Mmelisa 23.06.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 jak to grzeczna?? a nie jestem? ostatnio to nawet baardzo nie to nie...ide dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.06.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 no jesteś jesteś ale ciiiiiii... to tajemnica - jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 jak ja lubie tajemnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.06.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Slezanka...ale Ty masz mozliwosc dojazdu i chodzenia przy tym... ja niestety nie... mieszkam w Norwegii.... Wiem ale przy trawach ozdobnych nie musisz chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.06.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 No ale na tamaryszka francuskiego to już mi chyba nikt nie powie NIE? Co? Asia ja mam posadzone 2 szt. tamaryszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.06.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 ...przy trawach ozdobnych nie musisz chodzić oooooooooooooooo bajka! więc to chce u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Wiem ale przy trawach ozdobnych nie musisz chodzić czyli to nie taki glupi pomysl to teraz przyjdzie mi poszukac fajnej odmiany i siuup zamowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 23.06.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Owieczka :hug:ja juz mam w glowie mycie okien haha uwielbiam to robic i za kazdym razem jak w PL jestesmy to je myje... jak przyjezdzamy i jak mamy wyjechac jak nie wypali z sadzeniem to wezme grabie i bede grabic dzialke:lol2: a co...zawsze to jakies zajecie Melcia, zapraszam do siebie zatem - 75 m2 szyb i potem szybciutko z drugiej strony;) -- Asiu, jak tam ze słońcem u Ciebie? Edytowane 23 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 23.06.2014 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Ja z traw to lubię tylko kostrzewę, ale to małe A tamaryszka masz francuskiego właśnie? Gdzie kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Chloe z mila checia ja myje czesto bo powinno sie myc te okna...inaczej, ciezko pozniej z nimi dojsc do ladu najgorzej od zewnatrz bylo.. teraz pewnie bedzie odwrotnie-od srodka... jak mi ich nie obkleja przed szlifowaniem scian to ubije! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 23.06.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Chloe z mila checia ja myje czesto bo powinno sie myc te okna...inaczej, ciezko pozniej z nimi dojsc do ladu najgorzej od zewnatrz bylo.. teraz pewnie bedzie odwrotnie-od srodka... jak mi ich nie obkleja przed szlifowaniem scian to ubije! Hihi, z drabinki też umyjesz? Mam fixa na piętrze i 3 dachowce na wys.9 m;) Podziwiam zapał - nienawidzę tej czynności:bash: Asiu, mówisz, że z traw to tylko trawnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 O Cyprysach nie wiem nic. Trochę poczytałam i... jak już rosną w PL to jakieś takie rachityczne są i wolno im to idzie. Tamaryszki i trawy różniste mam Popatrzcie i poczytajcie, Baby: Tamarix gallica http://www.futuregardens.pl/tamaryszek-francuski-tamarix-gallica.html czyli francuski Tamarix parviflora http://www.futuregardens.pl/tamaryszek-drobnokwiatowy-tamarix-parviflora.html czyli drobnokwiatowy :rotfl::rotfl: I które mam ja ??? Kupiłam jako drobnokwiatowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Pestko ja pozostaję w polskim klimacie Chcę kupić 2 serby, jodłę kalifornijską, świerka inversa, buka Purple Fountain, szlachetną odmianę brzozy i jakąś sosnę ale jeszcze nie zdecydowałam jaką. Zastanawiam się też nad świerkiem srebrnym i jakąś mniejszą odmianą przed dom. To z ostatnich "grubszych" zakupów. Świerki serbskie szlag u mnie trafił wszystkie. Za płotem u sąsiadki też. Sosnę wybierz, którąś z długimi igłami: żółta, himalajska. Czarna ma już trochę krótsze igły, ale jest odmiana nana – malutka. Ja uwielbiam moją Wejmutkę (Pinus strobus) To mój Picea Breveriana (świerk Brewera) kupiony 4 lata temu jako 90 cm drzewko. Teraz ma jakieś 120 cm. Wolniutko rośnie. Ja już nie zobaczę go takiego, jak ten z warszawskiego Ogrodu Botanicznego Brzozy pożyteczne Doorenbos (Betula utilis 'Doorenbos' inaczej Jacquemontii). Mają przepiękną czyściutko białą korę i dorastają zaledwie do 6 m. Ładnie wyglądają 3 posadzone w trójkąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Asiu, mówisz, że z traw to tylko trawnik? Z traw ozdobnych można zrobić taki piękny ogród i nawet całkiem egzotyczny też Trawnik to zaraza – bez potwornej ilości wody jest paskudny. Co roku na wiosnę wyciska z człowieka wszystkie siły przy aeracji, wertykulacji, czasem grabieniu. Nie dasz nawozu – nie ma koloru. Wynawozisz – rośnie jak opętany i kosić nie można nadążyć. A ile problemów z kretami, chwastami, pędrakami. Jednego roku może być piękny, a następnej wiosny wyciąga się całe kępki suche, bo pędraki podgryzły korzonki = 1000m2 do wymiany i to razem z wierzchnią warstwą ziemi. Dodajmy grzyby i taką np. pleśń pośniegową. Pa, Pa trawniczku, im ciebie mnie, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 23.06.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Jestem żyję ale chyba nikt nie tęsknił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 ja mam chec na berberysa czerwonego kolumnowego.. i z traw ozdobnych na rozplenice.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 ja mam chec na berberysa czerwonego kolumnowego.. i z traw ozdobnych na rozplenice.... Jesienne rozplenice w Arboretum w Trojanowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 ojaaaaa pieeekne! a czy ma sens dawania ich w jednym miejscu przy tarasie? czy moze lepiej lawende zasadzic? bo na pewno bede myslala o daniu rozplenicy tez gdzies w terenie a mialam nic nie robic..tylko pare drzewek owocowych i trawa (tzn to co samo wyrosnie..wszelakie chwasty ) ale bakcyla lapie... tym bardziej ze moj mi dal taka propozycje z tym malym szalenstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 23.06.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Jesienne rozplenice w Arboretum w Trojanowie. [ATTACH=CONFIG]266897[/ATTACH] cudowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Chcecie więcej, to mogę wieczorem podrzucić. Mel u mnie rośnie szałwia z trawami i liliowce i maki wschodnie, łubiny i astry (tu na zdjęciu są astry, tzw.marcinki i rozchodniki z przodu).Są trawy (dużo), które lubią podobne warunki jak lawenda. Możesz posadzić razem po kilka lub nawet kilkanaście sztuk z jednego gatunku. Powstaną plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts