asiazett 19.05.2015 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Ann Wczoraj sąsiad o mnie mówi: - Cześć Aśka. Patrzę wczoraj z balkonu... I się zastanawiam, co ten Daro? Arkę buduje? Kto da więcej? A dzisiaj przychodzą truskawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 19.05.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Troche Chin w polskim ogrodzie:p:p Czekam az zagoszcza tam roslinki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.05.2015 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Goszczą już od wczoraj Tyyyleee ich było... http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/temporary_zpsuyfb3uyj.jpg Tylko jakby znikło http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/temporary_zpsoasnnzto.jpg http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/temporary_zpswlquzo3n.jpg Dzisiaj jeszcze truskawki, a potem czekamy aż urosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.05.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Super rozrosną się i zarosną. Pamiętaj o podlewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.05.2015 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 ... Pamiętaj o podlewaniu Choćbym chciała to nie dam rady zapomnieć. Dzieci mi nie pozwolą woda + konewka = najlepsza zabawa ever! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.05.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Dobrze jest mieć takie krasnale w domu Masz gdzieś blisko tartak? Kupuję u siebie w tartaku trociny (takie jasne po obróbce drewna) i podsypuję pod truskawki, ale i pod inne roślinki w warzywniku też. Lepiej trzyma wilgoć w ziemi. Wystarczy wtedy wieczorem podlać, albo wcześnie rano. Poza tym owoce i listki są czyste, nie zachlapane ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.05.2015 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Nie mam. Ale skoro tartak nie może podjechać do mnie, to ja mogę podjechać do tartaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.05.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 To kup te trociny. Naprawdę warto. Ja płacę w Mikówcu 10-30 zł za kilka worków. Zależy czy jest młody właściciel, czy jego ojciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 19.05.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 To kup te trociny. Naprawdę warto. Ja płacę w Mikówcu 10-30 zł za kilka worków. Zależy czy jest młody właściciel, czy jego ojciec To u ktorego masz fory Arka bardzo mi sie podoba, żeby jeszcze się dało drzewa piętrowo posadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.05.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Tatuś jest mniej forsolubny. Drewno liczy dokładnie, ale odpady, a trociny to odpady, kiedyś oddał mi za darmo. Potem pewnie mu syn do głowy nakładł i już tak dobrze nie jest. Jednak rozmowa z nim jest zawsze mniej więcej taka: - Ile pani tych trocin? - No, ile mi wejdzie do renówki. Worki mam 120 litrów. Patrzy, patrzy i mówi – Więcej jak 5 worków pani nie zmieści. To 20 zł będzie dobrze. Położyłam siedzenia i wlazło 8. Pytam ile więcej, a on – E, dobrze jest. A syn liczył i doliczał, a ostatnio nawet ustalił cenę 5 zł za jeden worek. Jak powiedział 8, to zobaczył, że się skrzywiłam. Teraz jadę, ładuję i pytam „jak zwykle?” I jest po 5 Trociny są lekkie i napuszone, ale można w worze upchać na sztywno, tego już żaden nie sprawdza. Myślę, że młody dla zasady liczy ustalając standardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.05.2015 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 ...żeby jeszcze się dało drzewa piętrowo posadzić Da się. Co się ma nie dać? http://newgreen.pl/wp-content/uploads/2013/04/bomsai-w-stylu-kaskadowym.jpg Ej, a to już minęły te czasy kiedy trociny można było za darmo sobie pozbierać? Do czego nas ten kapitalizm zaprowadził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.05.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Asiu jest dobrze rozrosną się rzodkiewki też sadzisz ? wysiej, szybko urosną, a zapełnia nieco skrzyneczki no i dla dzieci frajda, jak będą sobi zrywać (o ile nisko posiejesz Pestka czy te trociny można sypać też między inne rośliny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.05.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Trociny, to trociny. W końcu to też drewno cienko strugane. Można sypać gdzie się chce. Trzeba tylko wziąć pod uwagę, że one są jasne, więc nie każdemu może się to podobać. Ale działają tak samo jak kora. Fakt, że sypałam trochę grubiej, bo one szybciej się rozkładają (kompostują jakby). Jak nie miałam kasy na korę, to sypałam te i na prawie 2 sezony wystarczało.Pod truskawki i warzywa są lepsze niż kora, bo właśnie jasne i jest tak czyściutko. Poza tym ślimaki po tym nie łażą. Na zimę grubiej nasypane na ścięte truskawki znakomicie je zabezpiecza przed mrozem. Truskawki to lubią. Używałam też do kopczykowania róż. Rzodkiewki i sałatę można wysiewać przez cały sezon. One szybko rosną. Ja sieję niewielkie ilości, co 3-4 tygodnie i zawsze te nowe zdążą dorosnąć, jak te starsze kończymy zjadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.05.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Choćbym chciała to nie dam rady zapomnieć. Dzieci mi nie pozwolą woda + konewka = najlepsza zabawa ever! o tak moje gluty ostatnio sadziły kamienie i ostro potem podlewały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 o tak moje gluty ostatnio sadziły kamienie i ostro potem podlewały Karola musisz posadzić z nimi jakieś kwiatuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.05.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 2 doniczki są już - podlewają sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.05.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Kraina dziecięcej szczęśliwości i oddechu rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.05.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 oooooooo jakie pomysłowe a takie z inną proporcją masz??? by było min 3/4 (a lepiej więcej ) dla dzieci?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.05.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Nie mam, ale przecież sama możesz pokombinować. Tu ująć, tam dodać. można dołożyć specjalną grządkę dla dzieci. Niech same zdecydują co posadzić i niech się opiekują. Wtedy nie będą mieszały w „dorosłych” grządkach. Można dodać miejsce na basen, albo postawić ogrodowy prysznic. Fajnie też się dzieciaki bawią ja działają spryskiwacze. Są takie, że można im siłę wody ustawić i kierunek i wtedy biją podobnie jak fontanna. Aha, tylko jak chcesz bzy posadzić, to lepiej odmiany szlachetne. Poczytaj jakie przeboje ma Marimag ze zwykłym bzem Moim zdaniem do wykarczowania i zabicia odrostów, a i tak syzyfowa praca. Edytowane 20 Maja 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.05.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 no wiem że można samemu - ale mój mąż to wolałby gotowe w całości dostać i tylko wykonać... bo jak robione po kawałku to ciągle się czegoś czepia no i potem wychodzi że trzeba coś rozwalić by zrobić coś... no nic... dumać będę dalej sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts