Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A wiesz ,że ja kupiłam w Biedronce różne kolory i w dwóch paczkach były te same kolory ?a miały być jedne żółte a drugie czerwone:mad:

Ale i tak cenowo są ok. Jutro w Auchan zobaczę jeszcze , bo też było ich od groma.Ile w tym roku sadzisz?

A powiedz ja niektóre wyjęłam z ziemii i są jakby przysuszone. Odrosną czy już zdechły?:sick:

jak myślisz?

A wiesz ,że ja kupiłam w Biedronce różne kolory i w dwóch paczkach były te same kolory ?a miały być jedne żółte a drugie czerwone:mad:

Bo to był prima aprilisowy żart producentów dla Ciebie ;)

...Ile w tym roku sadzisz?

No nie wiem, na samych zdjęciach to już jest ponad setkę, a kupowałam jeszcze wcześniej inne - takie bez opakowań. Nie dolicze się chyba nawet przy sadzeniu. Tym ardziej, że nie wszystko zamierzam wrzucić do gruntu ;)

...

A powiedz ja niektóre wyjęłam z ziemii i są jakby przysuszone. Odrosną czy już zdechły?:sick:

jak myślisz?

Na oko trudno stwierdzić, ale nic nie szkodzi wsadzić, najwyżej nie wyrosną :p Ja już tyle razy byłam świadkiem cudu odrodzenia w moim ogródku, że... :jawdrop: Zawsze warto zaryzykować. A w ogóle to wiesz, że odmian botanicznych (tych wszystkich wyszukanych, kolorowych) nie trzeba wysadzać z gruntu? Jak ktoś bardzo chce to najwyżej co 3 - 4 lata.

mam nadzieję że futro do wiosny już mądrzejszcze będzie i nie ruszy jak się zabroni... ale kto to wie :rolleyes:

kalię mi pogryzła bardzo :(

do gruntu nie ma co u mnie bo chwaściory wszędzie jeden na drugim - i co pomiędzy nimi kwiatki? no niebardzo :-P

a tu na tym kawałeczku trawnika nie chcę nic, tylko sama trawa ma być

Tak jeszcze powrócę do Twoich zakupów, byłam ostatnio w Lidlu i muszę przyznać na prawdę musiały być WYSZARPANE !To co się dzieje tam czasem to nic tylko film nagrać !

:o:o

hahahahahahahaa

Ja byłam w lidlu w pierwszy dzień promocji. Jakoś obyło się bez agresji ;). A jak kiedyś po poludniu (też w pierwszy dzień!) pojechałam obczaić torebki witchena to Pani z obsługi na mnie prychnęła, że 120 szt. z całego sklepu nie było już pięć po ósmej to na co ja liczę skoro jest po 15:00 :bash:

Sama nie wiem jako co to ma być...

Chcę coś posadzić , bo mamy siatkę tylko .Ogrodzenie takie jak brama/panelowe będzie dopiero za kilka lat. No a uliczka (bo to taka wewnętrzna uliczka wąska dość ) jest 0,5m od mojego ogrodzenia. Chcę coś posadzić ,żeby ciut osłonić i coś przyzodobić....Na pewno chcę coś co wolno rośnie , bo nie chcę zrobić żywopłotu czy szpaleru. To ma być tzw. "lekka zabudowa" ;) myślałam jakieś tuje i trawy niskie , nawet np. kostrzewa niedziwedzie futro, tuja danica czy coś...sama nie wiem W sobotę jade cos kupić ....

No to może jakieś niskopienne iglaki (taka sosna mini to dopiero potrafi wyglądać jak poducha :yes:). Albo kolorowa kompozycja z berberysów. Trzmielinami też można urozmaicić i prowadzić je jak tylko się zechce. Czy dywan, czy poduszki, czy krzakowo - żywopłotowy murek czy kule. A tuje? :no: