Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

Internet huczy od informacji o 2w1. Karolinka nie idź tą drogą :no:

Myślę, że dlatego nie ma suszarek '45, bo bęben suszarki musi być proporcjonalnie większy niż pralki. Do pralki można napchać suchych ciuchów, które " klapną" jak je woda zaleje. W suszarce jest odwrotnie. Wkłada się "klapnięte", one muszą mieć przestrzeń, żeby powietrze dało radę na nie dmuchać, a potem, żeby te wyschnięte się jeszcze pomieściły i nie gniotły (bo niektóre suszarki oddają tak pogniecione pranie, że jest gorzej niż po suszeniu na sznurkach! Może to właśnie kwestia wielkości bębna?).

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry

Ja mam pralko-suszarkę nawet niby mogę sobie ustawić ze po praniu od razu suszy, ale jak całą pojemność suszy to jednak jest nie dosuszone a lekko wilgotne i pogniecione jak 100diabłów, więc wybieram z pralki dzielę na pół i dopiero suszę, a mam 60

Ze tez bedzie ci sie chcialo tak z mokrym praniem chodzic :eek:

a ja sie zamotalam co i jak z moja pralka... tzn miejscem :bash:

przy wejsciu mialam na wccik przygotowane miejsce..odplywy, wode itp.. zmienila mi sie koncepcja, zeby zrobic tam mini pralnie...

pozniej (w wakacje) wymyslilam ze pralke wstawie do kotlowni.. skoro tam jest pompa, to i czysto bedzie, wiec hydraulik przygotowal odplyw obok zlewu pod pralke...

w miejscu tego wcciku powstala koncepcja, miejsca na zabudowana szafe, taka ala garderoba (tylko dla nas) i wejscie do tego pomieszczenia zamykane drzwiami...

druga szafa wielka bedzie w glownym wejsciu...

i znowu mysle czy to dobry pomysl...czy jednak nie zrobic tam pralni? ale jak wezme pralke, suszarke to mi juz nie wejdzie tam zlew..nie mowiac o zlewiku...

moze jednak ta garderoba/schowek :rolleyes:

ja znam tylko opinię ciotki - ma pralko-suszarkę i bardzo sobie chwali... no ale rozumiem że lepsze jest oddzielnie :)

Melcia chyba faktycznie lepiej dać tą pralnię w kotłowni skoro tam czysto i miejsce jest - jeśli ten zlew jest dla Ciebie taki ważny... ja nie mam w planach zlewu dodatkowego, więc nie mam tego kłopotu :) jak coś z ręcznego prania będzie (a takich rzeczy nie mam :D ) to przepiorę w umywalce lub w misce w wannie :D

bidetu nie bede posiadac bo nie chce..

wanna tylko na gorze u dziewczyn..

w lazience pralki nie chce miec :p, chociaz jest miejsce :cool:

w kotlowni zlew roboczy bedzie i tak (mialo to byc tylko i wylacznie pomieszczenie nie dla mnie... mialo :cool:) :lol2:

a najlepsze to to..ze po przeniesieniu sypialni w inne miejsce... stracilam w ten sposob lazienke malzenska tuz przy niej ;) i pojawila sie koncepcja, kiedys dobudowania garazu przy domku w tym lazienki, ktora bedzie mogla byc polaczona z obecna sypialnia :lol2:

chociaz burzenie sciany (zewnetrznej) pod drzwi srednio mi sie podoba ;)

Owieczka..wiem ze namieszalam..ale coz zrobic..kobieta to taka nieogarnieta, zmienna, istota:cool::D

Ze tez bedzie ci sie chcialo tak z mokrym praniem chodzic :eek: :

Jak musss to musss ;) Inną opcją jest wstawienie suszarki do garażu ale wolę już pranie mieć na górze. Nie nabyłam jeszcze nawyku prasowania wszystkiego po praniu i pewnie się to nie zmieni bo okrutnie nie lubię prasować więc pranie szybciej wyląduje na swoim miejscu :D

Ze tez bedzie ci sie chcialo tak z mokrym praniem chodzic :eek:

...

zapomniałam na to odpisać :-P

ja też będę chodzić :) :D docelowo na strychu będę mieć pralnio-suszarnię... Ł mówi że najwcześniej za 10 lat :bash: ale już ja go pogonię co by szybciej było :-P hihi max 3 lata mu daję :-P

ja korzystam z bidetu, do odmoczenia także, świetna sprawa :lol:

oooooooooooo patrz - kolejny + na posiadanie tego sprzętu :D

o tym nie pomyślałam, ale masz rację - idealna miejscówka, nie muszę miski kupować :lol2: dycha w kieszeni :D

Zostań. Zapewniam kisiel :D

http://slimeo.pl/img/products/250/12852317088769-big.jpg

I robimy naparzanki...

http://ocdn.eu/images/pulscms/MWM7MDQsMCwzYixiMTMsNjNhOzA2LDMyMCwxYzI_/bef0a0ae29106927970e8fe40a3aa6ba.jpg

Znaczy przytulanki w kisielu :rotfl:

Edytowane przez asiazett