jjana 20.05.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Diana,dzięki. Kupiłam z zapasem. Lecę na wały przeciwpowodziowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2014 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Dzien dobry jako number 2 Wiecie co..wstalam i normalnie widze jezioro labedzie w wykonaniu tych chlopakow U mnie zapowiada sie upalny dzien..uhuhuh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2014 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Jejku, ale mam słaby numer jjana widzę, że jesteś kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boisz raz reżyserka, raz strażaczka Ania to wstawanie przed budzikiem to przez to całe odliczanie. 1, 2, 3... Wtorek, środa i lecimy z koksem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 U mnie noc nie przespana... mloda wedrowala z lozka do lozka.. pozniej meczacy suchy kaszel.. po czym byla siusiu i pizamke ciut pomoczyla, wiec wolanie mamaaaaaaaa przebierz!!!!! i tak wedrowalam z nia od godz 2 do 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.05.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Następna chorowitka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Nie Aniu..chorowitka jeszcze nie.... i oby nie....suche powietrze w nocy... upal... matko nie idzie spac...trzeba okna otwierac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 ja bym tam na twoim miejscu na awans liczyla a nie pakowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Oj tam angielski... ja mam slaby norweski a mierze wyzej z praca... moze dlatego nie moge jej dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2014 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Anka, Ty już nam tutaj o takich cudach wiankach pisałaś, że wcale się o Ciebie nie martwię. Szkolenia, deadline na wczoraj, wysyłka nie tam gdzie potrzeba i prostowanie spraw po innych... Dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Asia...nalezy sie tobie teraz wpier. ode mnie! jak tak to wczoraj meliske na pomoc wolalas.. meliska weszla wsparcie dala a w zamian nawet pocaluj mnie w dupe nie uslyszala na nastepny raz... nie zrozumiem ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Aniu pogoda bije mi na leb taa ja tez nie przejeta... bez kredytu uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 pomocy - potrzebuję jakiś pomysłów na jakies dobre jedzonko grilla i coś do grilla nie mam już pomysłów a mam w sobotę urodzinowych gości P tu czasem tak kulinarni eto może ktoś podratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 szaszlyki, marynowane miesko... do tego salatka z pomidorkami i serem salatkowym (super sos do tego to francuski lub koperkowy) to mi przyszlo na pierwsza mysl o grillu do szaszlykow fajny sos czosnkowy (majonez, jogurt naturalny, czosnek i swiezy ogorek starty na duzych oczkach) sprawdza sie tez slynna salatka winogronowa (winogrono bez pestek sa najlepsze... moga byc zielone i bordowe, duza puszka kukurydzy, zolty ser w kostke pokrojony i sos-3lyzki majonezu, 3jogurtu naturalnego i 2zabki czasnku) tyle na ta chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2014 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 To idź się opalać skoro takie słońce! :cool: Ja właśnie rozważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2014 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Grill, grill, grill... szaszłyki dobry pomysł Sos czosnkowy - obowiązkowo! Dorzucę kilka swoich... Na te chrzciny robiłam w takich aluminiowych wanienkach (jednorazowych) młode warzywka: na spód plaster boczku, a na to dowolna kompozycja: ziemnaczki w plastrach, kapusta młoda, marchewka w słupki, jadłam kiedyś wersję z kalarepą i czym tam jeszcze się napatoczyło To wszystko polać delikatnie oliwką, posolić, popieprzyć i zawinąć w folię alu. I na grilla - zamiast rosołu, misy ziemniaków i klusek śląskich . Można na to dodać też medaliony z polędwiczki wieprzowej, ale jak będzie też tradycyjne mięso z grilla to po co? Pałeczki drobiowe w sosie jogurtowym (sos - jogurt + dowolnie skomponowane przyprawy, pałeczki wrzucone, wytaplane i trochę poleżane, a potem na grilla ) Z mięs to ostatnio zajadamy się też antrykotem wołowym tylko nie tanie i nie wszędzie jest Sałatka z kalafiora: surowy kalafior porozdzielany drobno na różyczki wytaplany w sosie czosnkowym z koperkiem Zrób kefir truskawkowy - proste, a zawsze robi furorę. Szczególnie jeśli będą dzieci Z alko - poncz. Ładnie wygląda na stole i zawsze schodzi. Kurde, muszę zrobić tą słynną sałatkę z winogronem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2014 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 A i boski przepis na cukinię z grilla: cukinia pokrojona w skośne plastry, na każdy położony cienki plasterek fety i posypany jakimś jednym zielem. Zgrillowane tylko z jednej strony - tej cukiniowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 . Na te chrzciny robiłam w takich aluminiowych wanienkach (jednorazowych) młode warzywka: na spód plaster boczku, a na to dowolna kompozycja: ziemnaczki w plastrach, kapusta młoda, marchewka w słupki, jadłam kiedyś wersję z kalarepą i czym tam jeszcze się napatoczyło To wszystko polać delikatnie oliwką, posolić, popieprzyć i zawinąć w folię alu. I na grilla - zamiast rosołu, misy ziemniaków i klusek śląskich . Można na to dodać też medaliony z polędwiczki wieprzowej, ale jak będzie też tradycyjne mięso z grilla to po co? to jest fajny pomysł - jakie tam jeszcze warzywa dawałaś ?? długo się robi ?? . Z mięs to ostatnio zajadamy się też antrykotem wołowym tylko nie tanie i nie wszędzie jest o to cos dla mojego P. Jak go robisz bo jeszcze z grilla nie robilam . Z mięs to ostatnio zajadamy się też antrykotem wołowym tylko nie tanie i nie wszędzie jest Sałatka z kalafiora: surowy kalafior porozdzielany drobno na różyczki wytaplany w sosie czosnkowym z koperkiem i chyba zrobię ta z winogronami i ta obie w sosie czosnkowym + sos do mięsa - idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 A i boski przepis na cukinię z grilla: cukinia pokrojona w skośne plastry, na każdy położony cienki plasterek fety i posypany jakimś jednym zielem. Zgrillowane tylko z jednej strony - tej cukiniowej właśnie przeglądam co można zrobić z cukinia ten sposób jest pysznie prosty teraz tylko jakiś tort/ciasto bez pieczenia i będzie całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 20.05.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 A i boski przepis na cukinię z grilla: cukinia pokrojona w skośne plastry, na każdy położony cienki plasterek fety i posypany jakimś jednym zielem. Zgrillowane tylko z jednej strony - tej cukiniowej głooooodna sie zrobiłam!!! dobrze ze chociaz moze sobie na patelni grillowej cos zrobic bez wzgledu na pogode dzisiaj nawet nogi pokazalam! takie u nas upalstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2014 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 (edytowane) Ann! Nowa fotka? ! Nie taka nowa. Ja już ją znam skądś... I skoro Ann - to ja też - pokazuję nogi Tylko siara, jakie blade Przepis na antrykota muszę pobrać od Dara - to później wrzucę. ... teraz tylko jakiś tort/ciasto bez pieczenia i będzie całość Mówisz i masz... Sernik na zimno z czarną porzeczką Składniki na spód: 140 g ciastek maślanych 60 g masła Ciastka pokruszyć na pył, dodać roztopione masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki do czasu przygotowania masy serowej. Masa serowa: 700 – 900 g twarogu półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie 1 łyżka soku z cytryny pół szklanki (125 ml) śmietany kremówki (można zastąpić jogurtem naturalnym) 200 g drobnego cukru 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody 250 g czarnej porzeczki, odszypułkowanej + dodatkowo 120 g drobnego cukru do dosłodzenia warstwy z porzeczką Twaróg zmiksować z cukrem, kremówką, sokiem z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła, gorąca), cały czas miksując, by nie zrobiły się grudki. Czarną porzeczkę zmiksować blenderem. Masę serową podzielić na 2 części, do jednej z nich dodać czarną porzeczkę, dodatkowo dosłodzić (najlepiej wcześniej spróbować i dosłodzić do smaku). Na masę z ciastek wylać masę serową jasną, potem ciemną (można masę jasną schłodzić przez pół godziny w lodówce, by masy się nie wymieszały, a potem nałożyć warstwę z porzeczką). Schłodzić przez noc w lodówce. Dowolnie udekorować. Czarną porzeczkę można zastąpić mrożonką pt. owoce leśne, miks owoców, mieszanka kompotowa Przepis był chyba STĄD Ja mam w tortownicę taką wkładkę w kształcie kwiatka więc wychodzi fajnie bez żadnego przyozdabiana http://www.pl.all.biz/img/pl/catalog/126859.png Ni to tort, ni to sernik, ni to ciasto, a w zasadzie wszystko naraz I bez pieczenia! Edytowane 20 Maja 2014 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts