Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

ja pakuje wszystko w jedno.... zawijam folia spozywcza kanapeczki, a mniejsze owoce np jagody, maliny w mini pojemniczki i wkladam tez do tego duzego pojemnika..

nie ma co duzo pakowac bo i tak dziecko nie zje wszystkiego :no:

no to mialas lux z takim wyzywieniem, jeeej ja bule 1500zl i takie gu** mam :bash:

wczoraj poszlam z ciekawosci po weekendzie zobaczyc bidon do picia mlodej, jak sie ma w srodku.. okazalo sie ze mielizna, normalnie palce sie slizgaly!

wiec z podniesionym tonem zawolalam o szczotke do butelek i plyn do mycia i osobiscie umylam przy nich!

oni ponoc raz w tyg myja w zmywarce... heh smieszne to dla mnie bo zmywarka nie domywa dokladnie takich butelek:P

teraz bede sprawdzac czesciej...

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no właśnie w tamtym przedszkolu to był ful wypas :D

no właśnie też kupiłam po jednym większym pojemniku dla każdej, ale z tymi przegródkami na owoce itp

to by niepakować za dużo to ja wiem - ale nie wiem nigdy co by chciały zjeść, więc muszą mieć do wyboru :D

a picie to ja codziennie im świeże z domu dawać będę w buteleczce - może też tak rób?

nie powinnyśmy porównywać ceny tu i u Meli - bo cena ta nie jest sobie równa przecież... zależy od kosztów utrzymania

powiedzmy u nas 2.000zł to tyle samo co tam 10.000zł - no tak przykładowo, bo nie wiem tego :-P

u mnie prywatne przedszkole ma czesne na wsi 110zł, w mieście 280zł - do tego dolicza się stawkę dzienną za wyżywienie (3 posiłki) - wychodzi w prywatnym ok. 440zł maxymalnie

ja to bylam wrecz szczesliwa ze moje poszly do przedszkola :D

mlodsza miala isc jak skonczy 2 latka..ale miejsce sie trafilo predzej to ja wyslalam.. (miala 15mcy) nie bylo problemow..

Starsza natomiast miala 2i pol roku...i plakala... ja chcialam ja wyslac predzej ale moja druga polowka ciagle na nie :bash:

Chloe, a to co? J. dopiero zaczyna przygodę z przedszkolem?

Boże jak ja błogosławię wczorajszy dzień, że Zuźka wreszcie, po miesięcznej przerwie poszła do przedszkola, a nie siedzi mi w domu i słyszę non stop jej trajkotanie (to jeszcze nie jest najgorsze), dociekliwe pytania (A która jest godzina? - jakby to miało jakieś znaczenie, bo przecież nie zna się na zegarku? A 4 godziny to długo czy krótko? Dlaczego skręcamy właśnie w tą ulicę? A jaki lubisz kolor? A moje oczy są już wreszcie zielone czy nadal niebieskie? A Ala jest duża czy mała? A Ty jesteś większa od taty czy nie? A możemy się tak umówić, że Ty jesteś moją córeczką? A wczoraj to będzie ładna pogoda czy będzie padało?) :bash: :bash: :bash: Najgorsze jest jednak jej wycie - jak próbuje śpiewać. Matko, za jakie grzechy :cry:

Chloe, a to co? J. dopiero zaczyna przygodę z przedszkolem?

Boże jak ja błogosławię wczorajszy dzień, że Zuźka wreszcie, po miesięcznej przerwie poszła do przedszkola, a nie siedzi mi w domu i słyszę non stop jej trajkotanie (to jeszcze nie jest najgorsze), dociekliwe pytania (A która jest godzina? - jakby to miało jakieś znaczenie, bo przecież nie zna się na zegarku? A 4 godziny to długo czy krótko? Dlaczego skręcamy właśnie w tą ulicę? A jaki lubisz kolor? A moje oczy są już wreszcie zielone czy nadal niebieskie? A Ala jest duża czy mała? A Ty jesteś większa od taty czy nie? A możemy się tak umówić, że Ty jesteś moją córeczką? A wczoraj to będzie ładna pogoda czy będzie padało?) :bash: :bash: :bash: Najgorsze jest jednak jej wycie - jak próbuje śpiewać. Matko, za jakie grzechy :cry:

W przedszkolu pierwszy dzień - do tej pory była opiekunka ale to jednak zupełnie co innego.

Ale masz gadułę - można sfiksować od tych pytań, nie?;)

a to fakt, że lepiej za młodu - ma się więcej siły to tych energicznych dzieciaków! i wstawać w nocy jeszcze się chce :-P

wg mnie im później tym trudniej jest zdecydować bo już ma się swoje przyzwyczajenia, styl życia jakiś - i często trzeba to wszystko porzucić na czas póki dzieć mały...

ale co ja tam wiem :-P hihi

są i 40tki które mają energię dopiero wtedy na dzieci i też dobrze... każdy musi pod siebie zadecydować kiedy chce mieć bejbika :)