Mmelisa 12.11.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 ooo ja dostawalam kiedys 2 podobne krzesla.. ale moj M powiedzial po co nam dwa, wezme jedno... i jeszcze no jak to za darmo, zaplace :bash::bash:norweg daje darmo a ten palci 150zeta ... no oki.. niech bedzie... teraz to krzeselko sobie stoi od dosc dawien dawna w naszej (zadbanej zeby nie bylo i suchej ) szopce... w dodatku jest z tym oparciem z przodu ze dziecko nie wyleci... miedzy nozkami tez jest szeroka linka.. kurcze mam nadzieje, ze stoi bo moj ostatnio zaprosil znajomego co wozi kontenery i wiekszosc zabawek wywalil!!! zjezdzalnie, bujane koniki, drewniane takie fajne, ine, i taki plastikowy z fisher'a... myslalam ze go zabije za to.. przeciez jakim problemem bylo by wydanie tego komus tutaj badz zawiezienie do PL i wydanie czyims dzieciom:mad: ostatnio cala torbe za malych bucikow po mlodszej chcial do kosza wywalic! myslalam ze sie zagotuje... ale przemilczalam i grzecznie powiedzialam zeby nawet sie nie odwazyl tego zrobic.. hellol nagadalam sie to teraz zmykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.11.2013 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Anka - Ślężanka, powiem tylko tyle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.11.2013 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Mam good news - w piątek wchodzi chłopak od pokoju Ali (wreszcie ). Nie narzekamy, cieszymy się! I choć niby wszystko już ustalone i umówione wciąż mam wątpliwości w jaki sposób zabudować garderobę. Małe przypomnienie. Pokój aktualnie wygląda TAK Garderoba będzie tu: http://imageshack.us/a/img15/3038/b0ah.jpg Z założenia ma wyglądać mniej więcej tak: http://imageshack.us/a/img202/7812/odxz.jpg Inspiracje do pokoiku są TU Meble TU *) nastąpiła jedynie zmiana fotela stockholm na worek sako - stety - niestety I teraz dylematyczne pytanie brzmi: czy zabudować karton - gipsem całą szerokość ściany, żeby to wyglądało tak: http://imageshack.us/a/img24/8089/q0v8.jpg Co oznaczło by większą estetykę w pokoju, ale gorzej wykorzystaną przestrzeń wewnątrz garderoby przy niestety większym nakładzie finansowym, bo trzeba by było w środku dorobić meble na wymiar, ale i tak wygodnie w środku na pewno by nie było w tym fragmencie ze skosem Czy wykonać zabudowę w takim kształcie: http://imageshack.us/a/img197/91/txrk.jpg A uzyskany w ten sposób "zakamarek" wykorzystać na jakiś kącik kreatywny, np. półeczki, galeryjka, stoliczek: http://imageshack.us/a/img51/4840/lhps.jpg http://imageshack.us/a/img818/1936/13z2.jpg http://imageshack.us/a/img600/7958/iwuf.jpg http://imageshack.us/a/img197/708/lfub.jpg Edytowane 13 Listopada 2013 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.11.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Asiu czeeeść :* a nie myślałaś aby zabudowę zrobić jak w wersji drugiej a pod skosem zrobić siedziska z mdf z wsuwanymi koszykami na zabawki a na górze - sama mogłabyś to zrobić - tapicerowane siedziska? może nawet z obszyciem z pomponów żółty + wariacje mięty w formie narożnika i stoliczek LACK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.11.2013 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Hej Venia Już myślałam, że wszystkich z foruma wywiało, a tu proszę - ta najbardziej znikająca się zjawiła u mnie p.s. a skoro już wiadomo o nowinie to dlaczego czakamy na jej wyjawienie? No właśnie kwestia aranżacji tego zakątka jest wtórna do kwestii "czy" zostawić zakątek czy zamurować? Narożniczek to coś takiego stałego, a taki kreatywny kącik mógłby się stale zmieniać. Choć kwestia na pewno do przemyślenia, ale bardziej wtedy jak już będzie garderoba i kolorek, nie? Czyli stawiasz na uskok i winkiel za garderobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 13.11.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Asia ja bym zostawiła na kącik kreatywny ta galeria jest super a maluch potrzebuje też potem takiego stolika do popisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 13.11.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 ja swoje zdanie podtrzymuję by skos zabudować... dorobi się kawałek regału pod skos i już albo można zrobić (ale to już droższa zabawa będzie) takie wysuwane półki od strony pokoju jak się pod schodami robi (coś jak cargo) wg mnie zostawianie takiej dziury niebardzo - może i dla małego dziecka tak, bo się tam bawić może (zasłonkę powiesisz i będzie mieć coś na zasadzie namiotu ) ale nastolatka? - no chyba że potem jak coś to dobudujecie jeszcze jeśli zajdzie potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.11.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Asia, moim zdaniem lepiej przeciagnąć szafę pod skos-jakoś to zabudować w jednej linii. Mi się nie podobają takie zaułki pokojowe. Im córa będzie starsza tym bardziej docenisz dużą szafę. dokładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.11.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Asiu no tak dziewczyny dobrze radzą z ilością ciuchów tylko kiedy to będzie? no ale dobrze, żeby później nie pruć zrób garderobę do samego końca jaki wymiar miałaby garderoba gdyby jednak zrobić uskok i kącik kreatywny? P.S. Nowin się nie zapesza :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 13.11.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Asia, moim zdaniem lepiej przeciagnąć szafę pod skos-jakoś to zabudować w jednej linii. Mi się nie podobają takie zaułki pokojowe. Im córa będzie starsza tym bardziej docenisz dużą szafę. dokładnie:) tak jak mówię od początku - schowków nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 13.11.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Asia - to zależy, czy różnica w kosztach zabudowy całej ściany albo prostokątnego modułu jest dla Was znacząca. Sensownie byłoby wykorzystać wszystko na szafę - te najniższe skosy mogą być choćby schowkami na zabawki, a później na buty. Jeśli koniecznie chcesz wstawić prostokątną szafę, to nie zabudowywałabym całości, a powstały kącik wykorzystała, bo żal tego miejsca. No chyba że zrobisz tam skrytkę na skarby z wejściem z szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.11.2013 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) No to dałyście czadu pół na pół w głosowaniu, hehe No ale na poważnie - dziękuję za wszystkie głosy W każdej z opcji przestrzeń pod skosem wykorzystana będzie Albo na półki w garderobie albo na "obojętnie co" na zewnątrz. Myślę, że pomimo zabudowy całej wnęki stolik i tak będzie, galeryjkę można też założyć na tej pustej części garderoby. Mi tam zakamarek nie wygląda źle, tyle, że prz tej opcji chyba sama wow-garderoba traci, staje sie takim klockiem dostawionym do ściany albo w ogóle do całego pokoju - taki wykrojony... Jeśli ktoś jeszcze znajdzie jakiś konkret argument to poproszę do piątku mam czas na decyzję Edytowane 13 Listopada 2013 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.11.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Hejka Asiu Przyszłam bo ogłosiłaś mobilizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.11.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Asia, jaki efekt chcesz uzyskać? Co jest dla Ciebie fajniejsze: jednolita zabudowa czy wyraźnie oddzielona szafa?Widzę, że na wizkach nie dociągasz jej ani do samego sufitu, ani właśnie do końca ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.11.2013 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Hejka Asiu Przyszłam bo ogłosiłaś mobilizację Hehe, cieszę się, że przyszłaś, ale proszę jeszcze o ustosunkowanie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.11.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Asia, jaki efekt chcesz uzyskać? Co jest dla Ciebie fajniejsze: jednolita zabudowa czy wyraźnie oddzielona szafa? Widzę, że na wizkach nie dociągasz jej ani do samego sufitu, ani właśnie do końca ściany. Nie, nie - te niedociągnięcia to bądż złudzenie optyczne, bądź niedoskonałość twórcza Będzie do sufitu i od samego brzegu ściany Jaki efekt chcę uzyskać? Najlepszy z możliwych Problem jest o tyle złożony, że nie dotyczy kwestii: która opcja jest ładniejsza, to wiadomo - cała ścianka. Ani też opcji: która opcja praktyczniejsza? To też wiadomo - obudowa z uskokiem. To tak jak wybór między skarpetką, a szalikiem - każde do czegoś innego służy, dlatego sama nie wiem co wybrać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 13.11.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 to ja powiem tak: skoro sama nie wiesz to może zrób z wnęką... zobaczysz jak na żywo to będzie wyglądało, jak użytkowało... ewentualnie na jakiś czas dobudujecie kawałek ścianki, kawałek ze środka wywalicie i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.11.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 O jak mnie Cwaniara, pod włos bierze Nie, nie, nie! Tylko nie przeróbki Decyzja będzie ostateczna Chyba już mam swój typ, ale na bank Wam powiem jak już z wykonawcą pogadam Ale opinie wciąż zbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.11.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Asia jak mogę swoje 3 grosze wtrącić.Na tych wizualizacjach zdecydowanie lepiej wygląda szafa "i coś dalej" te półki na prawdę na wizce są ok.Sama szafa wygląda jak zwyklak dostawiony do ściany - a nie zaplanowana "aranżacja".Moze opcja z półkami nie będzie zła? zawsze można na pólkach mięc najpierw zabawki a później np w koszach jakieś bibeloty itp?albo zawsze półki zabudować drzwiczkami? Z drugiej str ( ale z własnego doświadczenia) jak już porwałabym się na zabudowę to bym ją do końca robiła od A-Z żeby po prostu później nie wracać.Moze miejsce na stoliczek kreatywny znajdziesz w innym miejscu w pokoju? taki mobilny byłby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 13.11.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts