Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

eh ja czytam pracowe. trochu mi się oka kleją.

chyba zarzucę jakis serial na ululanie.

albo opracuję plan - muszę jutro poogarniać zakupy kosmetykowe, no i upatrzyłam sobie puchową kamizelkę. stary pozwolił kupić, ale nie pozwolił totalnie zaszaleć (jak on mnie w ogóle moze podejrzewać... :confused::no:). a no i jeszcze chciałam biezliznę kupić (o to tu mi na bank pozwoli zaszaleć :lol2:) i strój kąpielowy (póki jeszcze wybór jest).

kurka i muszę umówić kilku lekarzy - przegląd u dentysty odkładam od już nie pamiętam jak dawna.

damn.

znów jestem w niedoczasie.

wczoraj tez myslalam ze padne kolo 22, ale maz powrocil i mnie na zla droge sprowadzil ;) dobrze chociaz ze pospac moglam ;)

jak zaczne ogarniac zakupy kosmetyczne to na bank pojde z torbami...a lista jest taaaaka dluga (sloneczne, dzieciowe, kolorowe...) dobrze ze chociaz w lakiery sie zaopatrzylam (to chyba juz jakies uzaleznienie :p kupuje, ale rzadko maluje):)

ale zeby w kamizelke? czyzbys miala jakisc cynk z gory ze pogoda przez cale lato do duuu^%@ bedzie? ;)

ehh...i jeszcze stroj...mam jeszcze 3 tyg na dobranie IDEALNEGO stroju do nieidealnej...:sick: :p choc czy bedzie potrzebny przy takiej pogodzie? ;) dus - poka te kamizelki :)

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ann, zaznaczam, że nie chcę straszyć. Opiszę sytuację, bo warto wiedzieć, że takie przypadki się mogą pojawiać.

Moja córa jeździ konno odkąd stuknęło jej 9,5 roku. Miała 2 lata i 9 miesięcy, jak zaplątała się w ukochaną flanelkę, przewróciła i złamała prawy nadgarstek. Rączkę źle nastawiono i była łamana. Koszmar! Jednak do tej pory, mimo masy upadków z konia (po 30 przestałam liczyć), nic już nie złamała (odpukać!).

Przeżyłyśmy chwile paniki w rok po tym, jak koń kopnął ją w kolano. Miała 12 lat i rosła bardzo szybko. Nie chciało się ustabilizować i dotąd, a skończy 29 w sierpniu, ma zalecenie zakładać opaskę stabilizującą, kiedy intensywnie jeździ.

Przy okazji tego kopnięcia było zrobione sporo badań, m.in usg. Przy którymś załapał się na oglądanie kawałek łydki. Wykryto coś, co mogę opisać jako mniej więcej 1-centymetrową dziurę wewnątrz kości, wypełnioną dosyć porowatą tkanką kostną. Jeden z lekarzy twierdził, że to efekt szybkiego wzrostu. Reszta straszyła i nie potrafiła zdiagnozować. Noga nie bolała, ale bałyśmy się, że może być podatna na złamania. I tak to sobie było i było.

Chyba tak koło 19-20 lat wyszło w badaniach, że straszydło zniknęło.

Edytowane przez pestka56

W tym temacie czy "w tym" temacie? :rolleyes:

bo cwiczenia sa rozne :D

A, to zależy które studiujesz ;) :p

...

jak zaczne ogarniac zakupy kosmetyczne to na bank pojde z torbami...a lista jest taaaaka dluga (sloneczne, dzieciowe, kolorowe...) dobrze ze chociaz w lakiery sie zaopatrzylam (to chyba juz jakies uzaleznienie :p kupuje, ale rzadko maluje):)

...

A weźcie mi nic nie mówicie :mad: Duś jest w niedoczasie, a ja w jakimś niedofinansowaniu ostatnio :cry: Może dlatego - pojechałam wczoraj "na miacho"...

http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/WP_20140514_004_zps0d5b75be.jpg

i przywiozłam bagażnik zielonego. Żeby to jeszcze do jedzenia się nadawało :rolleyes:

No dobra. Pokazujcie kamizelki, stroje, kosmetyki... Inspirujemy :lol2:

Ann, nie bój sja :yes:

Mała może kustykać bo nabrała nawyku od chodzenia w gipsie.

Przyzwyczaiła się do dźwigania kuli u nogi.

Kolejna sprawa to osłabione mięsnie po unieruchomieniu.

Posłuchaj starej kombatantki.

11 czy 13 złamań jest chyba wystarczającym c.v ;)

I jeszcze mam jedno pytanie kosmetyczno - dziecięce... Czym myjecie Wasze dzieciaki? Chodzi mi właściwie bardziej o szampony do włosów, ewentualnie odżywki...?

Ja moją oilatum baby to jest płyn i szampon do kąpieli w jednym a co jakiś czas szamponem dla dzieci jonson&jonson

dzień dobry :D

dziękuje ślicznie za odp. a mogę prosić linka lub nawę tych buteleczek bo nie wiem jak je szukać na allegro :bash:

mic81, Ty tutaj na stałe, czy przelotem?

Melisa, czy Ty zauważyłaś, że kolejny koteczek wkroczył na pokład? Widzisz i nie grzmisz? :lol2:

A teraz do rzeczy:

1) http://allegro.pl/pojemnik-szklany-na-ocet-balsamiczny-i-oliwe-2in1-i4163279242.html

2) http://allegro.pl/hit-zestaw-oliwa-ocet-vinegret-przyprawy-prezent-i4157554689.html - prościejszy, acz eleganciejszy ;)

Źródło

Ja moją oilatum baby to jest płyn i szampon do kąpieli w jednym a co jakiś czas szamponem dla dzieci jonson&jonson

A gdzie kupujesz to oilatum, bo to chyba drogie? Na necie czy w aptece?

Problem mam taki, że Zuzi skóra głowy od kilku tygodni jest tak przesuszona, że aż się łuszczy :sick: Muszę coś z tym zrobić. Żel aloesowy nie pomógł. Peeling też nie specjalnie. Stwierdzam, że to chyba na raz się nie załatwi tylko trzeba środków dalekobieżnych. Tyle, że jak się głowę myje 1 x na tydzień to mało w tym nawilżenia :bash: Więc szukam broni do walki :evil:

Ann, nie bój sja :yes:

Mała może kustykać bo nabrała nawyku od chodzenia w gipsie.

Przyzwyczaiła się do dźwigania kuli u nogi.

Kolejna sprawa to osłabione mięsnie po unieruchomieniu.

Posłuchaj starej kombatantki.

11 czy 13 złamań jest chyba wystarczającym c.v ;)

rozumem ze dzieciaki? czy ty tez pare zlaman zaliczylas? ;) bo ja...tfutfu zadnego ;)

Problem mam taki, że Zuzi skóra głowy od kilku tygodni jest tak przesuszona, że aż się łuszczy :sick: Muszę coś z tym zrobić. Żel aloesowy nie pomógł. Peeling też nie specjalnie. Stwierdzam, że to chyba na raz się nie załatwi tylko trzeba środków dalekobieżnych. Tyle, że jak się głowę myje 1 x na tydzień to mało w tym nawilżenia :bash: Więc szukam broni do walki :evil:

dzieciaki od zawsze mylam zelem z mustelli (szampon tez z mustela), duze opakowanie wystarcza na jakies...1,5 roku? ;) kazde inne mydlo nawet apteczne schodzi 'jak woda', wiec zupelnie sie nie opaca oszczedzac ;) mloda dodatkowo kapalam w oilatum (http://allegro.pl/oilatum-emulsja-emolient-do-kapieli-500ml-apteka-i4211693195.html) albo OILLAN a od niedawna przerzucilam sie na emulsje z emolium (na all jest tego mnostwo i duzo taniej niz w sklepach)...tez ma bardzo sucha skore ;) kiedys mialam parcie zeby ją kapac codziennie, ale po tym gipsie gdy nie bylo mozliwosci zeby sie wymoczyla, zauwazylam polepszenie sie stanu skory ;) a jakie to oszczednosci na wodzie! :) mamy strasznie duuuza wanne ;)

hihi chyba na stałe, cały wątek przeczytałam :yes: i gdybym trafiła tutaj gdzieś mniej więcej w styczniu, to bym od razu kupiła a nie się rok zastanawiała nad kupnem suszarki do ubrań :bash:

mic81, Ty tutaj na stałe, czy przelotem?

Melisa, czy Ty zauważyłaś, że kolejny koteczek wkroczył na pokład? Widzisz i nie grzmisz? :lol2:

A teraz do rzeczy:

1) http://allegro.pl/pojemnik-szklany-na-ocet-balsamiczny-i-oliwe-2in1-i4163279242.html

2) http://allegro.pl/hit-zestaw-oliwa-ocet-vinegret-przyprawy-prezent-i4157554689.html - prościejszy, acz eleganciejszy ;)

Źródło

No allegro szukam by było okazyjnie, moja mała ma niestety wrażliwą skórą szczególnie głowy dlatego właśnie takiego nawilżającego używam, ona była alergiczką ale ja ją z tego wyleczyłam czasem jednak coś się odbije a wiadomo najpierw na skórze

Ej, Panie - nie schodźcie z tematu kosmetyków- co za fajne cuda macie? Pytam, bo nawet jak wyjdę pomalowana, to słabo to widać cholera. W kosmetycznym ostatnio kupiłam konturówko-pomadkę "raziwzrok" po tym, jak pani powiedziała, że skoro tylko rzęsy maluję, to mogę zaszaleć z ustami:evil:

z cudow polecam korektor loreal lumi touche magique i puderek isadora velvet touche compact - te dwie rzeczy i mozna wychodzic ;) do tego tuszyk tez z isadora (dla wrazliwcow o lichych rzesach) ew jakis cien :) ust nie maluje (okropnie wygladam wymalowana szminka!!) tylko pomadka ochronna lub jakis blyszczyk bez koloru ;)

a z mocnymi kolorami to wole na pazurach poszalec :) ostatnio wlasnie zakupilam TRYLION lakierow sephora - jeszcze nigdy mi sie zadnymi lepiej nie malowalo! jedno pociagniecie i juz! :) ile to ja sie zawsze musialam namordowac z ilglotem ;) a najgorsze jest to ze wczesniej kupialm sporo inglotowych i teraz nie mam co z tym zrobic (nieuzywane ani pol razu!!)...;)