Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Meli nie rozpuściły się choć jak robiłam to włożyłam do głębokiej blaszki bo byłam pewna ze się wszystko rozleci, ale nie rozpuściło się, lody muszą być mocno zmrożone, a z beze wstawia się do mocno nagrzanego piekarnika, było przepyszne

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0ec78acc9cb.jpg

Na fb? Jak to??????ja nic nie wiem o Twoim fb?:o

Ciekawa jestem tez tego placka!

edit:

Dziewczyny mój mąż wczoraj powiedział, że jak tak bardzo chcę to mogę sobie dac tę tapetę glamour !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Noszzz jak on mnie wnerwia :bash:

no tak to się nie robi

Meli nie rozpuściły się choć jak robiłam to włożyłam do głębokiej blaszki bo byłam pewna ze się wszystko rozleci, ale nie rozpuściło się, lody muszą być mocno zmrożone, a z beze wstawia się do mocno nagrzanego piekarnika, było przepyszne

A masz gdzieś przepis co i jak ??

no wlasnie przydalby sie..

bo ja jako blondynka uipieklabym spod... pozniej lody gotowce polozyla i beza nakryla...

ale jako nie myslaca to tez bym mogla wylac beze na te lody i do piekarnika wlozyc zeby sie upieklo w calosci :lol2::lol2::lol2:

to jak? ciasto jest wiec moze nastepna kawunia? :rolleyes:

o kurna ale pychotka musiała to być!!!

przepis!! plissssssssssssssss

...

to jak? ciasto jest wiec moze nastepna kawunia? :rolleyes:

a pewno - już idę wstawić wodę :)

przy okazji - wrzuciłam do siebie wizkę sypialni dziewczyn... zapraszam na "objechanie" :cool:

Malinowa Alaska

Składniki na lody: litr lodów, 200g malin (ja dodałam truskawki i zdecydowanie więcej)

biszkopt: można upiec zwykły biszkopt albo byś leniem i kupić spód biszkoptowy jak ja

beza: 3 białka, szklanka cukru.

lody rozgniatamy z owocami, miskę wykładamy filią spożywczą wkładamy lody i wkładamy do zamrażarki na min 4 godz, ja włożyłam na całą noc.

Jak wyjmiemy układamy na biszkopcie, docinamy go tak by był tylko pod spodem lodów, wszystko szczelnie ciapiemy bezą (nie może być dziury bo się roztopi) więc całe lody i cały biszkopt ma być zabezowany i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 220 stopni na 6-8 minut.

Wychodzi cudowne, idealne na lato, ja robiłam bo moi znajomi mieli przyjść byli zachwyceni.

Przepis pochodzi ze smakowitych wypieków ja mam prenumerate bo jestem maniaczką foremek silikonowych do wypieków.