JoShi 23.04.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Jak zrobic taras z granitu lamanego. Mam nadzieje, ze tak to sie nazywa. W kazdym razie chodzi mi o takie duze nieregularne plyty granitowe. Ewentualnie w kompozycji z kostka granitowa. Widzialam cos takiego na zdjeciu i mnie to urzeklo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 02.05.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Taras i główne chodniki powinny być gładkie i bez szerokich szpar. Opinia nie moja, a specjalisty od terenów zielonych (zwanych też ładnie architekturą krajobrazu).Natomiast granit łamany z kostką, tam gdzie rzadko chodzimy, a często patrzymy.Jeśli taki chodnik zbyt wystaje - trudności koszenia.Jęśli mało wystaje - zarasta brudem.Mozna też kostką obramować wązki chodnik z płyt betonowych 50x50cm.Może to być kostka "połówkowa" 10x10x5cm.Cena kostki 350-400zł/tonęCena granitu łamanego 400-600zł/tonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.05.2004 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Taras i główne chodniki powinny być gładkie i bez szerokich szpar. Opinia nie moja, a specjalisty od terenów zielonych Prosze o konkretne argumenty. Jesli to tylko kwestia gustu to moj jest akurat odmienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 04.05.2004 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Rozumiem, że chodzi o podłogę tarasu po której chodzimy, bo ściany tarasu oczywiście będą b. ładne z granitu.Podłoga tarasu powinna być równa i gładka ze względu na komfort chodzenia, ustawiania krzeseł i stolika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.05.2004 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Rozumiem, że chodzi o podłogę tarasu po której chodzimy, bo ściany tarasu oczywiście będą b. ładne z granitu. Podłoga tarasu powinna być równa i gładka ze względu na komfort chodzenia, ustawiania krzeseł i stolika. No to moze wylac z betonu.... Ale do betonu (pod zadna postacia) nie dam sie przekonac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts