Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Asiu, przepraszam, ze tak z grubej rury, ale to nie jest normalne.

Naprawdę.

Idź z nia koniecznie do lekarza i powiedz, ze coś jest nie halo.

Lepiej być nadmiernie wydyganym niz cos zaniedbać.

Mówię to Ja...matka polka.

Moja najmłodsza stale spała.

Wyladowalismy w Centrum Zdrowia Dziecka i jako 4 tygodniowe maleństwo, schodziła nam z tego świata.

Po wielu powaznych i dośc inwazyjnych badaniach, okazało się, że jest 10 dzieckiem w Polsce z ta chorobą :(

Naprawdę wiele juz przeszłam i końca nie widać, dlatego jak cos mi nie gra, staram się zapalic czerwona lampke.

Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ze tak z buciorami w Wasze zycie się wpierniczam.

Asiu, przepraszam, ze tak z grubej rury, ale to nie jest normalne.

Jak mogłabyś inaczej ;) Troszkę Cię już tutaj zdążyłam popodczytywać ;)

Ale wracając do sprawy - nie przepraszaj i nie wpierniczasz się tylko radzisz, więc dzięki :hug: (po to też o tym mówię, bo zawsze znajdzie się tutaj ktoś mądry, kto coś podpowie ;))

13.11 idziemy na szczepienie, to nie omieszkam powiedzieć doktorkowi co się działo. Do tego czasu będę bacznie obserwować rozwój sytuacji. Na chorą nie wygląda - chichra się do mnie non stop. Podejrzewam, że odsypia może skok rozwojowy, bo ostatnio chyba była trochę bardziej nerwowa. Normalnie dałabym jej spać ile wlezie, bo wydaje mi się, że dziecko jak śpi tzn, że tego potrzebuje, ale z Zuzią też pozwalałam jej spać ile chciała (7 - 8 h ciągiem) i skończyło się, że dziecko po miesiącu wylądowało w szpitalu na niedowagę, bo tak mało zjadała w tych rzadkich przerwach od snu... :rolleyes: Tak więc już wiem, że dziecko mądrzejsze od dorosłego nie może być :no: ;)

Jesli chodzi o moje doświadczenia to zasugeruje obserwacje pod katem, opuchlizny.

Obserwuj rączki i nózki.

Czy nie wydaja Ci się napiete, nabrzmiałe, twardawe.

To wyglada jakby dziecko podchodziło wodą.

Jak lekko wbijesz w noge kciuk to zostaje małe wgłebienie.

Zasugerowałabym równiez badania krwi pod katem białka całkowitego oraz pod katem anemii.

Karmisz cycorkiem ?

ja dodam od siebie, ze moja Asienka tez tak spiochala sobie dlugo, kolezanka byla w szoku, bo jej corka 15minutowe drzemki tylko robila

.....to ma niekorzystny wpływ na rozwój. Dziecko nie ma kiedy być aktywnym no i rytm jest zdrowo rozpieprzony....

Ania obie dziewczynki, moja i kolezanki, maja juz po 3 latka i aktywne, nie ma problemow z nimi, w przedszkolu tez sobie radza, moja to takim szefem w grupie byla :rolleyes: nie dala sobie w kasze dmuchac...ciekawe po kim to ma... a ostatnio to slysze: cio kakao kakao, kakao nie tytyka bo ne ma patyka :rolleyes:

zatkalo kakao?kakako nie zatyka bo nie ma patyka :p