Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

No babo! A Tobie się podoba? :confused: Kilka stron temu pisałyśmy o tym, że przeciętni ludzie (prywatni znajomi :p), którzy nie jarają się dizajnem tak jak my :evil: nie zawsze mają możliwość w pełni zobaczyć co autor ma na myśli. Ja Cię nie namawiam do innych ościeżnic, ale żebyś zrobiła tak jak Ci się podoba. A jak Ci się efekt nie spodoba to będziesz szukała opcji jak to zmienić, bo wybór czegoś to nie wyrok, a jego zmiana okazuje się wcale nie aż taka ciężka jak by się wydawało. Nie bój się :no:

:hug: :hug: :hug:

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podsumowując: wszędzie ościeżnice są grafitowe, skrzydła białe, z wyjątkiem tych w kuchni, które będą płytowe i pomalowane farbą tablicową, tak? :D Bo już mięknę i chcę odwołać ciemne ościeżnice. Wtedy te w kuchni byłyby z ościeżnicą stałą cofniętą w stronę kotłowni, ściana bez listwy wokół drzwi (byłby mały glif) i tylko skrzydło tablicowe..

dokładnie tak :yes:

...

Boję się tego, bo nigdzie nie widziałam i jak o tym opowiadam, to reakcje są różne ;)

no i co?

to niby ma być powód? phiiii

nie masz już 15 lat ;) - masz swój rozum i rób to co Tobie się podoba a nie znajomym którzy przyjdą raz na rok - Ty będziesz na to patrzyła codziennie :) :)

No babo! A Tobie się podoba? :confused: Kilka stron temu pisałyśmy o tym, że przeciętni ludzie (prywatni znajomi :p), którzy nie jarają się dizajnem tak jak my :evil: nie zawsze mają możliwość w pełni zobaczyć co autor ma na myśli. Ja Cię nie namawiam do innych ościeżnic, ale żebyś zrobiła tak jak Ci się podoba. A jak Ci się efekt nie spodoba to będziesz szukała opcji jak to zmienić, bo wybór czegoś to nie wyrok, a jego zmiana okazuje się wcale nie aż taka ciężka jak by się wydawało. Nie bój się :no:

:hug: :hug: :hug:

nawet jaranie się dizajnem wg mnie ma tu mało do rzeczy - chodzi o własne upodobania i tyle :)

u nikogo nie widziałaś na żywo, ale fotki w necie są - ludzie tak robią :) a my mamy strasznie konserwatywne społeczeństwo i wszystko co inne od sąsiada jest w większości przypadków bleee i fuj - koszmarne podejście

a jaka do tego podłoga?

Narysowałam sobie na szybko rzut z jadalni i próbowałam nanieść kolory ale jednak nie wiem jaka podłoga...

http://ta2.com.pl/fm/tom_ku1.jpg

Moim zdaniem na plus jest to, że te drzwi nie sa w swoim sąsiedztwie i żeby je wszystkie na raz ujrzeć trzeba się postarać i ogarnąć miejsce obserwacji.

Na minus jest to, że, chyba nie pasują. Takie drzwi są bardzo glamur a Twoja kuchnia będzie w sportowych kolorach. Nie wiem jakie przewidujesz podłoże ale i tak bardzo nowoczesna będzie. Zatem jeśli chcesz tablicową czarna farbę i ościeżnicę grafitową to już bez białej ramki.

Ale wiesz oczywiście, że farby tablicowe są w różnych kolorach? Być może i pomarańczowe, są z pewnością białe a kredę można w różnych kolorach kupić.

Reasumując: moim zdaniem te drzwi muszą się zgrać z kuchnią a nie z drzwiami do wiatrołapu i łazienki.

a i to co zrobiłam z oknem, to przez przypadek. Pomyślałam, ze jeśli z taką piękną ramką glamur byłyby drzwi, to i okno można by było w białej ramce dookoła zrobić. Gdzieś dziewczyny tu na którymś wątku pokazywały, u jjanny chyba. Ale i tak glamur do Twojej kuchni nie pasuje imo, gryzie mi się ten pomarańcz z biało-czarnymi elementami. No chyba, że coś zle wyczytałam. Szkoda, że nie masz swojego dziennika. Jak Ciebie znam pewnie w wielu miejscach różne rzeczy pokazywałaś i nie jestem tego teraz w stanie sprawdzić :(

andariel, ale super! :D Dzięki :) Podłoga pod stołem w jadalni to deski sosnowe (mniej więcej do połowy pomieszczenia), reszta w tym, co narysowałaś, łącznie z kuchnią, to szare płytki 30x60. Drzwi w kuchni będą jednak widoczne, bo nie zamurowałam jednego z wejść do kuchni (ale plan, gapa, wrzuciłam z zamurowaniem). Do kuchni prowadzą więc dwa wejścia: jedno z jadalni, drugie z holu. Okno w kuchni jest nad zlewem. A przy drzwiach od kotłowni, tam gdzie umieściłaś okno, jest wysoka zabudowa, a reszta ściany wiszące szafki :) Dodatkowo jedne drzwi są przy schodach do pawlacza pod nimi. Skrzydło proste, bez żadnych frezów, jedynie odcięty ramiak, tak jak wrzuciłam nieco wcześniej, pytając czy robić ciemną futrynę.

Farba tablicowa będzie w kolorze ościeżnicy, czyli grafitowa.

Edytowane przez Tomkowa

Przepraszam cię Aśka , ale tak mi jakoś yyy niedobrze .....:sick::sick::sick::sick::sick:

:lol2::lol2::lol2::lol2:

Ps tak sobie myślę , że dla nas jeszcze takiego serwera nie wynaleźli, żeby wystarczyło !!

Musi być nieskończenie nieskończony!!!!

ahahaha:popcorn:

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Edytowane przez aniqa1982