asiazett 21.09.2015 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Mi wyrosło wszystko jak ta lala. Jedna tylko odmiana dość mizernie. Ale kwiaty były To była partia cebul ze sklepu ogrodniczego. Biedronkowe były na wypasie. Dlatego w tym roku cebuluję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 21.09.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 A wiesz ,że ja kupiłam w Biedronce różne kolory i w dwóch paczkach były te same kolory ?a miały być jedne żółte a drugie czerwone:mad: Ale i tak cenowo są ok. Jutro w Auchan zobaczę jeszcze , bo też było ich od groma.Ile w tym roku sadzisz? A powiedz ja niektóre wyjęłam z ziemii i są jakby przysuszone. Odrosną czy już zdechły? jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.09.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 A wiesz ,że ja kupiłam w Biedronce różne kolory i w dwóch paczkach były te same kolory ?a miały być jedne żółte a drugie czerwone:mad: Bo to był prima aprilisowy żart producentów dla Ciebie ...Ile w tym roku sadzisz? No nie wiem, na samych zdjęciach to już jest ponad setkę, a kupowałam jeszcze wcześniej inne - takie bez opakowań. Nie dolicze się chyba nawet przy sadzeniu. Tym ardziej, że nie wszystko zamierzam wrzucić do gruntu ... A powiedz ja niektóre wyjęłam z ziemii i są jakby przysuszone. Odrosną czy już zdechły? jak myślisz? Na oko trudno stwierdzić, ale nic nie szkodzi wsadzić, najwyżej nie wyrosną Ja już tyle razy byłam świadkiem cudu odrodzenia w moim ogródku, że... Zawsze warto zaryzykować. A w ogóle to wiesz, że odmian botanicznych (tych wszystkich wyszukanych, kolorowych) nie trzeba wysadzać z gruntu? Jak ktoś bardzo chce to najwyżej co 3 - 4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.09.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 a można te kwiatki tulipany do doniczki??? u mnie do gruntu totalnie bez szans a może bym kilka doniczek kupiła i posadziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.09.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 a można te kwiatki tulipany do doniczki??? u mnie do gruntu totalnie bez szans a może bym kilka doniczek kupiła i posadziła Karola czemu do gruntu bez szans ?? pies porwie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.09.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 mam nadzieję że futro do wiosny już mądrzejszcze będzie i nie ruszy jak się zabroni... ale kto to wie kalię mi pogryzła bardzo do gruntu nie ma co u mnie bo chwaściory wszędzie jeden na drugim - i co pomiędzy nimi kwiatki? no niebardzo a tu na tym kawałeczku trawnika nie chcę nic, tylko sama trawa ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 22.09.2015 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Możesz do dużej doniczki. Tylko doniczka i tak ałt na dwór. Albo możesz przekopać sobie jakiś kawałek (typu 2 x 2 m) i tam zrobić 'plantację' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.09.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Możesz do dużej doniczki. Tylko doniczka i tak ałt na dwór. Albo możesz przekopać sobie jakiś kawałek (typu 2 x 2 m) i tam zrobić 'plantację' mozna coś takiego zrobić http://muratordom.pl/ogrod/rosliny-do-ogrodu/tulipany-w-pojemnikach-na-tarasie,128_1042.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.09.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Karolinaaaa ja tak właśnie zrobiłam ! i były piękne ! W doniczkach wsadziłam po kilka cebulek :)Teraz chyba też tak zrobię , tylko muszę zakupić więcej cebul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 22.09.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Ja dzisiaj kupiłam 120 szt. czosnków ozdobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.09.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Ja dzisiaj kupiłam 120 szt. czosnków ozdobnych oooo będzie pięknie gdzie kupiłaś i które ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 22.09.2015 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Czosnki są wypasione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.09.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Eeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ja nie mam żadnego Ładne to to ? Kiedy kwitnie czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.09.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Eeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ja nie mam żadnego Ładne to to ? Kiedy kwitnie czy cos? sliczne:-) http://www.longfield-gardens.com/_ccLib/image/plants/DETA-18.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.09.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 łaaaaaaaaaałłł biore to !!! :=)Kurczę tyle wszystkiego jest , że głowa boli. I co tu wybrać ,żeby wszystko miało sens? chciałabym od frontu posadzić tuje + jakąś niską trawę. I tak na przemian.Muszę pogrzebać na forum...Nie wiem czy to będzie ładnie wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.09.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Wyszarpane z lidla: http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/DSC04421_zpss8ootn6k.jpg http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/DSC04426_zpscvqftqi4.jpg Wyszperane w biedrze: http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/DSC04425_zpsrtjwi9ue.jpg Ja chcę już wiosnę! Tak jeszcze powrócę do Twoich zakupów, byłam ostatnio w Lidlu i muszę przyznać na prawdę musiały być WYSZARPANE !To co się dzieje tam czasem to nic tylko film nagrać ! :o hahahahahahahaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.09.2015 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Ja byłam w lidlu w pierwszy dzień promocji. Jakoś obyło się bez agresji . A jak kiedyś po poludniu (też w pierwszy dzień!) pojechałam obczaić torebki witchena to Pani z obsługi na mnie prychnęła, że 120 szt. z całego sklepu nie było już pięć po ósmej to na co ja liczę skoro jest po 15:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.09.2015 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 A te thuje to do ozdoby czy jako żywopłot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.09.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Sama nie wiem jako co to ma być... Chcę coś posadzić , bo mamy siatkę tylko .Ogrodzenie takie jak brama/panelowe będzie dopiero za kilka lat. No a uliczka (bo to taka wewnętrzna uliczka wąska dość ) jest 0,5m od mojego ogrodzenia. Chcę coś posadzić ,żeby ciut osłonić i coś przyzodobić....Na pewno chcę coś co wolno rośnie , bo nie chcę zrobić żywopłotu czy szpaleru. To ma być tzw. "lekka zabudowa" myślałam jakieś tuje i trawy niskie , nawet np. kostrzewa niedziwedzie futro, tuja danica czy coś...sama nie wiem W sobotę jade cos kupić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.09.2015 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 No to może jakieś niskopienne iglaki (taka sosna mini to dopiero potrafi wyglądać jak poducha ). Albo kolorowa kompozycja z berberysów. Trzmielinami też można urozmaicić i prowadzić je jak tylko się zechce. Czy dywan, czy poduszki, czy krzakowo - żywopłotowy murek czy kule. A tuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts