Ślężankaaa 13.05.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Musisz w takim razie poszerzyć teren poszukiwań Ja się nie ograniczam do okolic. Ostatnio byłam 120 km od Wrocławia. Wszystko zależy od tego jakich roślin szukasz. Jeszcze nie znalazłam takiego super extra miejsca. W ogóle to mam wrażenie, że najlepsze szkółki są poza moim zasięgiem Zaraz Ci napiszę prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 15.05.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 hej Alez postepy u Ciebie chcialabym juz miec tak uporzadkowany teren wokol domu i piekne kwiatki bardzo ladnie u Was widze, ze wciaz w mocne kolory idziesz nic a nic z pasteli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 15.05.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Cześć Asiu Zet! Często zaglądam cichaczem, ale teraz nie mogę się nie odezwać Bardzo podobają mi się te kolorowe mebelki - są śliczne, dziecięce, ale nie kiczowato przesłodzone, mają ładne odcienie i powinny ze sobą świetnie grać. Ja jestem na tak, z tym, że bazę koniecznie zrobiłabym neutralną - biel albo bardzo jasną, świetlistą szarość. Coś jak na tych obrazkach: http://media-cache-ec3.pinimg.com/736x/1f/bb/59/1fbb59877ce3ec49ee3f02dca5b7a6ba.jpg http://media-cache-ak1.pinimg.com/736x/3f/2e/85/3f2e85d2711622e00bc8359a2b647395.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.05.2013 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 bazę koniecznie zrobiłabym neutralną - biel albo bardzo jasną, świetlistą szarość. No dokładnie o tym myślę. Rozchodzi się o dołożenie koloru tylko na jednej ścianie i tak jak piszesz - takiego koloru, który byłby idealnym tłem dla reszty kolorów w całym pokoju O ile w ogóle kolor dokładać. Ale mimo wszystko cały pokój na biało to może mi się kojarzyć z latami '90, a biel + kolor sprawia, że ta biel też się staje KOLOREM Wreszcie jakiś głos "ZA" Choć jak widać głosy "przeciw" wcale mnie nie zniechęciły - hihi Dzięki, Dzięki! No i najważniejsze! Witaj Drop_Inn! Cieszę się na każdego nowoprzybywającego Gościa! I na stałych Bywalców też się cieszę Tak więc piszcie, odwiedzajcie i niech się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.05.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 widze, ze wciaz w mocne kolory idziesz nic a nic z pasteli ?? No rozważam tą ścianę w jasnoszarym - to byście mi zaliczyli do pasteli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.05.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 No rozważam tą ścianę w jasnoszarym - to byście mi zaliczyli do pasteli? no pewnie a moze wszystkie sciany w jasnoszarym ? wiem, ze chcesz cos mocnego kolorystycznie i patrze na lampe - ona juz ma tyle kolorow, ze wzielabym tylko 1 mebel - wlasnie ten pierwszy Expedit, ktory wkleilas (pasuje do lampy) a poza tym namawiam Cie na reszte mebli w bieli pomysl - a zobaczysz, ze wniesie to lekkosci i delikatnosci do pokoju malej dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta56 17.05.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Witam ! To i ja się przyłączę do dyskusji ,,,bardzo ładnie harmonizuje ściana w kolorze szarości nawet ciemnej a do tego białe meble, wiem bo mój synek ma tak obecnie urządzony pokój i nie sprawia on wrażenia zimnego i tak jak, napisała "slonko" sprawia wrażenie lekkości i delikatności, a synek ma właśnie regał Expedit z łączonym biurkiem z Ikei, biurko jest zabójcze, bo duże i jest na nim mnóstwo miejsca do rozłożenia niemal wszystkiego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.05.2013 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 a poza tym namawiam Cie na reszte mebli w bieli pomysl - a zobaczysz, ze wniesie to lekkosci i delikatnosci do pokoju malej dziewczynki Pewnie tak bym zrobiła, gdyby nie pokój Zuzi, w którym bardzo podobny scenariusz już zrealizowałam. Chciałabym, żeby pokoje były całkiem różne... Bo są różne w swoim kształcie i pokroju i próbuję zabezpieczyć się przed "porównywaniem" pokoi przez dziewczynki (o ile od Ali pewnie długo nic podobnego nie usłyszę o tyle Zuźka spokojnie mogła by mi takim tekstem pojechać - choć może przesadzam , jak to piszę to trochę to widzę, ale i tak mam nieodpartą ochotę nie powielać tego co już jest... to samo tyczy się szarości w całym pokoju - zaraz obok pokoju Alicji jest nasza sypialna - cała szaro - biała ) Cała rzecz też polega na tym, że meble u mnie mają podlegać pełnej możliwości przemiany i jak Ala trochę podrośnie, może wyklaruje się inna koncepcja i wtedy lekką ręką przemalujemy sobie mebelki Wiem Dziewczynki, że Wasze pomysły są super i mam dla nich pełne poparcie (z resztą Słonko sama wiesz jak bardzo spodobał mi się pokoik Twojej córci ), chodzi tylko o to, że jakoś mi w tym pokoju te pastele nie grają. A przy okazji witam kolejną Koleżankę Cześć Anetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.05.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 próbuję zabezpieczyć się przed "porównywaniem" pokoi przez dziewczynki (o ile od Ali pewnie długo nic podobnego nie usłyszę o tyle Zuźka spokojnie mogła by mi takim tekstem pojechać - choć może przesadzam , pewnie przesadzasz moze tez byc w druga strone - dlaczego ona ma biale a ja nie u Zuzi dominuje intensywny kolor sciany - i to duzej sciany zobaczysz, ze biale mebelki na tle szarej sciany beda mialy inny odbior i pokoje nie beda podobne (jesli tego nie chcesz) zreszta pokoj Ali jest mniejszy, ma ciemna podloge - nie przyciemniaj go bardziej .......... masz o tyle lepiej, ze nie planujesz jedynie wirtualnie mozesz wziac kilka mebli od Zuzki i postawic na chwile w pokoju Ali poza tym, sadze, ze biale mebelki sa na dluzej i mniejsze prawdopodobienstwo, ze sie znudza a aranzacji daja wiele u mnie wiekszosc scian bedzie szara, a meble przewaznie biale i szare - wiec juz wiesz dlaczego namawiam ale tak serio patrzac - wiem, ze zrobisz po swojemu, ale poki czas na to, nie upieraj sie i przeanalizuj nawet 50-ty raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.05.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) pnie upieraj sie i przeanalizuj nawet 50-ty raz Obiecuję! Cały czas rozważam, tym bardziej, że czasu jeszcze trochę jest A na zaróżowienie tematu - moja bugenwilla http://img6.imageshack.us/img6/7917/dsc01451z.jpg Pelargonie na oknach też różowieją w oczach, więc za kilka dni zamieszczę sweet candy focie Edytowane 17 Maja 2013 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta56 20.05.2013 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ale piękna ta bugenwilla !!!! Nawet nie wiedziałam, że ta roślinka się tak nazywa:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2013 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ja też nie wiedziałam, że tak się nazywa dopóki jej nie posiadłam . Zawsze za mną chodziła, ale dopiero teraz się odważyłam rozpocząć z nią przygodę. Poczytałam trochę o niej i się zakochuję z każdym dniem coraz bardziej... Jeśli uda mi się dostać, to dzisiaj przywiozę jej białą siostrzyczkę Ale winę za tą decyzję ponosi Ślężanka - Kusicielka i Diabeł Rogaty :evil:... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.05.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) I wywołałaś Diabła Rogatego z lasu ----> przybyłam Widziałaś trawkę blue? Edytowane 20 Maja 2013 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2013 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Taaak! Fajowa! Też taką chcę http://www.ogrodkroton.pl/towar.2731.trawa.niebieska..-.festuca.glauca.blue.select.html - wrzucam, żeby wszyscy widzieli o co chodzi... A jutro wybieram się do Nieciszowa - tej szkółki z linka http://www.bocianiegniazdo.info/ To zaczyna się robić jak sport - hihi... A i tak wsadzać w ziemię na właściwym miejscu będę to mogła dopiero za miesiąc. Albo i za dwa! Znając zapał pana, który ma mi "ogród" przygotować... wrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.05.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Zdaj relacje z wizyty w tej szkółce Ja muszę wytrwać w moim postanowieniu Dzisiaj zaczęłam się rozglądać za różnymi podłożami dla tych wszystkich roślin Końcówka prac brukarskich ciągnie się niesamowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2013 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Dzisiaj zaczęłam się rozglądać za różnymi podłożami dla tych wszystkich roślin Liczba nałogów pozostaje ta sama - zmienia się tylko ich przemiot Już dłużej nie dałam rady wymodlić braku deszczu na okoliczność Twoich prac brukarskich . Ale i tak chyba nie jest źle - u moich sąsiadów za płotem brukarze robią, to i u Ciebie też powinni dać radę Zdam relację zdam. Chyba jednak nawet dzisiaj tam pojadę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.05.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Równowaga musi być Widzę, że ktoś tu się wkręcił w zakupy roślin U mnie dzisiaj prace odwołane Nie powiem żebyś dzisiaj jechała bo potem bedzie że Cię kuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2013 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Nie powiem żebyś dzisiaj jechała bo potem bedzie że Cię kuszę Przekonałaś mnie - JADĘ! - hihi... Tobie to już święty boże nie pomoże - i tak jesteś kusicielką i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.05.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Przekonałaś mnie - JADĘ! - hihi... Tobie to już święty boże nie pomoże - i tak jesteś kusicielką i tak OK Czekam w takim razie na Twój powrót Zobaczysz coś dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.05.2013 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Zdam Ci relację jak nie wiem co! Może nawet fotki popstrykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts