asiazett 17.11.2013 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Dobra wracam do tematu szafki RTV, o tej mówimy... http://imageshack.us/a/img196/7562/8m10.jpg Pomijając niedojrzałość designerską Dara, dzisiaj podał jeden konkretny argument, który dał mi do myślenia. http://imageshack.us/a/img163/9645/tf0g.jpg TV 60' będzie wisiał na panelu, który widać na powyższym zdjęciu. Panel ma równo 2 m długości. Aktualna szafka ma szerokość 1,5 m. Nittorp ma 1,22 m. Czy to by nie było za wąsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.11.2013 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Acha, przy okazji "remontu" u Ali przewiesimy też lampy w salonie - czarną Scandinavię centralnie nad ławę i Corala - trochę bardziej na środek stołu Będzie wprawdzie ślad na suficie, ale chyba lepiej tak niż jak lampy wiszą źle to jest teraz bardziej widoczne, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 17.11.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 a ja bym te lampy jeszcze miejscami zamienila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 17.11.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Dobra wracam do tematu szafki RTV, o tej mówimy... http://imageshack.us/a/img196/7562/8m10.jpg Pomijając niedojrzałość designerską Dara, dzisiaj podał jeden konkretny argument, który dał mi do myślenia. http://imageshack.us/a/img163/9645/tf0g.jpg TV 60' będzie wisiał na panelu, który widać na powyższym zdjęciu. Panel ma równo 2 m długości. Aktualna szafka ma szerokość 1,5 m. Nittorp ma 1,22 m. Czy to by nie było za wąsko? Hmmm.... słuszna uwaga. Ja lubię szersze podstawy - czyli szafka szersza od panela lub co najmniej równa z nim Przy tym wszystkim lubię symetrię i panel gryzie mi się z oknem, sorry! Poczułam swoją niedojrzałość designerską! Edytowane 17 Listopada 2013 przez Emma M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.11.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 a ja bym te lampy jeszcze miejscami zamienila Tego nie zrobię Wszystkiemu winny jest coral, który pomimo mojej miłości do niego średnio komponuje się z całością. Może nad docelowym stołem będzie lepiej Ale Scandinavia jest idealnie z miejscem skomponowana. Hmmm.... słuszna uwaga. Ja lubię szersze podstawy - czyli szafka szersza od panela lub co najmniej równa z nim Przy tym wszystkim lubię symetrię i panel gryzie mi się z oknem, sorry! Poczułam swoją niedojrzałość designerską! Aj, bo to okno to w ogóle wygląda jak oko do dupy, strasznie żałuję, że nie zrobiłam z niego witryny. Panel wyżej (rozumiem, że miałby się z oknem zrównać?) to chyba było by za wysoko dla TV KIedyś na bank to okno na witrynę przerobię, ale na razie musimy pracować na tym co mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.11.2013 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 A może biała ta szafka RTV?Pierwotny mój pomysł na nią był taki, żeby zrobić na zamówienie w takiej formie: http://img593.imageshack.us/img593/7352/a8mm.jpg Ale teraz wydaje mi sie, że to może za ciężko by było... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 18.11.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Ja myślę że podstawa właśnie najlepiej byłoby by była równa panelowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.11.2013 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Czyli 3:0 razem z Darem A jak inni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 18.11.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 ta szafka jest mega!! widziałam wczoraj na żywo i jeszcze bardziej mi się podoba... ale - chyba ten argument Daro jest sensowny a szafa jest/będzie obłęd!!!! coraz bardziej się nią jaram :yes::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 18.11.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 ja tez bym byla za szafka szerokosci tego panela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.11.2013 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 ja tez bym byla za szafka szerokosci tego panela... Skoro taka jednogłośność to chyba nie ma co drążyć dalej tematu. Trochę szkoda mi tego nittorpa, bo jest fajowa, ale cóż... Postanowione! Szafka 2 m długości. A co powiecie o jej kształcie & kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 18.11.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 (edytowane) cześć Asiu myślę, że twój niedojrzały dizajnersko mąż (określenie rewelacyjne :D ) miał w tym przypadku nosa mnie też się wydaje, że szafka powinna mieć co najmniej długość panela :yes: http://imageshack.us/a/img163/9645/tf0g.jpg ale patrząc na to zdjęcie.... panel ma całkiem dobre, proporcjonalne wymiary.... niekoniecznie musi wisieć wyżej... w linii z oknem, ale ja powiesiłabym go po prostu dalej od okna (czyli bliżej ściany z kominkiem ) tak, żeby były mniej więcej równe odstępy od ściany i od okna... czyli trochę bardziej w prawo... a szafka może taka? http://galeriadomino.blox.pl/resource/PIAnca_Galeria_Domino_People_TV01.jpg Edytowane 18 Listopada 2013 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 18.11.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Catti co to za szafka- bo przepadłam Cud miód fistaszki ponoć pianca people doczytałam, że Asia rozważa połączenie białej z orzechem, to wpisałam do wyszukiwarki i wyskoczyła wkleiłam, bo sama mam bzika na połączenia śmietankowo-orzechowe.... pewnie oryginał drogi jak cholera, ale przecież można poszukać zdolnego stolarza... szczegóły znaleziska tu: http://galeriadomino.blox.pl/2012/06/PEOPLE-kompozycja-pod-TV-wloskiej-firmy-PIANCA.html nie dość, że ładna to i praktyczna z tymi szufladami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.11.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 niedojrzały designersko ale to prawda, u faceta najtrudniejsze jest pierwsze 40 lat dzieciństwa Asiu na garderobę i poprawkę w lampach salonowych. Na stół przyjdzie czas, skup się teraz na pokoju Ali, bo w przeciwnym razie mogą wyjść 2 słabe pomieszczenia, a tego nie chcemy Szafka...za mała moim zdaniem słabo będzie wyglądać. Piękna jest propozycja Catii a gdyby tę ikeowską dać razy 2? jakby się prezentowała? Projekt szafki z przesunięciem fajny, ale moim zdaniem powinien nie mieć takich nóżek, jeżeli muszą być to jakieś 2cm maleństwa, mało widoczne za masywna góra w stosunku do wysokich nóżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.11.2013 01:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Hej Dziewczynki Thank you. Again Catti - podobną półeczkę odłożyłam sobie w formie zdjęcia na boczek Interesuję się powoli tematem, bo zbieramy się właśnie do zakupu TV & zestawu kina domowego, więc jakoś przy okazji Pokój Ali nie jest jakoś nieziemsko wyczerpujący, bo przecież większość była już przemyślana, to w zasadzie ja mam w tym temacie zadanie wykonane Wracając do tv półeczki - okazuje się, że potrzebujemy conajmniej 3 odkrytych półek, bo dekoder, jakiś amplituner i Daro jeden wie co jeszcze Tak więc wszystkie moje wyszukane inspiracje, które zamierzałam wrzucić - jakby nieaktualne A głośniki chyba będą białe - to mi Dareczek designersko dojrzewa Venia - podwójna szafka z Ikei była by już o 44 cm szersza niż panel. No i te nóżki na środku zagęszczone by zdradzały co to za zabieg p.s. Doprecyzowuję, że niedojrzałość designerska Dara wiąże się z jego brakiem otwartości na zastosowanie blachy perforowanej jako materiał na mebel. To, że szafka Rittorp jest za wąska to tylko przypadek, że udało się mu trafić z takim argumentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 19.11.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 nie chce nic mowic ale znalazlam idealna szafke pod tv...no moze nie szafke a inspiracje wiadomo z jakich wzgledow oto ona http://www.boconcept.com/pl-pl/furniture/storing/media-units/4132/szafka-z-opuszczanymi-drzwiczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.11.2013 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Cena to więcej niż WSZYSTKIE rzeczy/meble jakie mam w salonie + stół i krzesła, których jeszcze nie mam, hehe... Tak swoją drogą... co tyle w takich meblach kosztuje? Świadomość: "drogo kupiłem"? Ale w inspiracjach zapisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 19.11.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 kosztuje popyt i tyle... zobacz sobie ceny rzeczy z recyklingu - koszt materiałów jest minimalny a cena kosmiczna!! bo jest to teraz na topie, modne to się szybko można dorobić i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 19.11.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Cena to więcej niż WSZYSTKIE rzeczy/meble jakie mam w salonie + stół i krzesła, których jeszcze nie mam, hehe... Tak swoją drogą... co tyle w takich meblach kosztuje? Świadomość: "drogo kupiłem"? Ale w inspiracjach zapisuję przeciez mozna zyc bez stolu krzesel...ba! nawet lampy odsprzedac i dywan! skoro ma nawet 4 odkryte poleczki na ktorych sie zmieszcza wszystkie gadżety pana domu to moze uda sie go namowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 19.11.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jeśli się bardzo podoba można uśmiechnąć się do lokalnego stolarza i mieć identyczną za 1/10 ceny mi sie baaardzo podoba - wiec sie usmiecham do Asi zeby sie usmiechnela do stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts