asiazett 03.09.2014 00:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 a ty nie?? jest mloda..wszystko przed nia.. czym predzej tym lepiej No ja nie, bo ja mam jakieś takie liberalne podejście do tego. Każdemu inaczej pasuje i to jest dla mnie jedyna wytyczna Prędzej krytycznie patrzę na młode, niedojrzałe matki co to sobie "machnęły" dzieciaka, bo... bo nuda, bo facet, bo po co czekać... Kurde, to jest hiper wyzwanie i największe przedsięwzięcie w życiu i nie mam pojęcia jak można sobie ot tak do tego podejść . A potem dzieci takie samopas latają i każdy w rodzinie żyje swoim życiem... Jak miałam 24 lata to poczułam, że "jestem gotowa" na dzieciaka (czyli jeśli teraz się przydarzy to nie będzie dramatu ). Trochę później jak pojawiła się taka "możliwość" na horyzoncie to byłam zesrana ze strachu (na szczęście fałszywy alarm ), po to, żeby w wieku 27 lat z radością i uśmiechem urodzić świadomie zaplanowane dziecko. Mieć dla niego czas, chęci, siłę i rozsądnego tatusia pod ręką Z drugim dzieckiem gorzej, bo tu już nie pomaga ani dojrzałość, ani doświadczenie, ani nie ma się czasu, siły, etc. Jedyny plus taki, że tatuś już jakby dojrzalszy, bo kuma o co cho... Ale też moje doświadczenia w tym temacie nie przysłaniają mi patrzenia na to, że różne kobiety mają do macierzyństwa inne podejście i niech im będzie tak jak sobie tego życzą i jak im najwygodniej Bo tylko ich satysfakcja z posiadania dziecka może przełożyć się w zaangażowanie w jego wychowanie I nie wiek to powinien generować tylko stan umysłu (we współpracy z hormonami ) Ale pompatycznie mi się wyszło sorry, że tak z innej beczki - pan stolarz jutro działa... nananananana... nie zasnę... nie wierzę... nanana... No! Alleluja! Zobaczymy efekt końcowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.09.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Matko co za kazanie to ja zostawiam ten temat na pastwe losu ' ' Dus ciesze sie ze Ty sie cieszysz niech moc bedzie ze stolarzem, aby mogl stworzyc Wam cudo, cudenko ps. Asik, a co ty spac po nocach nie mozesz? pewnie przezywalas razem z Dus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.09.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 ... Prędzej krytycznie patrzę na młode, niedojrzałe matki co to sobie "machnęły" dzieciaka, bo... bo nuda, bo facet, bo po co czekać... ... ja znam 3 siostry i tam jedna wpadła z facetem jak miała 16lat, koleś ją olał bo od początku miał ją tylko do jednego... druga siostrzyczka wpadła mając 17lat - ale chłopak zapatrzony w nią i ślub był - teraz już po rozwodzie... i najmłodsza - no nie wiem, taki wzorzec wyniosła z domu? - zamiast ogarnąć się do zaciążyła też jako panienka, z tym że poczekała do 18tki... ale koleś też z nią nie jest ... Kurde, to jest hiper wyzwanie i największe przedsięwzięcie w życiu i nie mam pojęcia jak można sobie ot tak do tego podejść ... o tak... ja czułam że jestem gotowa tak od 22-23 urodzin... ale jakoś się nie składało no a jak urodziłam to euforia na maxiora, wszystko cacy... teraz jak one są dwie to ja chyba jednak nie byłam na to gotowa? no tak mi dają w kość ja wymiękam już - mam nadzieję że to wszystko potęguje stresowa sytuacja w domu i kiedyś mi się odmieni, bo inaczej te moje dzieciaki nie będą w pełni szczęśliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.09.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 No właśnie mi też macierzyństwo "doskwiera" dopiero od drugiego dziecia Na tą okoliczność zrezygnowałam (chyba definitywnie ) z chęci posiadania trzeciego Żeby nie było, od razu prostuję - drugiego nie żałuję Tylko chyba przemęczona jestem, bo miało być łatwiej a jest trudniej Jakiś kryzys chyba osiągnęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.09.2014 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 ... ps. Asik, a co ty spac po nocach nie mozesz? pewnie przezywalas razem z Dus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.09.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 No właśnie mi też macierzyństwo "doskwiera" dopiero od drugiego dziecia Na tą okoliczność zrezygnowałam (chyba definitywnie ) z chęci posiadania trzeciego Żeby nie było, od razu prostuję - drugiego nie żałuję Tylko chyba przemęczona jestem, bo miało być łatwiej a jest trudniej Jakiś kryzys chyba osiągnęłam mi doskwiera najbardziej od roku jak mała zaczęła chodzić... logistycznie wyjść z dwiema latającymi każda w inną stronę ciężko, a na dokładkę co chwila raz jedna-raz druga: mama siku, mama kupę, mama pić, mama jeść, mama weź ją, mama ona mnie bije, mama to chcę, mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja chyba też nie będę mieć już trzeciego... będzie pokój jeden pusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.09.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 owcaania ile masz latek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.09.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 27, Ivy ooo to jeszcze dużo czasu do starego macierzyństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.09.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 owca, to ja będe stara matka razem z tobą. 30 zaraz mi stuknie, a dzieci to jeszcze za chwilę, choć "jakby trafiło, to bez dramatu" osiągnęliśmy jakiś czas temu. :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.09.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 ja mam skonczone te dziesci i tez ode mnie dowod w monopolowym wolaja za to mam satysfakcje, ze jednak mam ta swoja dwojke maluchow.. 7 i 4latka.. i zanim wy dziewczynki za dzieciaczki sie wezmiecie, to u mnie sie zacznie inny okres... panny duze (zanim wasze skoncza te 7lat ) a ja coraz blizej do zostania babcia no chyba ze corki beda madre po mamusi i jako nastolatki nie zajda nigdy nie mow nigdy tfu ftu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 03.09.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 U mnie nuda. Idę do Andzi obczaić kibello Kroliny A co u Was? No ja jestem jeszcze nie obczajona w osobistościach forumowych ... poproszę o namiary na Andzię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.09.2014 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 No ja jestem jeszcze nie obczajona w osobistościach forumowych ... poproszę o namiary na Andzię. Andzia w centrum chaosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.09.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 To sobie pogadałyśmy;) Zawsze, kiedy zdążę nadrobić i już mam coś napisać, znowu tysiąc spraw się wali i ogólnie doopa blada z konwersacji. Szczerze mówiąc, to mnie już z jednym dzieckiem jest ciężko - myślałam, że może jakaś mało poradna jestem ale jak zobaczyłam syna koleżanki, który przez dwie godziny siedzi w jednym miejscu i bawi się jedną zabawką, a mój w tym czasie rozniósł już 6 razy pokój i w międzyczasie nawet posprzątał, doszłam do wniosku, że pewnie sporo trudności tkwi w konkretnym egzemplarzu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 03.09.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Na p http://imageshack.us/a/img513/8192/tgih.jpg - lampa stojąca Mam sprawę Gdzie mozna nabyc takowa lampę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.09.2014 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Witaj Malkul Odpowiadam: U mnie w mieście za 2 stówki. W necie też gdzieś widziałam. Chyba trochę drożej. Ale innego producenta to nawet taniej. Poszukam jutro, ok? Bo gdzieś już wklejałam linki na FM Edytowane 3 Września 2014 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.09.2014 00:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Mam sprawę Gdzie mozna nabyc takowa lampę? Mam! Tu, tu i tu. I pewnie nie tylko A ja mam taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.09.2014 00:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 To sobie pogadałyśmy;) ... Jeszcze zdążymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.09.2014 00:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 deal! k!@#$%^&* stolarz oczywiście zaczął a nie skończył. faceci... fotek w związku z powyższym nie będzie. jest turbo-foch. Dobra! Byle by turbo-szybko-przeszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.09.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Asia czyzbys upojna noc miala i nie mogla po tym zasnac jak tak dalej bedzie, to Daro Ciebie nam tu wykonczy kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.09.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Mel trzebaby Dara spytac;) Twoj pomysl, Ty pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts