coś sięgnąć jak jest metr dalej? :no:

.

ja to jestem pewna :) od samego początku myślę gdzie by tu upchnąć garderobę w pokojach... ale te pokoje takie małe :(

zdecydowałam w końcu o szafie zwykłej, ale te inspiracje mnie zachwyciły i też tak chcę! :) a co :)

może zrobię rzut pokoju i pomożecie mi umiejscowić to najlepiej?

ale to już chyb a we swym wątku, by Ci tu nie śmiecić...

p.s. kupilam druga sosne (juz posadzona :) i trzmieline na pniu :) piekna :)

Chyba nie sądzisz, że Ci odpuszczę? Pokazać proszę :cool: Szczególnie trzmielina na pniu mnie interesuje :popcorn:

I od razu podbijam stawkę :lol2: też sobie coś (tym razem ekstremalnie odjechanego) kupiłam. Fotki jutro, jak dotransportują :yes:

.

ja to jestem pewna :) od samego początku myślę gdzie by tu upchnąć garderobę w pokojach... ale te pokoje takie małe :(

zdecydowałam w końcu o szafie zwykłej, ale te inspiracje mnie zachwyciły i też tak chcę! :) a co :)

może zrobię rzut pokoju i pomożecie mi umiejscowić to najlepiej?

ale to już chyb a we swym wątku, by Ci tu nie śmiecić...

Pewnie! Wrzucaj :popcorn: Już ostrzę pazurki na możliwość podpowiadania :lol2:

skoro mogę i u Ciebie tak tłumnie :) to jest szansa na poradę :rolleyes: no to ładuję:

rzut pokojuA.JPG

na dole są drzwi, w pokoju jedno okno mniej więcej na środku ściany...

mam swoją koncepcję, ale może wstrzymam się z nią momencik - no chyba że od razu pokazać?

myślałam by to była bardziej większa szafa, bo typowa garderoba by do niej wejść się raczej nie zmieści by znacząco nie pomniejszyć pokoju :(

Edytowane przez lukasz69karolina

a wiec... bedzie to docelowo pokoj jednej dziewczynki, druga bedzie miec taki sam (lustrzanie po lewo od tego)... nie mamy zadnych mebli, wszystko trzeba bedzie kupic kiedys ;-)

aktualnie obie beda mialy razem pokoj, a jak podrosna to je rozdzielimy... no ale nawet jak sa razem to ubrania musza gdzies trzymac :-)

Asiu, strasznie mi się podoba lampa Coral. Napiszę teraz coś strasznego: nie myślałaś o tym, żeby dać ją do pokoju dziecięcego, który teraz urządzasz?

A jeśli chodzi o projekt pokoju dziecięcego - FANTASTYCZNY! Żółte dodatki to genialny pomysł. Jeśli zdecydowałaś się na żółty Stockholm, nie rezygnuj z niego! Jest piękny i sama mam na niego straszną ochotę. Tym bardziej, że na polskim rynku nie ma ładnych dywanów z motywem marokańskim, plecionki - nic, susza kompletna.

Chyba nie sądzisz, że Ci odpuszczę? Pokazać proszę :cool: Szczególnie trzmielina na pniu mnie interesuje :popcorn:

jak zrobie fotki, to wkleje ;)

I od razu podbijam stawkę :lol2:

eee no prosze Cie - z Toba to ja w szranki nawet nie staje (w kwestii zakupow roslin :p )

Karolina i ja chetnie doradze w kwesti pokoju coreczek, ale podaj chociaz jaka kolorystyke widzisz na scianach, jaka na meblach itp :)

znajac zycie - Asia pokaze Ci cos odwaznego kolorowego (choc po zajawce na pokoj Ali to roznie moze byc ;) ), ja np pokaze pokoj spokojny, pastelowy i pewnie z bialymi mebelkami ;)

wskaż nam chociaz kierunek :)

Aha, Asia, w kwestii gałek - nie wiem czy masz po drodze Zara Home, ale tam znajdziesz bardzo bogaty wybór gałek ceramicznych i innych, w różnych kolorach. Są znacznie tańsze od LB, bo sprzedają je parami za ok. 30zł. Ja sama mam i LB (w sypialni) i ZH (u córki w pokoju) i jeśli chodzi o jakość, to jedne i drugie są ok.

No właśnie miałam się jeszcze o gałkach wypowiedzieć, że przy tej ilości (potrzebuję 11 szt, zamówię 12 - jedną w rezerwie) to mi wychodzi ok. 200 zł za gałeczki kuźwa :wtf: Nie ma czegoś tańszego?

Coral do pokoju Ali odpada, bo jest tylko 1-żarówkowy, a to za mało, żeby oświetlić cały pokój :(

No właśnie Karolinka, bo skoro juz jesteśmy przy temacie planowania pokoju to może warto by go było całego rozpykać? Ja niestety żadnych wizek Ci nie przygotuję, bo nie mam żadnego narzędzia (oprócz painta, w co wrzucę co się uda), ale skoro Słonko się tak rwie do pomocy to może ona Ci wyczaruje taki pokoik pod naszą wspólną wizję (tzn. ostatecznie Twoją, ale z naszymi sugestiami :p)

Słońce, no ale z tymi kolorami pokoi dziewczęcych to mi pojechałaś :p Przecież ja też jestem cała białomebelkowa. Że moja Zuzia to nie ma "mega dziewczęcego pokoju? Przecież róż jest jak ta lala, a że nie pastelowy... hmm... Pokój Twojej córuś jest całkiem w moim guście :yes:

Niech sie tylko Karolinka wypowie co w tym pokoju pomieszczamy i będziemy czarować :shirpot: Nawet mnie właśnie natchnął pastelowy pomysł :p hihi