Mmelisa 19.09.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 a ja nie wiem jaki jest sens pisania na drzwiach do kotlowni? skad ten pomysl sie wzial jesli mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.09.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Mmelisa, ten pomysł jest równie dobry, jak pisanie po ścianach, kominach, czy tablicach w domu Zawsze brakowało mi miejsca na zapisanie tego, co chcę żeby wiedziały dzieci, czy mąż jak wstaną, a mnie już nie ma, konieczne zakupy, czy cokolwiek innego. Karteczki zawsze się gubią, oklejonych lodówek nie znoszę, więc wymyśliłam te drzwi Karolina, nie chcę ciemnej ściany, więc zostają białe drzwi. Mój zapał do ciemnej ościeżnicy coraz bardziej słabnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.09.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Dzieki za odpowiedz Tomkowa zaciekawil mnie fakt dlaczego na drzwiach kotlowni a nie spizarki... moze dlatego, ze nie znam rozmieszczenia domu, co i gdzie, wiec pytanie bylo nie uszczypliwe, a normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.09.2014 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Tomkowa, ja jestem za całymi ciemnymi Mam tylko wątpliwości czy faktycznie pomogłyśmy W każdym razie dla mnie to zdjęcie rządzi http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=280642&d=1411147818 Pomysł z tablicówką też popieram. Super żywy element. I na drzwiach, a nie na ścianie tak jak do tej pory najczęściej Rozważ jeszcze ewentualnie, żeby pomalować na opcję, do której Ci bliżej, a jak nie będzie grało to przemalować te fragmenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.09.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 To zdjecie rzadzi przy kuchni bedzie to dobrze wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.09.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Mmelisa, ja wiem, że to nietypowe mieć wejście z kuchni do kotłowni, ale tak wyszło Trochę wcześniej wrzuciłam plan Asiu, tylko zastanawiam się, czy całe ciemne nie będą "od czapy". No i czy robić je w takim kształcie jak pozostałe białe skrzydła, czyli ramiak prosty, ale odcięty, tak jak na wcześniejszym przykładzie białych, czy też płytowe, tak, jak na fotce powyżej Edytowane 19 Września 2014 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.09.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 aaaaaa to drzwi przy kuchni! no teraz to rozumiem tym bardziej teraz uwazam, ze pomysl jest dobry gdybym swoich drzwi przy kuchni nie ukryla, to na pewno wybralabym stylem takim samym co pozostale. Tylko pamietaj, ze do kotlowni drzwi musza/powinny byc stalowe lub drewniane obite blacha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.09.2014 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Nie będą od czapy, szczególnie jeśli będą na nich napisy kredowe takie inne zastosowanie No i ja bym je zrobiła gładkie, bez frezów, ale myślę, że z frezami też nie będą złe. Tylko gładkie lepsze. Przynajmniej będzie wiadomo, że te są "inne". Ja tak mam z drzwiami do garażu w pobliżu wielu innych z tej samej parafii. Te do garażu - pomimo, że całkowicie nie podobne, wcale nie wyglądają źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.09.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Te drzwi "przy kuchni" są tak naprawdę na środku jednej ściany, dosyć widocznej, jak zerkniecie na plan (słabo może widać, ale widać). No i jeszcze jedno: one będą otwierać się do kotłowni, czyli będą trochę "wklęsłe" w stosunku do ściany. To jeszcze bardziej, myślę, przemawia za tym, żeby były płytowe. Obijać ich blachą nie będę Kotłownia zapowiada się nieźle, 5 m2. Będzie tam piec gazowy, hydrofor, pralka i suszarka. I jeszcze jakieś szafki też się zmieszczą To robić te grafitowe ościeżnice?? Edytowane 19 Września 2014 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.09.2014 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 ... To robić te grafitowe ościeżnice?? [ATTACH=CONFIG]280681[/ATTACH] http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.09.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 http://emotikona.pl/emotikony/pic/0what.gif"]http://emotikona.pl/emotikony/pic/0what.gif[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.09.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 daj gładkie płytowe - łatwiej będzie się ścierało kredę ciemne ościeżnice i całe ciemne drzwi będą się wyróżniać na tle ściany, ale co tam - po przemyśleniu stwierdzam że właśnie o to chodzi tutaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.09.2014 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Karolina, ciemne pozostałe drzwi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.09.2014 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Przecież pozostałe miały być białe Myślę, że Karolina mówi o tych jednych. Wyjątkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.09.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 dokładnie Asia wszystkie typowo domowe białe a te jedne inne od reszty - przecież nie wszystkie muszą być takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.09.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Jestem nadal za..(w sumie tak samo jak Karolina) ciemne drzwi te jedyne, a pozostale w domu jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.09.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Podsumowując: wszędzie ościeżnice są grafitowe, skrzydła białe, z wyjątkiem tych w kuchni, które będą płytowe i pomalowane farbą tablicową, tak? Bo już mięknę i chcę odwołać ciemne ościeżnice. Wtedy te w kuchni byłyby z ościeżnicą stałą cofniętą w stronę kotłowni, ściana bez listwy wokół drzwi (byłby mały glif) i tylko skrzydło tablicowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.09.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 a jak z listwami przypodlogowymi? tez w graficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.09.2014 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Podsumowując: wszędzie ościeżnice są grafitowe, skrzydła białe, z wyjątkiem tych w kuchni, które będą płytowe i pomalowane farbą tablicową, tak? ... Tak dokładnie uważam A dlaczego chcesz zrezygnować ze swojego dotychczasowego pewniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.09.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 a jak z listwami przypodlogowymi? tez w graficie? Tak, listwy też w graficie Tak dokładnie uważam A dlaczego chcesz zrezygnować ze swojego dotychczasowego pewniaka? Boję się tego, bo nigdzie nie widziałam i jak o tym opowiadam, to reakcje są różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts