Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...

Posłałam dzisiaj swoją dwulatkę do przedszkola. Chyba będzie dobrze, nie?

bardzo dobrze :) moje obie poszły jak miały po 2 latka i to była najlepsza decyzja z możliwych

Asiu, czemu takie maleństwo już do przedszkola? I czemu w czasie urlopu Mamy? :p I czemu jeszcze w trakcie wakacji?? Oj, chyba za dużo "czemu" ;)

pozwolę sobie odpowiedzieć jak ja to widzę:

zakładam że teraz jest tydzień adaptacyjny w przedszkolu, jest mniej dzieci, panie mogą łatwiej nawiązać kontakt z nowymi maluszkami... dziecko przez tydzień się wypłacze trochę i jak się wrzesień zacznie będzie mu łatwiej wśród pełnej już grupy dzieci - moja starsza tak właśnie miała w swoim przedszkolu

Dokładnie, dzisiaj była adaptacja. Tylko półtorej godziny. I tak będzie do końca mojego urlopu - jeszcze kilka takich krótkich wizyt na zapoznanie się ze środowiskiem. No mam moralniaka. Pomimo, że wszystkie mamy, które posłały dzieci w tym wieku chwalą sobie. Moje nie płacze. Najwyżej bije i gryzie, ale płakania się nie spodziewam. Albo mnie zaskoczy i będzie grzeczna ;) ale paradoksalnie to najmniej istotne jaka będzie reakcja. Ważne jakie będzie jej przeżycie :/

No taka sytuacja :(

Chyba tylko ja panikuję...

Dokładnie, dzisiaj była adaptacja. Tylko półtorej godziny. I tak będzie do końca mojego urlopu - jeszcze kilka takich krótkich wizyt na zapoznanie się ze środowiskiem. No mam moralniaka. Pomimo, że wszystkie mamy, które posłały dzieci w tym wieku chwalą sobie. Moje nie płacze. Najwyżej bije i gryzie, ale płakania się nie spodziewam. Albo mnie zaskoczy i będzie grzeczna ;) ale paradoksalnie to najmniej istotne jaka będzie reakcja. Ważne jakie będzie jej przeżycie :/

No taka sytuacja :(

Chyba tylko ja panikuję...

ja też prowadzałam starszą tak na trochę... rodzice wszyscy stali pod drzwiami i nasłuchiwali... płaczu było dużo i zgadywaliśmy czyje dziecko płacze, by sobie jakoś rozładować to napięcie... moja płakała po tygodniu dopiero... nie dużo, najwięcej w momencie jak zaczęli rodzice już przychodzić po dzieci a mnie nie było jeszcze... ale szybko się zaaklimatyzowała i nawet w weekendy chciała chodzić :D

młoda już była rzucona na głęboką wodę - poszła od razu we wrześniu, ale do grupy ze starszą siostrą (warunkowo przyjęli 2latkę wtedy) to przeszło u nas całkiem bez echa :)

Asiulka nie zamartwiaj się :hug: będzie dobrze i gwiazdeczka nie będzie tego przeżywać... spodoba jej się i tyle :)

Czyli że potrzebujesz dobrej odżywki :yes:

Posłałam dzisiaj swoją dwulatkę do przedszkola. Chyba będzie dobrze, nie?

Moja mlodsza miala 15mcy jak zaczela chodzic do przedszkola, wiec bedzie dobrze :hug:

ja patrze na wysylanie dziecka do przedszkola od tej strony, ze dziecko nawiazuje kontakty z innymi dziecmi...to nie to samo co znajomi domowi czy tez zajecia z mamusia...

15?? no Mel jesteś miszczem :D

ale może tam u Was nie na typowych żłobków? tylko wszystko nazywa się przedszkole, co??? ;)

...

ja patrze na wysylanie dziecka do przedszkola od tej strony, ze dziecko nawiazuje kontakty z innymi dziecmi...to nie to samo co znajomi domowi czy tez zajecia z mamusia...

:yes: dokładnie tak samo uważam i dlatego swoje słałam wcześniej

Asia będzie dobrze :) czas leci, niedawno witaliśmy mała na świecie, a już do przedszkola poszła :)

wiele też zależy od pań, jak dobrze zorganizują zajęcia, to nawet jeśli pojawi się płacz, czy tęsknota za mamą, to będzie to tylko naturalna reakcja dziecka, która szybko minie, a dziecko chętne wróci następnego dnia

połową sukcesu jest nastawienie rodziców -wspierając dziecko i pokazując, że jest duże, a w przedszkolu jest super, daje lepsze rezultaty

ale to zapewne wiesz i będzie dobrze :)

15?? no Mel jesteś miszczem :D

ale może tam u Was nie na typowych żłobków? tylko wszystko nazywa się przedszkole, co??? ;)

tak dokladnie 15 :) jak miala 5mcy to poszlam do pracy i byla z niania, a miejsce w przedszkolu miala dostac od sierpnia, a ze napisali do mnie, ze miejsce jest juz od kwietnia to sie zgodzilam..

Zlobkow u nas nie spotkalam :no:

ale sama jestem ciekawa czy biora dzieci ponizej 1 roku ;)