Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piekarnik mam taki:

http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/temporary_zps31bc4c16.jpg

JESTEM BAAARDZO ZADOWOLONA :yes:

Indukcję mam Mastercook (jak mam sprawdzić model to musiałabym pogrzebać w papierach) - JESTEM BAAARDZO ZADAWOLONA :yes:

A lodówkę mam też Electrolux (też parametrów nie mam na wierzchu) i JESTEM BAAARDZO ZADOWOLONA :yes:

Tylko nie wiem czy jestem dobrym doradcą, bo sama wybór tych wszystkich sprzętów scedowałam na Dara. On też sobie ułatwił, bo to wszystko kupiliśmy w pewnym outlecie, a tam nie ma dostępnych wszystkich modeli z rynku, tylko co się trafi w danym czasie. I z tego co się wtedy trafiło postarał się wybrać jak najlepsze kąski (i dzięki temu np. mamy lodówkę zamiast za 2 200 zł to zapłaciliśmy za nią 1 200 zł :D)

Generalnie powiedziałam mu tylko, że:

- lodówka ma chłodzić i ładnie wyglądać w środku (od zewnątrz jest zabudowana)

- piekarnik ma piec i ładnie wyglądać

- płyta ma gotować i ładnie wyglądać

- pralka ma prać i nie musi w ogóle wyglądać, bo i tak będzie stała w pralni.

Czyli ambicji wysokich nie miałam ;) Tylko okap kupiłam sama, i tu o dziwo parametr pochłaniania musiał być spełniony! Daro na pewno nie kupił by takiego jak ja chciałam :p

Tak czy siak wymagań nie miałam wygórowanych. I uważam, że wszystkie jakieś wodotryskowe funkcje w praktyce okazują się zazwyczaj zbyteczne, no chyba, że ktoś już ma przetestowane i faktycznie używa, to jasne - każdy ma inne potrzeby. Ale idę o zakład, że 90% społeczeństwa i tak używa jedynie podstawowych funkcji :p

No to się pomądrzyłam :rolleyes:

Idę ponadrabiać trochę zaległości, bo niedługo utonę w nich całkowicie ;)

Dzięki:hug: Dla mnie lodówka ma być prosta jak konstrukcja cepa - pisałam u siebie - teraz mam schowek na mięso i strasznie mnie wkurza, a szuflady na owoce w ogóle nie używam, bo nie lubię potem takich zimnych jeść;) Żadnej kostkarki, bo my zużywamy 10 kostek lodu rocznie;) Jak będzie impreza, to się wysilę i przygotuję kilka worków.

Chciałabym zwykłą lodówkę ze zwykłymi półkami. Zamrażarka ma mieć normalne szuflady, płyta ma grzać i fajnie jakby miała pauzę oraz zabezpieczenie przed dziećmi, a piekarnik to właśnie nie wiem co - musi być czarny:lol2:

z lodówkami jest jeszcze jeden kłopot - przynajmniej dla mnie

ja muszę mieć sbs bo inaczej się nie zmieszczę :-P no i w zasadzie wszystkie mają taką klapkę na drzwiach, taki barek, by móc sobie sięgnąć np napój stojący na tej półce w środku bez konieczności otwierania całej lodówki... może to i fajne - ale dla mnie niepotrzebne i zwyczajnie brzydko to wygląda na tle gładkich drzwi...

moja lodówka musi być koniecznie bez tego czegoś i bez kostkarki :D - my prawie kostek nie używamy... a jak już to mam porobione w woreczkach w zamrażalniku

Jak to lodu nie używacie? To co Wy imprez nie robicie? :jawdrop:

Zaczniecie :yes: :lol2:

używamy ale bardzo mało... wystarcza nam to co porobione w woreczkach - przecież to nie jakaś wielka tragedia... co za różnica jaka kostka :-P a te workowe są przynajmniej mniejsze i ładniejsze :D hehe

a imprezy... nigdy specjalnie nie lubiliśmy i pewnie tak zostanie... mieszkamy z rodzicami więc nikt nas nie odwiedza bo tu nie ma warunków... jak się wyniesiemy to lepiej dużo nie będzie, bo to wieś - trzeba przyjechać własnym autem, więc ktoś musi nie pić... taxi za 15zł jak to jest w mieście nie wchodzi w grę bo policzy dobrze ponad 5dyszek... poza tym mamy naprawdę mało, nawet bardzo mało, znajomych :) powykruszali się przez lata tacy "fałszywi" i zostali tylko prawdziwi na dobre i złe... na dobą sprawę ja mam jedną koleżankę a Ł jednego kolegę :D

Karolajna nas masz jeszcze :hug:

no tak :)

możemy sobie wieczorami na fm drineczki Z LODEM wypijać :)

a tak swoją drogą to każda jest u mnie mile widziana jak już zamieszkamy :yes:

ja tam specjalnie z tego powodu braku znajomych i imprez nie narzekam... wyszalałam się za młodu ostro za wszystkie czasy i jeszcze więcej :D

teraz już grzecznie z mężem w domku przy herbatce :-P jak stare dziadki jakieś :lol2: hehehe

Ale jaja. Pamiętacie mój strój kąpielowy? Tzn. ostatecznie to go chyba nawet nie pokazałam, ale pewnie pamiętacie jak go kupowałam... Historia jest taka, że wyhaczyłam go w triumphie podczas brafittingu. Kosztował zaporowo - 300 zł. Wróciłam do domu, ochłonęłam, spojrzałam w zdjęcie w telefonie z przymierzalni i zaczęłam grzebać w necie. No na allegro, sklep oficjalny miał go o 50 zł taniej. Nic już więcej nie potrzebowałam do szczęścia ;) Kupiłam.

Na wakacjach niestety zauważyłam już po pierwszej kąpieli, że cholernie żółknie :cry: Nawet jak go wyprałam to nic nie pomogło :cry: :cry: :cry: I nie jest to bez znaczenia, bo strój jest jasny:

http://pomada.pl/wp-content/uploads/2014/04/TRIUMPH_SS14_Sardegna_CTOWP_TAI_BT_602_1.jpg

Piszę do nich dzisiaj, blisko 19:00 co się dzieje (dopiero dzisiaj, bo tak mi zleciało :rolleyes:) i nawet piszę: "zdjęcia w załączniku", a o załączeniu zapomniałam :bash: A oni do mnie 5 minut później, że proponują zwrot kasy bez odsyłania stroju :jawdrop: Pani stwierdziła, że nie mieli jeszcze takich informacji od klientów, ale że przekaże producentowi moje uwagi... Szok. Nastawiałam się na batalię http://emotikona.pl/emotikony/pic/ulan.gif A tu taka kulturka :rolleyes: Poległam! http://emotikona.pl/emotikony/pic/2kon.gif