asiazett 22.06.2014 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Nie no, z nasionami z allegro to popłynęłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 22.06.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Ja za większą kasę bym nie zaryzykowała W ogóle gdzie chciałaś posadzić u siebie to drzewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.06.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 To dobre pytanie GDZIE wymyśliłaś mu miejsce? A nasiona do samodzielnej hodowli proponuje też sporo tzw. dobrych stron. Skoro jesteś tak napalona na to cudo bo to naprawdę cudo poradzę Ci, żebyś kupiła wielką donicę i przez pierwsze lata hartowała tę piękność. Niech się przyzwyczaja do naszego klimatu. Na zimę do garażu, najlepiej chłodnego, nieogrzewanego. Wiosną do ogrodu. Po 2–3 sezonach przesadziłabym do gruntu i tylko opatulała włókniną na zimę. Najlepiej tylko wtedy gdy temperatura spadnie poniżej -10. Tak mi kiedyś tłumaczył znajomy ogrodnik i myślę, że takie hartowanie jest niegłupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 22.06.2014 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Tak, o tym, że dopiero po paru sezonach można do ziemi zasadzać to też już doczytałam Prześpię się jeszcze z tym wszystkim Ale dzięki za dobre intencje Pestka, a o cyprysie jeszcze, co powiesz? Elfir powiedziała, że łagodną zimę przetrwa Jakby go na zimę ciepło ubrać? Ślężanka, jak tojeść? Edytowane 22 Czerwca 2014 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.06.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Nie odpowiedziałaś na pytanie odnośnie miejsca docelowego dla rośliny Moim zdaniem średnio by się ono komponowało z Twoim aktualnymi nasadzeniami Zastanów się bo w ogrodzie też jest ważna konsekwencja Kilka odnóg tojeści jakby padło ale zobaczymy Dzisiaj jadę polować na drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Ślężanka, co chcesz kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.06.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Asia jak będziesz mieć tropiki w ogrodzie - to ja na wakacje jadę do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 23.06.2014 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Nie odpowiedziałaś na pytanie odnośnie miejsca docelowego dla rośliny ... Nie na rabacie, gdzieś niezależnie. Ja myślałam o miejscu obok śmietników - na froncie domu, a Daro pewnie chciałby to postawić na środku trawnika Lecące jesienią liście, to jak wiesz jest konkretny argument przeciw Karolina - w kwestii szaleńczego optymizmu zawsze można na Ciebie liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.06.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 ... Karolina - w kwestii szaleńczego optymizmu zawsze można na Ciebie liczyć raczej myślałam że tym sposobem wybiję Ci tę roślinkę z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Dzien dobry Ja dodam od siebie...kto nie zaryzykuje-ten sie nie dowie ja mam plana kupic sobie jakies trawy ozdobne.. tylko mysle czy warto teraz skoro nie mieszkamy jeszcze... moj maz wpadl z tym pomyslem wczoraj, zeby mi znalezc zajecie na lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Owieczka :hug:ja juz mam w glowie mycie okien haha uwielbiam to robic i za kazdym razem jak w PL jestesmy to je myje... jak przyjezdzamy i jak mamy wyjechac jak nie wypali z sadzeniem to wezme grabie i bede grabic dzialke:lol2: a co...zawsze to jakies zajecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 23.06.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Asiu słońca na resztę dni życzę!!!Egzotyczny ogród kusii oj kusii:) choć ja nic nie podpowiem, bo jestem zielonaaaa w sprawach ogrodowych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.06.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Ślężanka, co chcesz kupić ? Pestko ja pozostaję w polskim klimacie Chcę kupić 2 serby, jodłę kalifornijską, świerka inversa, buka Purple Fountain, szlachetną odmianę brzozy i jakąś sosnę ale jeszcze nie zdecydowałam jaką. Zastanawiam się też nad świerkiem srebrnym i jakąś mniejszą odmianą przed dom. To z ostatnich "grubszych" zakupów. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.06.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Dzien dobry Ja dodam od siebie...kto nie zaryzykuje-ten sie nie dowie ja mam plana kupic sobie jakies trawy ozdobne.. tylko mysle czy warto teraz skoro nie mieszkamy jeszcze... moj maz wpadl z tym pomyslem wczoraj, zeby mi znalezc zajecie na lato Meli my też nie mieszkamy a ja zakładam ogród Trawy kocham Mam ich trochę a mam zamiar mieć ich jeszcze więcej Nawet trawnik położyliśmy i teraz mam dodatkowe zajecie - jeżdżę i koszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Slezanka...ale Ty masz mozliwosc dojazdu i chodzenia przy tym... ja niestety nie... mieszkam w Norwegii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 23.06.2014 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 No ale na tamaryszka francuskiego to już mi chyba nikt nie powie NIE? Co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 ja nigdzie nie powiedzialam NIE.. piekny on jest...bylam teraz zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.06.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Asia e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Asia e-mail eee nie badz @ tez chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.06.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 jak będziesz grzeczna to pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts