Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzanie by asiazett

Tu może być sonda  

1. 1. Tu może być sonda

• 1
      0
    • 2
      0

Recommended Posts

Musisz w takim razie poszerzyć teren poszukiwań ;) Ja się nie ograniczam do okolic. Ostatnio byłam 120 km od Wrocławia. Wszystko zależy od tego jakich roślin szukasz. Jeszcze nie znalazłam takiego super extra miejsca. W ogóle to mam wrażenie, że najlepsze szkółki są poza moim zasięgiem :sick:

Zaraz Ci napiszę prv

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Asiu Zet! :bye:

Często zaglądam cichaczem, ale teraz nie mogę się nie odezwać :) Bardzo podobają mi się te kolorowe mebelki - są śliczne, dziecięce, ale nie kiczowato przesłodzone, mają ładne odcienie i powinny ze sobą świetnie grać.

Ja jestem na tak, z tym, że bazę koniecznie zrobiłabym neutralną - biel albo bardzo jasną, świetlistą szarość.

Coś jak na tych obrazkach:

http://media-cache-ec3.pinimg.com/736x/1f/bb/59/1fbb59877ce3ec49ee3f02dca5b7a6ba.jpg

http://media-cache-ak1.pinimg.com/736x/3f/2e/85/3f2e85d2711622e00bc8359a2b647395.jpg

bazę koniecznie zrobiłabym neutralną - biel albo bardzo jasną, świetlistą szarość.

No dokładnie o tym myślę. Rozchodzi się o dołożenie koloru tylko na jednej ścianie i tak jak piszesz - takiego koloru, który byłby idealnym tłem dla reszty kolorów w całym pokoju :) O ile w ogóle kolor dokładać. Ale mimo wszystko cały pokój na biało to może mi się kojarzyć z latami '90, a biel + kolor sprawia, że ta biel też się staje KOLOREM :p

Wreszcie jakiś głos "ZA" :p Choć jak widać głosy "przeciw" wcale mnie nie zniechęciły - hihi Dzięki, Dzięki! :hug:

No i najważniejsze! Witaj Drop_Inn! Cieszę się na każdego nowoprzybywającego Gościa! I na stałych Bywalców też się cieszę :D Tak więc piszcie, odwiedzajcie i niech się dzieje :D

No rozważam tą ścianę w jasnoszarym - to byście mi zaliczyli do pasteli? ;) :p

no pewnie ;) a moze wszystkie sciany w jasnoszarym ? ;)

wiem, ze chcesz cos mocnego kolorystycznie i patrze na lampe - ona juz ma tyle kolorow, ze wzielabym tylko 1 mebel - wlasnie ten pierwszy Expedit, ktory wkleilas (pasuje do lampy)

a poza tym namawiam Cie na reszte mebli w bieli :) pomysl - a zobaczysz, ze wniesie to lekkosci i delikatnosci do pokoju malej dziewczynki :)

Witam ! :welcome:

To i ja się przyłączę do dyskusji ,,,bardzo ładnie harmonizuje ściana w kolorze szarości nawet ciemnej a do tego białe meble, wiem bo mój synek ma tak obecnie urządzony pokój i nie sprawia on wrażenia zimnego i tak jak, napisała "slonko" sprawia wrażenie lekkości i delikatności, a synek ma właśnie regał Expedit z łączonym biurkiem z Ikei, biurko jest zabójcze, bo duże i jest na nim mnóstwo miejsca do rozłożenia niemal wszystkiego !

a poza tym namawiam Cie na reszte mebli w bieli :) pomysl - a zobaczysz, ze wniesie to lekkosci i delikatnosci do pokoju malej dziewczynki :)

Pewnie tak bym zrobiła, gdyby nie pokój Zuzi, w którym bardzo podobny scenariusz już zrealizowałam. Chciałabym, żeby pokoje były całkiem różne... Bo są różne w swoim kształcie i pokroju i próbuję zabezpieczyć się przed "porównywaniem" pokoi przez dziewczynki (o ile od Ali pewnie długo nic podobnego nie usłyszę :p o tyle Zuźka spokojnie mogła by mi takim tekstem pojechać :cool: - choć może przesadzam :stirthepot:, jak to piszę to trochę to widzę, ale i tak mam nieodpartą ochotę nie powielać tego co już jest... to samo tyczy się szarości w całym pokoju - zaraz obok pokoju Alicji jest nasza sypialna - cała szaro - biała :p)

Cała rzecz też polega na tym, że meble u mnie mają podlegać pełnej możliwości przemiany i jak Ala trochę podrośnie, może wyklaruje się inna koncepcja i wtedy lekką ręką przemalujemy sobie mebelki :)

Wiem Dziewczynki, że Wasze pomysły są super i mam dla nich pełne poparcie (z resztą Słonko sama wiesz jak bardzo spodobał mi się pokoik Twojej córci :p), chodzi tylko o to, że jakoś mi w tym pokoju te pastele nie grają.

A przy okazji witam kolejną Koleżankę :) :hug: Cześć Anetka :welcome:

próbuję zabezpieczyć się przed "porównywaniem" pokoi przez dziewczynki (o ile od Ali pewnie długo nic podobnego nie usłyszę :p o tyle Zuźka spokojnie mogła by mi takim tekstem pojechać :cool: - choć może przesadzam :stirthepot:,

pewnie przesadzasz ;)

moze tez byc w druga strone - dlaczego ona ma biale a ja nie ;)

u Zuzi dominuje intensywny kolor sciany - i to duzej sciany

zobaczysz, ze biale mebelki na tle szarej sciany beda mialy inny odbior i pokoje nie beda podobne (jesli tego nie chcesz)

zreszta pokoj Ali jest mniejszy, ma ciemna podloge - nie przyciemniaj go bardziej .......... masz o tyle lepiej, ze nie planujesz jedynie wirtualnie

mozesz wziac kilka mebli od Zuzki i postawic na chwile w pokoju Ali

poza tym, sadze, ze biale mebelki sa na dluzej i mniejsze prawdopodobienstwo, ze sie znudza

a aranzacji daja wiele :)

u mnie wiekszosc scian bedzie szara, a meble przewaznie biale i szare - wiec juz wiesz dlaczego namawiam ;)

ale tak serio patrzac - wiem, ze zrobisz po swojemu, ale poki czas na to, nie upieraj sie i przeanalizuj nawet 50-ty raz ;)

pnie upieraj sie i przeanalizuj nawet 50-ty raz ;)

Obiecuję! Cały czas rozważam, tym bardziej, że czasu jeszcze trochę jest :p

A na zaróżowienie tematu - moja bugenwilla :)

http://img6.imageshack.us/img6/7917/dsc01451z.jpg

Pelargonie na oknach też różowieją w oczach, więc za kilka dni zamieszczę sweet candy focie :p

Edytowane przez asiazett

Ja też nie wiedziałam, że tak się nazywa dopóki jej nie posiadłam :p. Zawsze za mną chodziła, ale dopiero teraz się odważyłam rozpocząć z nią przygodę. Poczytałam trochę o niej i się zakochuję z każdym dniem coraz bardziej... :D Jeśli uda mi się dostać, to dzisiaj przywiozę jej białą siostrzyczkę :yes: Ale winę za tą decyzję ponosi Ślężanka - Kusicielka i Diabeł Rogaty :p:evil:...

Taaak! Fajowa! Też taką chcę :yes: http://www.ogrodkroton.pl/towar.2731.trawa.niebieska..-.festuca.glauca.blue.select.html - wrzucam, żeby wszyscy widzieli o co chodzi... :)

A jutro wybieram się do Nieciszowa - tej szkółki z linka :) http://www.bocianiegniazdo.info/

To zaczyna się robić jak sport - hihi... :wave:

A i tak wsadzać w ziemię na właściwym miejscu będę to mogła dopiero za miesiąc. Albo i za dwa! Znając zapał pana, który ma mi "ogród" przygotować... wrrr...

Dzisiaj zaczęłam się rozglądać za różnymi podłożami dla tych wszystkich roślin :eek:

Liczba nałogów pozostaje ta sama - zmienia się tylko ich przemiot :p

Już dłużej nie dałam rady wymodlić braku deszczu na okoliczność Twoich prac brukarskich :(. Ale i tak chyba nie jest źle - u moich sąsiadów za płotem brukarze robią, to i u Ciebie też powinni dać radę :)

Zdam relację zdam. Chyba jednak nawet dzisiaj tam pojadę... :lol2: