Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to można powiedzieć, że szybko Ci to wszystko poszło :p Jakbyś się rejestrowała na TK to przeciętnie 3 miesięczne terminy są :bash:

Dlatego wytrwale czekałam ;) Aktualnie mam wykupiony pakiet prywatnej opieki medycznej i tam na tomograf lub rezonans czeka się max.kilka dni. Do specjalisty można się umawiać z dnia na dzień bo zwalniają się terminy. Max.czekałam kilka dni a nie prawie rok jak w NFZ :bash: Jak widać da się szybciej tylko trzeba oczywiście zapłacić :o

Nie mam jeszcze wynienionych opon :bash:

Wczoraj mnie na wspomnienia wzięło ;) Jadę dzisiaj do IKEA po ramki na zdjęcia :rolleyes:

Mi się właśnie oponki wymieniają. I autko myje. :wiggle: Taka automatyka (Daro :D)

Ja mam felgi aluminiowe i muszę jechać do wulkanizatora aby mi opony zmienił :rolleyes: Całe koła to mi mój mąż wymieniał we wcześniejszym aucie :rolleyes:

Wczoraj nasz znajomy który ma kręćka na punkcie czyszczenia aut ;) zabrał mi auto i tak wyczyścił w środku że można jeść z podłogi :rotfl: Dodatkowo pojechał na myjnię i nałożył wosk na lakier. W życiu moje auto nie było piękniejsze :rolleyes::o :p

Gdzie będą wisiały ramki? W nowym domku?

Dokładnie tak :yes: Muszę kupić 2 duże ramy do salonu, średnie i mniejsze na przedpokój :)

U mnie tez dzisiaj impresska. Nie mam pomysłu na ciasto :bash: Help.

Aktualnie nie piekę ciast więc nie podpowiem :p Przyszła mi ochota na tiramissu bo tylko takie potrafię zrobić :lol2:

Edytowane przez Ślężankaaa

Hej :)

przypomniałyście mi, że dzis Andrzejki ;) trzeba jakas sałatkę zrobic ;) moze cos jeszcze wymyślę ;) mam ciasto filo

Asia z ciast lubię tarty :) ostatnio upieklam pyszną :) ciasto zapewne umiesz ;) posmarowałam powidłami śliwkowymi, na to krem z mascarpone i owoce

ja mialam czerwone porzeczki, które sama mroziłam w sezonie, następnie galaretka w niewielkiej ilosci ;) pycha :)

dziewczyny współczuję Wam sytuacji na Sor'ze :( niestety rzadko trafia się na dobrą pomoc i odpowiednie traktowanie ..... najgorzej jest w P- niu w szpitalu dziecięcym ....... nie chce nawet wspominać ;(

milego popołudnia i wieczoru ;)

ejo laleczki :)

ponieważ na mega kaca najlepsza jest praca - więc dziś z małżem montowaliśmy drzwi :) :) prrrrracowicie, prawie wszystko zrobione

a w andrzejki będę siedziała przed kompem :lol2: i uczyła się fotoszopa

ja miałam wczoraj wychodne (dziś kac gigant!) więc dziś Ł idzie pohasać z chłopakami :rolleyes:

Ann świetne to wyrko! daj namiar :)

tadaaam :D

20141129_184613.jpg

i nawet juz spia wiec ide sie szykowac na 'impreze' :D trzeba to oblac ;)

karolina - jakos SWIETNA (oprocz malej wpadki bo byly otwory na odwrot, ale sobie poradzilam) ;)

lozko baaaardzo stabilne - nawet na milimetr sie nie ruszy! (u nas dodatkowo wlazlo na styk...mialam wymierzone co do cm) ;)

zamawialam 180x90 plus dodatkowa belka od sciany na dolnym lozku plus dwie szuflady...termin realizacji ok 14dni roboczych (mialo byc na mikolaja) :)

http://www.sklep.meble-grabo.pl/produkt/lozka-pietrowe-i-antresole/dino-80x200.html

ooooo chciałabym takiego Mikołaja wyrywnego dla siebie :D hehehe

co dostała Zu?

mam chrześniaczkę 4lata i raz że gwiazdka, to 2 tyg później ma urodziny i 2 prezenty muszę - pomysłu totalnie nulll narazie

aaaaaa i możliwe że znów będę chrzestną bo się zgłosiłam na ochotnika :lol2: a ja bezbożnica :-P

Aaaa takie to cuda wianki :D

nie mow mi ze na gwiazdke juz nic nie dostana :rolleyes:

Kto zabral dzieciom Mikolaja na Swieta!!

Karolina, moja corka ur 18grudnia..wiec tez prezenty musza byc rozlozone jakos tak, zeby nie czula sie skrzywdzona...a pomysly to ona ma ;) tylko za kieszenie sie trzymac i udawac, ze nic sie nie slyszy ;)

Karolina, moja corka ur 18grudnia..wiec tez prezenty musza byc rozlozone jakos tak, zeby nie czula sie skrzywdzona...a pomysly to ona ma ;) tylko za kieszenie sie trzymac i udawac, ze nic sie nie slyszy ;)

Mmel to zupełnie jak mój mąż:lol2:

Chociaż je też chyba nie jestem lepsza:rolleyes: Niedawno miałam urodziny i mój prezent rozbił na raty 2 etapy :rotfl:

Zostawic kobiety na miesiac to nastukaja 100 stron postow :wtf: juz nie jestem w stanie tego ogarnac.

Do tego Mikolaj o tydzien do przodu rozdaje prezenty :jawdrop:. W sumie to sie ciesze ze u mnie nie rozdaje przedwdczesnie bo o tydzien wczesniej nie dostane rozgi :lol2: pozdrawiam Was Lejdis ;) troszke czasu mnie tu nie bylo

hej hej:)

Asia też chcę takiego mikolaja ;)

ja już kupiłam 4 prezenty ........ w tym 2 są dla koleżanek córki bo za tydzień i za 2 tyg idzie na urodziny dla koleżanek

powoli zaczynam zabawki w ilościach hurtowych nabywać :rolleyes:

córka napisała list do gwiazdora ........ konkrety, ale ceny tez konkretne ;)

syn to jedynie gry interesują......... ale, żeby nie było, że tylko na wii, to jeszcze takie poważniejsze planszówki kupujemy, bo z tatą gra :)

no, ale dziś M zapytał mnie czy już list do gwiazdora napisałam ......... eee khmmmm ...... no nie ...... ale trzeba coś wymyślić, ale nie wiem co :rolleyes:

Ann fajne łóżko :) chłopcy zadowoleni ??

p.s. pokazałam kota - zapraszam :)

Melcia ale konkrety :D

zrobię selekcję i coś zawsze zostanie co można kupić ;)

Tak, myślę, że o ile na rozdawanie prezentów jeszcze nieco wczesnawo, to na inspiracje prezentowe to już conajmniej czas :yes: Ja w tym roku wyjątkowo jestem ogarnięta, więc oto chwalę się swoją listą (dla mnie grudzień/styczeń są na maksiora, bo mama, tata i Daro mają w tym czasie cały pakiet uroczystości - imieniny, urodziny + święta :bash:)

Dla Dara mam już bluzę (banał, ale bluza fajna :p)

http://sarafis.pl/photos/bluza-reebok-wor-fz-hoodie/card_big/[email protected]

Kupuję jeszcze paski do spodni, bo wszystkie ostatnio szczęśliwie wyciurał :wave: i coś jeszcze, tylko... co to było? :jawdrop: Hmmm...

Dla taty standardowo kupujemy kalendarz Mercedesa i pewną grę, o której wspomina z sentymentem, bo graliśmy w nią kiedyś intensywnie, a długo nie była dostępna na naszym rynku. Mianowicie (fanom gier zaspołowych polecam :yes:):

http://www.rebel.pl/repository/products/100/1770/_26420/bluff.jpg

Przy okazji polecam inną fajną, którą dopiero zamierzam nabyć, ale grałam w nią ostatnio, było zabawnie :yes:

http://merlin.pl/Dixit-Odyssey-gra_Hobbity,images_big,8,H010.jpg

Dla mamy jeszcze nic nie wymyśliłam, ale to kobieta, to zawsze łatwiej ;)

Dla Zuzi kupiłam juz jakiś czas temu w tk max'ie piękne wydania książek z Disneya z muzyką z bajek. Audiobooki są teraz u Zuzi na topie, bo jak sobie sprząta czy siedzi sama w pokoju to zawsze sobie włącza. A to bajkę, a to muzę :wiggle:

Fajną też "zabawką", którą niedawno kupiłam w jakimś markecie czy pepco jest taki zbiór kart z flamastrem suchościeralnym i na nich są popsane literki, dziecko może sobie ćwiczyć samodzielnie. Taki 4 - latek już się zaiera za literki więc liczę, że narzędzie pomocne.

Kolejną pulę prezentów otwiera sama Zuzia (wspólne pisanie listu do świętego Mikołaja bywa zbawienne - Karolina, może jeszcze zdążysz ze swoją chrześniaczką :yes:. Jakieś lalki z ulubionej ostatnio bajki - Kraina Lodu. Pierwszą jej miłością była Arielka i wyczerpałyśmy chyba całą kolekcję gadżetów. Ciuszki z postaciami też są mega doceniane (nawet majtki czy skarpetki, bo wiecie - mała rzecz, a cieszy ;)

I jeszcze powiem o jednych dobrze zainwestowanych pieniądzach w zabawki - maszyna do robienia baniek. Wprawdzi najlepiej nadaje się do ogrodu, bo w domu to chlapie na podłogę. Poza tym teraz nie pora na takie zabawy, bardziej wiosną/latem. No i kolejna prawa, że jest dużo szajsowatych. Te porządniejsze kosztują zwykle sporo (jak na moją ocenę), ale mi się w tym sezonie udało kupić też w TK'eju i okazał się bajeczna :rolleyes:

Z Alką to tylko faktycznie zawsze jest problem, bo zabawek to dziecko mało uznaje, woli "prawdziwe" - telefony, piloty, mamy dokumenty - co wpadnie w łapy :p Poza tym korzysta z pełnego dobrodziejstw inwentarza starszej siostry, więc potrzeb też nie ma za wiele. Poszłam w ciuszki. Takie dresiki kozackie...

http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/39/86/30/4839863080

http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/47/45/29/41/4745294168

...troszke czasu mnie tu nie bylo

Jak zwykle Marynarzu! :rotfl: Gdzieś się rozbijał :popcorn:

...

Ann fajne łóżko :) chłopcy zadowoleni ??

p.s. pokazałam kota - zapraszam :)

No ciekawe jak tam "chłopiec - MałGocha" się rozgościł w łóżeczku :rotfl:

Słońce, kocica bardzo dostojna. Hrabina :yes: Piękne zdjęcia :wiggle:

Edytowane przez asiazett