lukasz69karolina 03.11.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 moja mała wczoraj jak zasnęła o 17stej tak wstała dziś o 6tej heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.11.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 ooo święta w tym roku u nas w domku wiec musze pomyśleć nad menu, wystrojem i prezentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.11.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 u nas tez w tym roku "u nas" stety w NO wiec musze pomyslec nad menu... ciasta zaoferowala sie bratowa upiec, pierogi mama zrobi prezenty dla dzieci juz mam od miesiaca kupione teraz mysle nad czyms dla doroslych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.11.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 hmm ja tam lubie jak jest duzo zarelka...nawet jak sami bylismy czyli 2+2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.11.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 ja głównie musze nad menu pomyśleć, bo jeszcze nigdy nie robilam wiec chciala bym aby byly ekstra bardzo chcialam u siebie zrobic w tym roku , zobaczymy czy po swietach bede tez taka pelna zapału prezenty to cos wymyśle , bo tylko jedno juz duze dziecko i sami dorośli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.11.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 u mnie na 100% z ryb to ryba po japonsku (przepis od mojej chrzestnej) i sledzie na slodko z rodzynkami (przepis od bratowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.11.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 poproszę oba bo ja największy problem bede miala z rybami. Niestety malo jemy wiwc srednio je czuje. z obowiązkowych jest karp samzony bo P. uwielboa i tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.11.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 (edytowane) Ivy osobiscie, nie lubie karpia.. trzeba umiec go zrobic zeby wyszedl smaczny... ja to przeważnie u nas kupuje świeżego łososia albo jakaś inna rybkę, dorsz itp;) przepisy mogą być troszkę chaotyczne...proszę o wyrozumiałość Ryba po Japońsku 1kg ryby-filety 1szkl. mąki, 1 jajo, 1/2 szkl.wody, 1 łyżeczka vegety Wymieszać ciasto, obtoczyć filety i usmażyć. 4cebule (ja daje mniej sztuk) 1 słoik ogórków konserwowych/pokroić w paski 1 słoik papryki konserwowej/pokroić w paski W misce ułożyć 1.rybę na to 2.warzywa ponownie 3. ryba i 4.warzywa Zalać gorącą zalewą. Zalewa: 2 szkl. wody 1 przecier pomidorowy (mały) 4 łyżki ketchupu pikantnego 1 łyżka octu 2 łyżki cukru sól pół szkl oleju. Dusić na małym ogniu ok.20min, (lub nawet krócej) można warstwy zamiast tych 4 co wyzej napisalam ułożyć jako 1.ryba 2. cebula 3.ogorki 4.papryka i wtedy zalać zalewą. Zalewę można doprawić również po swojemu, jeżeli smak nie podejdzie:rolleyes: radzę spróbować w trakcie robienia, tzn przed zalaniem ryby Śledzie Najlepsze to solone matijasy Usmażyć na oleju pieczarki, cebule, dodać rodzynki, trochę octu /wszystko na oko tak do smaku. Troche wody i koncentrat. Można dodać wg uznania jeszcze troszkę śliwki suszone(pokroić ją) i do smaku sól, pieprz. Śledzie pokroić w kawałki i wymieszać z sosem. Będzie pycha Edytowane 3 Listopada 2014 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.11.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 no i teraz zmykam do lepienia rogalikow na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.11.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 a my znów święta nie u siebie... raczej się nie wyprowadzimy bo nie wyrobimy się tupnę nogą! i zamierzam wyjechać na święta... ciekawe co na to Ł powie ps. Asia polędwiczki z pieczarkami mega!! Ł bardzo smakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.11.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 a my znów święta nie u siebie... raczej się nie wyprowadzimy bo nie wyrobimy się Karola to jeszcze 1,5 miesiąca Duzo brakuje do tych najważniejszych rzeczy przed przeprowadzką ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.11.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 za dużo... całe dnie nic się nie dzieje konkretnego już kolejny tydzień... a tego nie jestem w stanie przeskoczyć... Ł musi chodzić do pracy i nie może wolnego dostać by podgonić... koniec tematu bo się poryczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.11.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 za dużo... może minimum do przeprowadzki trzeba zweryfikować nie płakać proszę, wiem jak to jest jak sie chce a sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.11.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 tjaaa ja tez to wiem i to jak u mnie mialy byc te wakacje i co? mam dalej niz Ty Karolina nie smutaj..w koncu nadejdzie ten dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.11.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 najgorzej zaplanować coś i sie rozczarować ale czasem to też pomaga na lepszą mobilizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.11.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 a propos kuchni.. ja slyszalam ze moja w tym tygodniu juz na pewno bedzie ukonczona i co? i dupa...zero wiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.11.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 dziewczynki z obczyzny... no u Was to jednak zupełnie inaczej bo nie mieszkacie tu, to dom "czeka" aż będzie dokładna data odejścia z pracy za granicą bo wtedy już trzeba wracać... no i mieszkacie SAMI!!! BEZ RODZICÓW!! nie wiecie jakie my mamy tu warunki, koszmarnie jest... o wszystko pretensje... ehhhhhh nie chcę nawet o tym gadać dla mnie każdy dzień tu to coraz większa depresja... . dostałam wycenę na szafę - na pewno nie będzie lakierowana bo cena nie do przejścia... będzie zwykła z płyty - czekam na wycenę nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.11.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 no i mieszkacie SAMI!!! BEZ RODZICÓW!! nie wiecie jakie my mamy tu warunki, koszmarnie jest... o wszystko pretensje... ehhhhhh nie chcę nawet o tym gadać dla mnie każdy dzień tu to coraz większa depresja... . dostałam wycenę na szafę - na pewno nie będzie lakierowana bo cena nie do przejścia... będzie zwykła z płyty - czekam na wycenę nową to tym bardziej , nawet kosztem wiekszego kompromisu bym sie wyprowadziła do siebie Dla dobra siebie i bliskich. przemysl moze uda sie to jakoś szafa - do kolorowych elementów ładnej będzie wygladal mat jak popatrzysz na inspirki to raczej zawsze jest biala/szara lub czarna matowa z kolorowymi elementami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.11.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Cześć dziewczęta:) W końcu mam wolne 5 minut, bo do lekarza zaraz idę. Mam dziki szał ekip, a i tak ciągle coś się przekłada:(. Są przeboje z elektrykiem, aż się pisać nie chce:(. Może polecicie jakąś fajną dużą czarną torebę, która pomieści format A4? Nie mam czasu szukać, kurcze - nadal latam z letnią. Karolina, jak będzie łazienka, to już można się wprowadzać chyba?Kuchni nie musi przecież być. Podłogi macie, takze ten. Jesteś przekonana, że nie da się wprowadzić do stanu aktualnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.11.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 dziewczynki ale gipsy!! ciągle gipsy na połowie nie zrobione bez tego ani rusz.... potem pomalować wszystko... za dużo kuchnia musi być - dzieci muszą coś jeść szafa tak czy siak miała być mat ale lakier mat... jednak taka impreza to gdzieś + 2tysie będzie więc płyta i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts