Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...

Karolina to skomplikowane bo zdjecia sie pousuwały;)

a no :(

...

Karolina, masz konto na FB? Chciałam napisać: Masz fejsa? ale to by chyba było głupie pytanie :rotfl:

ciiiiiii top sikret ;)

... i niniejszym wścibski duś (i każdy inny wścibski) ma drogę wolną ...

i Ja :D

też lubię sobie tak pomyszkować i poszukać od czasu do czasu :) :)

aaaaa zmieniając temat

co szybko rośnie?? jakie krzaczory??

ogrodził Ł działeczkę prawie w całości :wiggle: więc w weekend kupujemy już część roślinek i sadzimy dookoła działki - potrzebuję by szybko rosło i było gęste, bo z pól strasznie syfi i kurzy :(

żywopłoty do mnie mówią "weź mnie, weź mnie" :D bym sobie tak na prosto przycinała :lol2: ale nie znam się...

ktoś mądry podpowie coś?

kurcze właśnie wsiąkłam :eek: jak macie ochotę http://www.ogrodowisko.pl/watek/4039-ogrod-pod-trzema-debami piękny ma dziewczyna ogródek, świetne te elementy z wodą, teraz kombinuję co i jak u mnie przekopać co do murować :rolleyes:. Asia a co u ciebie się dzieję w ogródku. Jak tam roślinki bo mi wpierdziela jakaś gąsieniczka :bash:mojego pięknego buka i tulipanowca. Muszę zwalczyć robaka :evil:

U mnie w ogrodzie tak sobie co jakiś czas podłubię. Ostatnio po raz 3. "malowałam" pędzelkiem chwasty na rabacie :mad: Tym razem to się już wkurzyłam! Koncentratem je potraktowałam. Wywaliłam jednego berberyska, ale wrzuciłam 2 nowe. Czekam na pierwsze owocki (porzeczki szaleją, pomimo, że malutkie). Duża borówka strzela focha, mała za to wręcz przeciwnie. Uśmierciłam jednego globosę - chyba się poddam i go wymienię :cry: Formowane kulki: cis i bukszpan idą jak burza - nikt mi nie wmówi, że bukszpan wolno rośnie :no: Żywotniki, hortensje i różaneczniki (kilka pojedynczych sztuk) też przegrały walkę z uryną psią :sick: i wymieniam je sukcesywnie, np. na ligustra, o dużych kręconych liściach (w necie nie mogę znaleźć, jak zasadzę to wrzucę fotkę :yes:). Na oknach mam już pelargonie - pokażę jak kwiatów będzie więcej ;) I donica w tarasie - nawciskałam tam różne kolorowe, ale to wciąż nie to :no: Już wiem co tam będzie i jak to będzie wyglądało, ale nie mam teraz czasu na taką akcję :bash: co ma wisieć nie utonie ;)

Karolina, jak nie lubię żywotników, tak u Ciebie bym chyba poszła właśnie w to. Bo są wysokie, to lepiej Cię ochronią przed kurzem z ulicy. Tym bardziej, że działkę masz dużą - to mogą ładnie wyglądać :yes:

A na żywopłot formowany - bo też o tym pisałaś - może ostrokrzew? Piękny jest. Błyszczący. I te owocki :rolleyes: a jak nie chcesz kolców to może bukszpan właśnie...?

Asiu buksiki mi też szybko rosną ale ja je podlewam florowitem co jakiś czas, więc czuprynę mają do strzyżenia :rolleyes: z tym że ja je ciacham dwa razy w roku (bo niby takie wskazanie zapalonych ogrodników) boję się chorób grzybowych, które właśnie po cięciu lubią się zagnieżdżać na bukszpanach a jak jeszcze pada po cięciu deszcz to ;) prawie murowana choroba. Moje kulki chyba zaatakowała miodówka bukszpanowa (mszyca) wiec muszę popsikać jakąś chemią, ja nie mam psiaka wiec nie ma obaw o zatrucie któregoś z domowników. Tyle kasy się wydaje na ogród a tu jakieś robaczki i inne grzyby robią sobie co chcą wrrrrrrrrrrrrrrr...... wkurza mnie to . Skaczesz koło nich , głaskasz te roślinki a tu :mad:. Najlepiej chyba olać i niech rośnie co chce i jak chce hahahhaha... a niektórzy mają tak pięknie :rolleyes:

Diana ja już jestem zarażona hahahhaa a miały być tylko iglaki. Mi najbardziej podoba się odmiana berberys erecta

http://i1.fmix.pl/fmi1020/a8139f0a001927a2536b47e9/zdjecie.jpg

świetnie nadaje się na żywopłot i jest taki mięsisty, gęsty idealny to formowania.

Aniqa , kawa przy parówie :lol2: częstuj się :)