Iza vs Krzysiek 21.03.2014 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Jedna z rzeczy do których też się przyczepiłem to właśnie wkręty. Poza tym mi pasuje. Pęknięcie zasłoni materac. Łóżko pożyje . Wkręty poszły tam takie 21cm długości. http://www.selena.pl/cms/?__page_id=503http://www.selena.pl/content/repository/images/Selena_pl/produkty/Fixings/gr2/0212-2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.03.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Takie elementy powinno się łączyć tego typu łącznikami, dającymi przy okazji komfort demontażu łóżka np. do transportu.: http://web2.hettich.com/hbh/picture/FVB_057.GIF Ewentualnie, ponieważ tu mamy boki z deski dolegające do masywnego słupka, aż prosiłoby się użyć stary meblowy sposób łączenia w narożniku, który tu byłby jeszcze lepszy: okucie oskrzyniowe. Poniżej link do przykładowego, do łóżka kupiłbym największe jakie się da, ew. zastosował duże drewniane (ale tak samo dociągane do nogi wielgachną śrubą). http://www.bazarek.pl/produkt/3541996/okucie-oskrzyniowe-do-nogi-stolu-h70mm-h-efele-64100910.html Tu jeszcze trochę teorii. Ogólnie na starych stolarskich metodach warto się wzorować, one były wymyślane przez rzemieślników robiących meble na pokolenia a nie na 5 lat http://antyki.skarbykultury.pl/tag/konstrukcja-mebli-szkieletowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 26.03.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Ekipa od dachu dziś zaczęła pracę. Położenie dachówki i wszystkie obróbki blacharskie ,obróbka komina ,dobicie ostatniej wyrównującej deski. Taki zakres prac. 35 zł za metr kwadratowy plus 10 zł za metr bieżący obróbek(w tym rynny i rury spustowe) A tak wygląda komin. Nie skończony od soboty ale z jednego tylko powodu. Dla mojego majstra urodził się synek i wziął wolne aż rodzinka będzie w domu. Poczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 10.04.2014 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Na budowie trochę sie wydażyło . Dach ma już część dachówki. Komin skończony i nawet ma już obróbkę. Zaczęliśmy obróbki okien i styropianu. Może już nie będzie dużych przymrozków ( po nocy woda w wiaderkach ścięta na okolo 1cm). Myślę że w sobotę już jakaś ściana będzie zaciągnięta siatką i klejem. Instalacja elektryczna tak jak była zrobiona dwa tygodnie temu z kolegą tak do dziś przybyło tylko dwa gniazda na tarasie( bo będzie klei) i oświetlenie tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 09.05.2014 02:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Z dziennika budowy to mi się miesięcznik zrobił. Cóż wiosna i nawał pracy to nie za bardzo się chciało.Nie bardzo jest co opisywać. Na dachu ekipa nadal walczy. Zabrakło mi około 120 dachówki podstawowej i jednej dachówki wiatrowej.Mimo iż jeden gąsior pękł to i tak powinien jeszcze jeden zostać. Elewacja jest zaciągnięta już na gotowo klejem .Kupiłem też 4 wiadra gruntu pod tynk silikonowy.Każde w innym kolorze by dobrać elewację.Po zagruntowaniu będzie śmiesznie wyglądać każda ściana inna. Wewnątrz zaczęta instalacja elektryczna czeka na wenę. Zrobiliśmy na poddaszu i parterze wentylację. Pozostała do zrobienia piwnica ale zabrakło trochę rur i kształtek i nie mogliśmy jej skończyć wczoraj. Wczoraj też przyjechała przydomowa oczyśczalnia ścieków kupiona poprzez alleeee. I to tyle wydażeń przez miesiąc. A na gąsiorach pojwiły się mocowania do instalacji odgromowej. Teraz kilka zdjęć .Pierwsze to wczorajszy widok z kuchni. Grunt pod tynk Wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 10.05.2014 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Kilka fotek dachu ,ocieplonych częściowo kanałów wywiewnych i podłączania oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.05.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Ty, co Ty masz za dachówkę???? Nie "moją" aby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 10.05.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Twoją na pewno nie. Twoja leży na twoim dachu a moja na moim. Taką samą to i owszem. W zbiegi okoliczności jak wierzysz to najpierw oglądałem forum i dzienniki , potem widziałem w miejscowości obok taki dach i przypomniałem że ktoś chyba na FM ma taki dach i ot. Jungmaier czy jakoś tak sacharyjska angoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.05.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 "Moja" w cudzysłowie była A zaskoczenie moje stąd, że jeszcze nie widziałem tej dachówki na żadnym innym dachu, a zaledwie dwa razy podobny kolor, lecz innego producenta. Mój dekarz też mówił, że pierwszy raz taki kolor robi, a sprzedawca twierdził, że u nich do tej pory tylko raz ją ktoś zamówił. Jeśli chodzi o dachy, to u nas jednak króluje tradycja (czerwony) albo moda (czarny), inne kolory niemal nie występują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 13.05.2014 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Boże, Tyś nam przykazał czcić ojca i matkę, zmiłuj się łaskawie nad duszą mego ojca i odpuść mu grzechy; pozwól mi oglądać go w radości Twej wiekuistej światłości. Przez Chrystusa, Pana naszego. Amen. Po dwóch latach ciężkiej choroby w wieku 86 lat 11 maja 2014 roku zmarł mój tata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.05.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Wyrazy współczucia i kondolencje dla Ciebie i dla rodziny. Piękny wiek w sumie, choć przykre, że w chorobie odszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 14.05.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Wyrazy współczucia dla całej rodziny :( na szczęście wszyscy zmierzamy w jednym kierunku by kiedyś spotkać się ponownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 14.05.2014 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Dziękuję. Wiek piekny ale jakoś tak ciężko się przygotować że to już czas. https://www.youtube.com/watch?v=T5Q1bspP7cE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 08.06.2014 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Wieści budowlanych cią dalszy. Wytynkowany cały parter oprucz garażu. Jesteśmy w wiatrołapie i zmieżamy do piwnicy i na poddasze. Instalacja wodna zrobiona tylko w kuchni .W łazienkach zrobię jak będą się robić płytki. Płytki pójdą bez tynkowania. Teraz będzie pierwsze szpachlowanie ścian następnie wylewki i ogrzewanie podłogowe i płyty gipsowe na sufit i szpachlowanie na gotowo.Instalacja elektryczna jest na całym parterze gotowa (no oczywiście przed białym montarzem jeszcze) tylko jeszcze do garażu oświetlenie i gniazda wtykowe jakieś. Pająk w rozdzielnicach niesamowity ale myślę że dam radę go rozszyć by działało i ładnie wyglądało. Kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 03.08.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 zapowiada się piękny domek, no i ten pokój rekreacyjny mój mężulek też taki sobie zażyczył w piwnicy i ma 46 m2 i wydawało nam się ze bardzo duży.... ps mam nadzieję że będziesz kontynuował wątek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 14.09.2014 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Dawno dawno temu był ostatni wpis w temacie Domu z naprzeciwka. Dziennik zaniedbany z wielu powodów. Dziś by kontynuować wątek nie będę wracał i pisał hronologicznie. Zacznę od stanu na dziś. Otórz jesteśmy przed przeprowacką. Pewnie w tym tygodniu zamieszkamy już. Do zrobienia jeszcze bardzo wiele żeczy ale postanowiliśmy mimo to zamieszkać. Nie zrobiony przedpokój , poddasze, parę żeczy w garażu. W piwnicy ttylko kotłownia w płytkach a instalacja CO i CWU w trakcie robienia.Rano dodam kilka zdjęć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 15.09.2014 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 15.09.2014 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts