Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj, może Ty mi pomożesz i powiesz jak wrzucasz zdjęcia aby były w tak dużym rozmiarze? Mi ładują się same miniaturki.

Mela, skoro już zaladowałaś, to teraz włącz „edytuj post”. Potem najedź kursorem na miniaturkę foto w poście i kliknij 2 razy lewym przyciskiem myszki. Otworzy się okienko. Wybierz jedną z opcji, np. „full size” i zaakceptuj „OK”. Będzie takie duże jak na to pozwoli jego rozmiar :)

2009-05-18V_glogi-03.jpg

Wstawiamy fotkę z kompa. Nie może mieć więcej niż 2 MB wielkości. Najlepiej żeby była zapisana z rozszerzeniem „jpeg” lub „JPG”.

Ja używam Photoshopa do przeskalowywania. Tam jest taka opcja „save for web”, która wszystko ułatwia. Można też zapisać zmniejszoną fotkę w systemowym programie do przeglądania zdjęć. Każdy komp to ma. Na Macu jest Preview, a na PC niestety nazwy nie znam, ale musi być.

No więc mamy w poście miniaturkę

Skopos02.jpg Klikamy ją 2 razy LEWYM klawiszem myszy.

Pojawia się okienko, w którym zaznaczamy co chcemy i klikamy OK

Screen shot 2014-05-03 at 11.30.14 PM.jpgScreen shot 2014-05-03 at 11.30.33 PM.jpg

e voila :wiggle:

fireplace-Skopos.jpg

Edytowane przez pestka56

Czy Wy, Dziewuszki, korzystacie może z tego małego g...wienka, tej ikonki między kulą ziemską z czerwonych krzyżykiem, a taśmą filmową? No, ale to też działa :sick:

Pojawia się okienko i trzeba zrobić „z komputera”

Screen shot 2014-05-03 at 11.57.18 PM.jpg

i teraz „Dodaj plik”.

Pojawi się miniatura. I teraz kolej na cała procedurę opisaną wyżej, i gotowe:

MNA-East-Village-Penthouse-Kitchen-Remodelista.jpg

Screen shot 2014-05-03 at 11.58.02 PM.jpg

Ja wolę wybierać „Zaawansowana edycja” na dole pod okienkiem, w którym piszę.

Screen shot 2014-05-04 at 12.19.56 AM.jpg

Po kliknięciu mam dostęp do „Zarządzaj Załącznikami” jeszcze niżej. Klikam i mogę zarządzać wszystkimi fotkami, które wstawiłam na fm. Tworzyć foldery tematyczne. Grupować je, przekladać z tematu do tematu. Potem łatwo jest znaleźć stare pliki.

Screen shot 2014-05-04 at 12.25.25 AM.jpgScreen shot 2014-05-04 at 12.26.25 AM.jpg To screenshoty, więc są w formacie png – tego się nie da na full powiększyć. Ale widać o co chodzi :)

feng-shui-consultation-stairs-granite-tile-floor-wooden-book-case-shelves-modern-interior-design.jpgKIDSroom-Little-Venice-House-by-ama-26.jpg