Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To dobre pytanie :) GDZIE wymyśliłaś mu miejsce?

A nasiona do samodzielnej hodowli proponuje też sporo tzw. dobrych stron.

Skoro jesteś tak napalona na to cudo :) bo to naprawdę cudo :) poradzę Ci, żebyś kupiła wielką donicę i przez pierwsze lata hartowała tę piękność. Niech się przyzwyczaja do naszego klimatu.

Na zimę do garażu, najlepiej chłodnego, nieogrzewanego. Wiosną do ogrodu. Po 2–3 sezonach przesadziłabym do gruntu i tylko opatulała włókniną na zimę. Najlepiej tylko wtedy gdy temperatura spadnie poniżej -10.

Tak mi kiedyś tłumaczył znajomy ogrodnik i myślę, że takie hartowanie jest niegłupie.

Tak, o tym, że dopiero po paru sezonach można do ziemi zasadzać to też już doczytałam :D

Prześpię się jeszcze z tym wszystkim ;) Ale dzięki za dobre intencje :cool: :yes:

Pestka, a o cyprysie jeszcze, co powiesz? Elfir powiedziała, że łagodną zimę przetrwa :D Jakby go na zimę ciepło ubrać?

Ślężanka, jak tojeść?

Edytowane przez asiazett

Nie odpowiedziałaś na pytanie odnośnie miejsca docelowego dla rośliny :p

Moim zdaniem średnio by się ono komponowało z Twoim aktualnymi nasadzeniami ;)

Zastanów się bo w ogrodzie też jest ważna konsekwencja ;)

Kilka odnóg tojeści jakby padło ale zobaczymy ;) Dzisiaj jadę polować na drzewa :D

Nie odpowiedziałaś na pytanie odnośnie miejsca docelowego dla rośliny :p

...

Nie na rabacie, gdzieś niezależnie. Ja myślałam o miejscu obok śmietników - na froncie domu, a Daro pewnie chciałby to postawić na środku trawnika :lol2: Lecące jesienią liście, to jak wiesz jest konkretny argument przeciw ;)

Karolina - w kwestii szaleńczego optymizmu zawsze można na Ciebie liczyć :hug: :lol2:

Ślężanka, co chcesz kupić ? :)

Pestko ja pozostaję w polskim klimacie ;)

Chcę kupić 2 serby, jodłę kalifornijską, świerka inversa, buka Purple Fountain, szlachetną odmianę brzozy i jakąś sosnę ale jeszcze nie zdecydowałam jaką. Zastanawiam się też nad świerkiem srebrnym i jakąś mniejszą odmianą przed dom. To z ostatnich "grubszych" zakupów.

Edytowane przez Ślężankaaa

Dzien dobry :)

Ja dodam od siebie...kto nie zaryzykuje-ten sie nie dowie :) :hug:

ja mam plana kupic sobie jakies trawy ozdobne.. tylko mysle czy warto teraz skoro nie mieszkamy jeszcze...

moj maz wpadl z tym pomyslem wczoraj, zeby mi znalezc zajecie na lato :D

Meli my też nie mieszkamy a ja zakładam ogród :yes: Trawy kocham :D Mam ich trochę a mam zamiar mieć ich jeszcze więcej :p

Nawet trawnik położyliśmy i teraz mam dodatkowe zajecie - jeżdżę i koszę ;)