if22 17.04.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Cześc,jestem na etapie wykonywania instalacji i chciałbym się dopytac jak poprawnie zrobic instalcje domofonowa.Domofon (wideofon) w salonie, na piętrze i na tarasie, żeby dało się otworzyc furtkę, bramę i bramę garażową w zależności od potrzeby. Nie znam sie na tym dlatego pytam. Czy potrzebna mi jest centralka domofonowa czy coś takiego? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.04.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 przyłączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_123 03.06.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 witam, Ja instalację wideo-domofonową wykonuje następującą, zaczynając od bramofonu -> przeważnie przewód ziemny 8x0,5mm w zależności od odległości do skrzynki elektrycznej (można bezpiecznie dać 8 x 0,75mm), zaś od skrzynki elektrycznej do monitora skrętkę komputerową FTP lub UTP do następnego monitora bądź słuchawki również skrętka UTP itd. Czyli przewody wychodzą tak: bramofon -> skrzynka elektryczna -> monitor -> monitor2 -> telefon (słuchawka). Tak wykonana instalacja obsługje dodatkową bramę. Mogę polecić wideodomofony Leelen, naprawdę dobra jakość za rozsądną cenę, przeważnie je montuje i nie ma z nimi problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikas 03.02.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Cześc, jestem na etapie wykonywania instalacji i chciałbym się dopytac jak poprawnie zrobic instalcje domofonowa. Domofon (wideofon) w salonie, na piętrze i na tarasie, żeby dało się otworzyc furtkę, bramę i bramę garażową w zależności od potrzeby. Nie znam sie na tym dlatego pytam. Czy potrzebna mi jest centralka domofonowa czy coś takiego? Dzięki. Na tarasie chcesz mieć unifon? to chyba średni bezpieczne - jeśli ktoś dostanie ci się na posesję to już bez problemu otworzy bramę. Chyba, że myślisz o jakimś zamku szyfrowym, z którego będziesz kodem otwierał bramę / furtkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sq9kcq 08.02.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Na tarasie chcesz mieć unifon? to chyba średni bezpieczne - jeśli ktoś dostanie ci się na posesję to już bez problemu otworzy bramę. Chyba, że myślisz o jakimś zamku szyfrowym, z którego będziesz kodem otwierał bramę / furtkę? Pięknie to kolega ujął. Przechodząc do konkretu ja osobiście wykorzystałbym 8x0,75m2 dla bezpieczeństwa a schematycznie połączyć to tak jak kolega daniel_123 napisał. Najtaniej najszybciej najprościej. Co do sprzętu polecam ELFON i LELEEN. Pewne i sprawdzone firmy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sursum 10.02.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 A musisz od razu w pierwszym poście polecać swoją firmę? Ja mam trochę inaczej - nie mam wideodomofonu, tylko kamery z widokiem na ganek, furtkę, podjazd, z zapisem obrazu. A domofon zwykły, słuchawkowy, na kablu. Bardziej trwałe, do tego jak się jedno zepsuje, to zawsze drugie zostanie I w sumie wyszło taniej niż super zestaw z wideodomofonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalllenka 25.03.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Wiesz co, może lepiej skorzystać z pomocy fachowców w takiej sytuacji, Ja się konsultowąłam z poznańskim elfem, bo też byłam zielona. Nie wiem, skąd jesteś, ale zawsze można zadzwonić do renomowanej firmy ki zasiegnąć informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart78 28.05.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 @magdalllenka, potwierdzam - ja też kupowałem domofon w Elfie i jestem zadowolony. W sumie żałuję, że na wideofon sięnie zdecydowałem, ale jakoś tak nie błysnąłem wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts