Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mmelisa, ten pomysł jest równie dobry, jak pisanie po ścianach, kominach, czy tablicach w domu :) Zawsze brakowało mi miejsca na zapisanie tego, co chcę żeby wiedziały dzieci, czy mąż jak wstaną, a mnie już nie ma, konieczne zakupy, czy cokolwiek innego. Karteczki zawsze się gubią, oklejonych lodówek nie znoszę, więc wymyśliłam te drzwi :)

Karolina, nie chcę ciemnej ściany, więc zostają białe drzwi. Mój zapał do ciemnej ościeżnicy coraz bardziej słabnie :(

Tomkowa, ja jestem za całymi ciemnymi :yes: Mam tylko wątpliwości czy faktycznie pomogłyśmy :rolleyes:

W każdym razie dla mnie to zdjęcie rządzi :D

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=280642&d=1411147818

Pomysł z tablicówką też popieram. Super żywy element. I na drzwiach, a nie na ścianie tak jak do tej pory najczęściej :p

Rozważ jeszcze ewentualnie, żeby pomalować na opcję, do której Ci bliżej, a jak nie będzie grało to przemalować te fragmenty... :cool:

Mmelisa, ja wiem, że to nietypowe mieć wejście z kuchni do kotłowni, ale tak wyszło :) Trochę wcześniej wrzuciłam plan

Asiu, tylko zastanawiam się, czy całe ciemne nie będą "od czapy". No i czy robić je w takim kształcie jak pozostałe białe skrzydła, czyli ramiak prosty, ale odcięty, tak jak na wcześniejszym przykładzie białych, czy też płytowe, tak, jak na fotce powyżej

Edytowane przez Tomkowa

aaaaaa to drzwi przy kuchni! no teraz to rozumiem :D

tym bardziej teraz uwazam, ze pomysl jest dobry :)

gdybym swoich drzwi przy kuchni nie ukryla, to na pewno wybralabym stylem takim samym co pozostale. Tylko pamietaj, ze do kotlowni drzwi musza/powinny byc stalowe lub drewniane obite blacha...

Nie będą od czapy, szczególnie jeśli będą na nich napisy kredowe :p takie inne zastosowanie :p

No i ja bym je zrobiła gładkie, bez frezów, ale myślę, że z frezami też nie będą złe. Tylko gładkie lepsze. Przynajmniej będzie wiadomo, że te są "inne". Ja tak mam z drzwiami do garażu w pobliżu wielu innych z tej samej parafii. Te do garażu - pomimo, że całkowicie nie podobne, wcale nie wyglądają źle :no:

Te drzwi "przy kuchni" są tak naprawdę na środku jednej ściany, dosyć widocznej, jak zerkniecie na plan (słabo może widać, ale widać). No i jeszcze jedno: one będą otwierać się do kotłowni, czyli będą trochę "wklęsłe" w stosunku do ściany. To jeszcze bardziej, myślę, przemawia za tym, żeby były płytowe. Obijać ich blachą nie będę :) Kotłownia zapowiada się nieźle, 5 m2. Będzie tam piec gazowy, hydrofor, pralka i suszarka. I jeszcze jakieś szafki też się zmieszczą :lol2:

To robić te grafitowe ościeżnice?? :D

drzwi1.jpg

Edytowane przez Tomkowa

Podsumowując: wszędzie ościeżnice są grafitowe, skrzydła białe, z wyjątkiem tych w kuchni, które będą płytowe i pomalowane farbą tablicową, tak? :D Bo już mięknę i chcę odwołać ciemne ościeżnice. Wtedy te w kuchni byłyby z ościeżnicą stałą cofniętą w stronę kotłowni, ściana bez listwy wokół drzwi (byłby mały glif) i tylko skrzydło tablicowe..