Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

O Cię Florek! :wiggle: To kiedy przeprowadzka?

Gratuluję! :wave:

Dziękuję :hug: Przeprowadzka nie w tym roku :no: Nie mamy ciśnienia :no: Do zrobienia cała sypialnia (trzeba zamówić szafę), kupić łóżko bo te które kupiłam niedawno chyba przeznaczę do pokoju gościnnego :) Zamówić wykładzinę i pozostałe wyposażenie. Trzeba też kupić stół do jadalni, krzesła, żyrandol do jadalni ;) Muszę zlecić wytoczenie nóg do konsolki do jadalni ale jeszcze się wstrzymuję bo nie wiem czy będę toczyła nogi do stołu. Aaaa i jeszcze stolik kawowy będę robiła na zamówienie taki sam jak konsola w przedpokoju :) Trochę jeszcze przed nami ;)

Przede mną teraz wyzwanie - znalezienie sprzętu AGD :sick:

Edytowane przez Ślężankaaa

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hello ;)

Asia jaki czas oczekiwania na torebkę ??

a co chodzi z sufitem ? nie w temacie jestem ..........

............

Co to jest "TH" Tommy Hilfiger?

Pokaż co wybrałaś z Wittchen :popcorn:

I dlaczego sama nie zrobisz zupy dyniowej?

A teraz odpowiadam :)

Może jutro przyjdzie torebka. Mam nadzieję :p

Dusia planuje montaż w swoim przedpokoju oświetlenia pod rozwiniętym płótnem (jakoś się to pewnie specjalistycznie nazywa :confused:) i znowu wykonawca każe się prosić i na siebie czekać :mad: A do tego Meliskowe perypetie z dostawcami i Ajwiowa zepsuta zmywarka. Nowa. Eh... Źle się dzieje w państwie duńskim. :(

no ale własnie tu jest róznica - szuflady masz Ikea a reszta to cena stolarza :cool:

u mnie dlatego wygrała ikea bo była 50% tańsza od stolarza :cool:

ja z tego co pamietam z wycena za biały lakier miałam cene jakies 3500 zl netto za szafkę + cargo ( peka)+ zabudowa lodowki ( zwykła ) jakies 1300 zl netto . Może jakies drogie cargo ci wstawili tam ??

no wiem że stolarz wychodzi drożej - ale aż tyle :o

w ostateczności oleję to cargo i będą tylko duże drzwi jak do szafy i półki - może będzie z tysiak taniej :lol2:

no wiem że stolarz wychodzi drożej - ale aż tyle :o

w ostateczności oleję to cargo i będą tylko duże drzwi jak do szafy i półki - może będzie z tysiak taniej :lol2:

no wysokie - na tyle co lodówka - czyli jakieś 180cm

Bedzie taniej zdecydowanie - samo cargo to - minimum 2 tysie albo i wiecej w zalezności jaki model Ci zaproponowali :yes:

Niestety jest taka duża rożnica, inaczej jak by to było mniej to bym sie zdecydowała na stolarza a nie meble z I.

tu masz przykładowe CENY

Co to jest "TH" Tommy Hilfiger?

tak

Pokaż co wybrałaś z Wittchen :popcorn:

skromna, ale ma sporo kieszonek, a ja to lubię :)

https://www.sklep.wittchen.com/product/10096/torebka-damska.html

79-4Y-616-1-m.jpg

I dlaczego sama nie zrobisz zupy dyniowej?

bo tylko ja bym ją jadła, a i tak pewnie bylabym glodna ;)

A teraz odpowiadam :)

Może jutro przyjdzie torebka. Mam nadzieję :p

to czekam na pokaz ;) taki jak tylko Ty potrafisz ;)

Dusia
planuje montaż w swoim przedpokoju oświetlenia pod rozwiniętym płótnem (jakoś się to pewnie specjalistycznie nazywa :confused:) i znowu wykonawca każe się prosić i na siebie czekać :mad: A do tego Meliskowe perypetie z dostawcami i Ajwiowa zepsuta zmywarka.

tego tez nie znosze ........ czekania ....... proszenia ...... ehhh ......

Eh... Źle się dzieje w państwie duńskim. :(

no wlasnie ......... ale teraz musi być tylko lepiej ;)

A u Karo to ma być wysokie? A wysokie to na ile konkretnie wysokie?

Ja też zamówiłam kosze na całą wysokość lodówki i to faktycznie wychodzi ok. 2500 zł :yes:

Ślężanka chyba nie chcesz mi powiedzieć, że to wszystko są rzeczy "niezbędne" do przeprowadzki ;) :rotfl:

Dlatego napisałam że nie mamy ciśnienia :) Chcemy się wprowadzić na gotowe :yes:

Dzien dobry...

ojj tak, u mnie zmagan ciag dalszy... na godz 8 dzisiaj mieli byc z moimi sadzonkami i co? a no ani tel ani sadzonek!

dalam nr tel do nich mojej szwagierce to sie dowie czy w koncu beda?albo gdzie juz sa??

nozeszzzz qqqqqqrrrrrra mac jak mozna tak wkrecac ludzi?

a zapowiedzialam, ze jak dzisiaj tego transportu nie bedzie to kase maja mi oddach w trybie natychmiastowym!

Karolina, takie sa niestety ceny tych cargo... ja mialam siebie zrobic narozny magic corner, ale ten co mi sie podobal to tez ponad 2 tysie sam wklad, a razy dwa daje juz 4klocki... zrezygnowalam i mam polke, na ktorej wiecej moge zmiescic :D

moze kiedys jedna przerobie...

Slezanka, super wiesci:wave:

Dus, to o takiej lampie chyba mi moj maz wczoraj opowiadal, chociaz on mowil, ze widzial lampe taka na 2m wiszaca u pewnego goscia... mowi ze efekt genialny, to moze to nie to o czym ty piszesz :rolleyes::D

wspolczuje tych zmagan , bo sama krok po kroku takie mam...

moje ocieplenie poddasza mialo byc zrobione na poczatku wrzesnia i co? a licznik bije, bo pompa chodzi ;)

a wiecie - moi rodzice będą wymieniać meble w kuchni :) WRESZCIE!!! ojciec się ugiął i zgodził

nie będzie jednak zmieniana okładzina ścian :( i zostaną te beżowe płytki między szafkami i brązowa ściana na wprost szafek

i teraz mam pytanko - czy białe lakierowane fronty to będzie grało z tymi beżami i brązem?

wydaje mi się że nie, że lepiej dać beżowe lakierowane

meble na pewno jasne muszą być bo kuchnia jest od wschodu i jeszcze rośnie wielkie drzewo przed blokiem i zasłania całe słońce :(

Karolina[/b], takie sa niestety ceny tych cargo... ja mialam siebie zrobic narozny magic corner, ale ten co mi sie podobal to tez ponad 2 tysie sam wklad, a razy dwa daje juz 4klocki... zrezygnowalam i mam polke, na ktorej wiecej moge zmiescic :D

moze kiedys jedna przerobie...

u mnie też pólki - wymyślilam zę właśnie wiecej tam zmieszczę i bedą tam takie rzeczy które jak raz w roku wyciągnę to będzie cud i wtedy nie bedzie mi przeszkadzać brak magii :p Pewnie jak byśmy miały mniejsze kuchnie to było by bardzo cenne miejsce ale tak to jest ok :yes:

wiadomosc z przed chwili...

zaraz beda (drzewka).. uffff

super, Pan je od razu posadzi ??

dlatego już postanowiłam że cargo nie będzie - będzie zwykła szafka :)

Karola a może tak w ramach trochę udogodnienia wstawić 2-3 szuflady tam ?? wiesz zeby wysunąć zawartośc tych pólek które bedą na najczęsciej używanej wysokości ??

po wykończeniu, ma to wyglądać mniej więcej tak (minus te różowe dziwolągi)

http://erakartonpiyer.com/images/Image/barisol_gergi_tavan_07.jpg

Duś bardzo, bardzo drogie takie coś czy tylko drogie ??