Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spoko, jak już będziecie mieszkać to takie wycieczki będziecie urządzać tylko przez pierwsze pół roku :evil: :p :) :lol2:

ja mam nadzieje, ze nie bede musiala... a swoja droga, to ostatnio (czyt.3tyg temu) tesciowa z jej corka znowu pytaly-kiedy bedzie imprezka?

nozeszzz czy te ludzie nie wiedza ze imprezka na nowy dom to jest wtedy kiedy ten dom jest juz wykonczony, "zamieszkaly" ?:bash:

odpowiedzialam ze byc moze za rok :p :lol2:

ale jesteś jędza !:lol2:

haha

Teściowej nie chcesz zbyt często mieć u sioebie?

tesciowa to wiedźma :D

nie to, ze nie chce jej goscic u siebie, nie ma problemu, ugotuje i postawie wszystko pod nos, ale niech mi ona (one) na sile nie wymyslaja imprez w domu wtedy kiedy jeszcze sie na nia nie zanosi ;)

Edytowane przez Mmelisa

Dziewczyny mam problem :rolleyes: Zamówiłam fotel - małego uszaka do sypialni i wybrałam już tkaninę obiciową ale czym dłużej się nad tym zastanawiam tym mam większe obawy czy dokonałam słusznego wyboru :confused:

Pomóżcie proszę :rolleyes: Oto tapeta w sypialni, fragment wykładziny, model w przybliżeniu uszaka ale mój będzie bez tłoczeń na oparciu oraz kolory tkanin. Meble dla przypomnienia - białe lakierowane matowe. Sypialnia utrzymana w kolorystyce biel, szarość oraz dodatki czarne.

Może tkanina nie w jodełkę chociaż jest bardzo delikatna tylko całkowicie jednolity kolor :rolleyes: Jeśli jodełka to który kolor? Aby nic nie sugorować na razie nie powiem który kolor wybrałam ;) Nóżki białe matowe czy zostawić naturalne drewniane ?

Chcę w oknie powiesić żaluzje drewniane. Drugie pytanie: żaluzje białe czy szare? Roleta w oknie połaciowym raczej szara :rolleyes:

http://images68.fotosik.pl/975/42e307571db79b71med.png

Wyłącznie pierwsza, ta granatowa. Masz tak szaro, że aż mi się szare komórki zaszarzyły. Musisz to czymś przełamać, bo za niedługo sama na to patrzeć nie będziesz mogła.

Tomkowa :yes:

Pestka Nie zgadzam się z Tobą :no: Szaro jest tylko na zdjęciach bo był pochmurny dzień jak je robiłam. Tapeta jest bardzo delikatnie szara i wykładzina też jest kilka tonów jaśniejsza niż na zdjęciach. Wszyscy którzy wchodzą do naszej sypialni mówią że biel daje po oczach :yes: Cała szafa jest biała, meble wiszące na ścianie z tapetą są białe, szafki nocne białe a na ścianie równoległej do ściany a tapetą jest ściana wyłożona deską dębową.

Mam ta sama tapetke kupiona :) ale czeka jeszcze na swoj wielki dzien. Ja planuje do niej mebelki z Ikei HEMNESOWE :wiggle:

Slezanko moglabys mi podeslac na prv zdjecie z dalszej perspektywy tej tapety bo tez mam kawal sciany i obawiam sie, ze wzorek przytloczy pokoj. Moze dac ja na krotsza sciane?:confused: Nie masz takiego odczucia?

P.s. Jestem za granatem

hej :)

Ślężanka ja bym dała szary, jak na tapecie (to pewnie 4 od dołu), a kolor wprowadziła w postaci narzuty, poduszek

coś w turkusie lub lazurowym kolorze

ale nie wiem, czy jestem obiektywna, bo dla mnie nie ma opcji "za szaro" ;) lubię wszystko szare, białe i czarne - a kolorami bawić się w dodatkach

żaluzje drewniane białe - idealne połącznie :)

tutaj nieco podobnie:

http://www.designmom.com/wp-content/uploads/2011/09/maria-fe-living-room.jpg

lub coś żółtego, jeśli lubisz ten kolor

63c5f879bb4f.jpg

odcienie niebieskiego

il_fullxfull.397327366_17mg.jpg

48c2b48ffdf5d39b4905316be2037489.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-SP15apn1XY8/UizKrZ3-PnI/AAAAAAAAAoY/16tlt1PlKCQ/s1600/2013+parade+kids+bedroom2.jpg

Ślężanka by wyobrazić sobie kroplę koloru w pstaci granatowego fotela podrzucam inspirację

co prawda chevron jest na podłodze, ale daje to jakieś wyobrażenie :)

http://yourlery.com/wp-content/uploads/2015/02/classy-blue-living-room-furniture-of-related-post-from-navy-blue-living-room-furniture-for-furniture.jpg

Mmeliska To prawda, że ciężko jest doradzać jak się nie widzi całości ale zrobiłam fotkę tylko kawałka ściany przed montażem mebli.

Nie mam na razie możliwości wykonania zdjęć ale druga ściana wygląda mniej więcej tak:

http://images68.fotosik.pl/980/e8d8130f70182863med.png

Słonko Właśnie otrzymałam kinkiet :wiggle: Jeszcze nie wisi a już mi się podoba ;) :hug:

Jeśli chodzi o ten granat to jakoś tego nie widzę :rolleyes: Kolor wolę w dadatkach tak jak Ty :yes: Nie lubię wnętrz z krzykliwymi kolorami bo człowiek wtedy dostaje oczopląsu :no: Niektórych kolorów w ogóle nie akcpetuję ;) Już tak po prostu mam :p

Gdyby tak zrobić folet w innej tkaninie czarnej skoro dodatki - lampy, ramki itd. będą czarne?:rolleyes:

Ja wybrałam 6 tkaninę od góry czyli tą jaśniuteńką aby nie było za szaro.

Owieczka Zrobię Ci fotkę ale dopiero w niedzielę bo będę na miejscu. Ja też mam kawałek ściany i nie mam wrażenia przytłoczenia :no: W ostatni weekend byli u nas goście i nie było osoby która nie podeszła do ściany i jej nie dotknęła ;) Sama jestem zaskoczona tym że aż tak im się podobała ;) bo nasi goście nie są jakby to powiedzieć :p na bieżąco z zagadnieniami wnętrzarskimi ;)