Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

a ty nie??

jest mloda..wszystko przed nia..

czym predzej tym lepiej :D

:lol2:

No ja nie, bo ja mam jakieś takie liberalne podejście do tego. Każdemu inaczej pasuje i to jest dla mnie jedyna wytyczna :yes: Prędzej krytycznie patrzę na młode, niedojrzałe matki co to sobie "machnęły" dzieciaka, bo... bo nuda, bo facet, bo po co czekać... :bash: Kurde, to jest hiper wyzwanie i największe przedsięwzięcie w życiu i nie mam pojęcia jak można sobie ot tak do tego podejść :confused:. A potem dzieci takie samopas latają i każdy w rodzinie żyje swoim życiem... Jak miałam 24 lata to poczułam, że "jestem gotowa" na dzieciaka (czyli jeśli teraz się przydarzy to nie będzie dramatu :p). Trochę później jak pojawiła się taka "możliwość" na horyzoncie to byłam zesrana ze strachu :jawdrop: (na szczęście fałszywy alarm :D), po to, żeby w wieku 27 lat z radością i uśmiechem urodzić świadomie zaplanowane dziecko. Mieć dla niego czas, chęci, siłę i rozsądnego tatusia pod ręką :evil: Z drugim dzieckiem gorzej, bo tu już nie pomaga ani dojrzałość, ani doświadczenie, ani nie ma się czasu, siły, etc. Jedyny plus taki, że tatuś już jakby dojrzalszy, bo kuma o co cho... ;)

Ale też moje doświadczenia w tym temacie nie przysłaniają mi patrzenia na to, że różne kobiety mają do macierzyństwa inne podejście i niech im będzie tak jak sobie tego życzą i jak im najwygodniej :yes: Bo tylko ich satysfakcja z posiadania dziecka może przełożyć się w zaangażowanie w jego wychowanie :yes: I nie wiek to powinien generować tylko stan umysłu (we współpracy z hormonami :evil:)

Ale pompatycznie mi się wyszło ;) :p :lol2:

sorry, że tak z innej beczki - pan stolarz jutro działa... nananananana... nie zasnę... nie wierzę... nanana...

No! Alleluja! Zobaczymy efekt końcowy? :popcorn:

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...

Prędzej krytycznie patrzę na młode, niedojrzałe matki co to sobie "machnęły" dzieciaka, bo... bo nuda, bo facet, bo po co czekać... :bash:

...

ja znam 3 siostry i tam jedna wpadła z facetem jak miała 16lat, koleś ją olał bo od początku miał ją tylko do jednego... druga siostrzyczka wpadła mając 17lat - ale chłopak zapatrzony w nią i ślub był - teraz już po rozwodzie... i najmłodsza - no nie wiem, taki wzorzec wyniosła z domu? :o - zamiast ogarnąć się do zaciążyła też jako panienka, z tym że poczekała do 18tki... ale koleś też z nią nie jest

...

Kurde, to jest hiper wyzwanie i największe przedsięwzięcie w życiu i nie mam pojęcia jak można sobie ot tak do tego podejść :confused:

...

o tak... ja czułam że jestem gotowa tak od 22-23 urodzin... ale jakoś się nie składało :-P no a jak urodziłam to euforia na maxiora, wszystko cacy... teraz jak one są dwie to ja chyba jednak nie byłam na to gotowa? no tak mi dają w kość :( ja wymiękam już - mam nadzieję że to wszystko potęguje stresowa sytuacja w domu i kiedyś mi się odmieni, bo inaczej te moje dzieciaki nie będą w pełni szczęśliwe :(

No właśnie mi też macierzyństwo "doskwiera" dopiero od drugiego dziecia ;) Na tą okoliczność zrezygnowałam (chyba definitywnie ;)) z chęci posiadania trzeciego :p Żeby nie było, od razu prostuję - drugiego nie żałuję :no: Tylko chyba przemęczona jestem, bo miało być łatwiej a jest trudniej :bash: Jakiś kryzys chyba osiągnęłam :bash:

No właśnie mi też macierzyństwo "doskwiera" dopiero od drugiego dziecia ;) Na tą okoliczność zrezygnowałam (chyba definitywnie ;)) z chęci posiadania trzeciego :p Żeby nie było, od razu prostuję - drugiego nie żałuję :no: Tylko chyba przemęczona jestem, bo miało być łatwiej a jest trudniej :bash: Jakiś kryzys chyba osiągnęłam :bash:

mi doskwiera najbardziej od roku jak mała zaczęła chodzić... logistycznie wyjść z dwiema latającymi każda w inną stronę ciężko, a na dokładkę co chwila raz jedna-raz druga: mama siku, mama kupę, mama pić, mama jeść, mama weź ją, mama ona mnie bije, mama to chcę, mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :bash:

ja chyba też nie będę mieć już trzeciego... będzie pokój jeden pusty ;)

ja mam skonczone te dziesci i tez ode mnie dowod w monopolowym wolaja :cool:

za to mam satysfakcje, ze jednak mam ta swoja dwojke maluchow.. 7 i 4latka.. i zanim wy dziewczynki za dzieciaczki sie wezmiecie, to u mnie sie zacznie inny okres... panny duze (zanim wasze skoncza te 7lat ) a ja coraz blizej do zostania babcia :jawdrop: no chyba ze corki beda madre po mamusi :cool: i jako nastolatki nie zajda ;) :lol2:

nigdy nie mow nigdy :D tfu ftu!

To sobie pogadałyśmy;) Zawsze, kiedy zdążę nadrobić i już mam coś napisać, znowu tysiąc spraw się wali i ogólnie doopa blada z konwersacji. Szczerze mówiąc, to mnie już z jednym dzieckiem jest ciężko - myślałam, że może jakaś mało poradna jestem ale jak zobaczyłam syna koleżanki, który przez dwie godziny siedzi w jednym miejscu i bawi się jedną zabawką, a mój w tym czasie rozniósł już 6 razy pokój i w międzyczasie nawet posprzątał, doszłam do wniosku, że pewnie sporo trudności tkwi w konkretnym egzemplarzu;)