maciacho 17.04.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam,za 6 miesięcy minie termin ważności umowy na podłączenie prądu na działce w obrębie Łódzkim linia napowietrzna. Termin podłączenia już minął z dniem 2.06.2012r. a więc prawie rok czasu. W umowie mam jakieś kary umowne cena za podłączenie termin i obowiązki moje i ich itd. standardowo z PGE widziałem kilka umów i takie same są. Podłączyli mi tylko kabelek 2 miesiące po terminie zapisanym w umowie do mojej skrzynki bez licznika. Chyba okaże się że będzie to znaczny koszt bo w założeniu było tylko zejście ze słupa do mojego budynku około 10mb. a okazało się że jak przyjechałem na działkę ciągneli nową linię chyba z 300-400metrów tylko do mojego domku o czym mnie NIE poinformowali a teraz pewnie koszt podłączenia sobie zmienią i czy mogą tak postępować? Druga sprawa to nic więcej nie dzwoniłem nie załatwiałem jakiś liczników czy certyfikatów bo nie wiem czy ja mam to robić czy oni i dlaczego jeszcze nie dzwonili do mnie czy umowę mam podpisać teraz czy dopiero po podłączeniu? Proszę o poradę czy mam się tam odezwać(boję się że prawo jest złe i będę musiał zapłacić więcej 3x bo nowa linia była ciągnięta a w takim wypadku lepiej byłoby zrobić licznik przed działką i taniej!!!). Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maestroPOLAND 06.05.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 (edytowane) podłączę się bo ja mam taki sam problem tylko w drugą stronę Prawdę mówiąc chyba dobrze że postawili skrzynkę przy dziłce... u mnie sytuacja jest odwrotna. w warunkach przyłącza napisali ze długość kabla będzie 60 metrów a przeciągneli może od innej skrzynki 15 metrów.. i postawili skrzynkę 60 metrów od działki... i teraz z nimi walczę, ale nie mam zielonego pojęcia jakie są te ich przepisy...... oto moje warunki przyłącza Otrzymałem warunki przyłącza do sieci dystrybucyjnej o napięciu znamionowym 0,4kV. 1- miejsce docelowe ( plac budowy i budynku mieszkalnego, ul,,,,,, działka numer 109). 2- miejsce przyłączenia (słup linni) 3-Moc przyłącza 11kW 4-wykonanie przyłącza (kablowe 4X70 mm2 dł. 60m 5-miejsce zainstalowania układu pomiarowego :szafka pomiarowa nad złączem kablowym przy ulicy w linii ogrodzenia !!!! co mam rozumieć przez podpunkt nr 5 I W KTÓRYM MIEJSCU POWINNA ELEKTROWNIA POSTAWIĆ SKRZYNKĘ Edytowane 6 Maja 2014 przez maestroPOLAND Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciacho 12.05.2014 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Powinni poinformować gdzie będzie skrzynka i warunkach przyłącza powinna być mapka lub uzgodnienie w którym miejscu chcesz skrzynkę. Ja walczyłem z nimi krótko okazało się po znajomych. PGE i inne to państwo w państwie robią co chcą i kiedy chcą!!! Dopiero jak pojechałem to wzywali na mnie ochronę i policję chcieli wzywać bo ja już nie wytrzymałem tych kłamstw z ich strony że to ja czegoś nie dopełniłem!!! Okazało się po bardzo burzliwej rozmowie z kierownikiem placówki że wszystko jest wypełnione i dostarczone i natychmiast mi podpisali i wydali papier na założenie licznika i podpisanie umowy a reszta to już trwała tydzień czasu i prąd był na działce!!! NA DRUGIM RAZEM BĘDĘ WIEDZIAŁ JAK Z NIMI POSTĘPOWAĆ OD RAZU Z MORDĄ!!! SORRY ALE JA NIE JESTEM OSOBĄ KONFLIKTOWĄ ALE WTEDY NIE WYTRZYMAŁEM I NIE ODPUŚCIŁEM!!! TEŻ RADZĘ WYJAŚNIĆ WSZYSTKO NA PIŚMIE PISZ I WYSYŁAJ POLECONYM I ŻĄDAJ ODPOWIEDZI NA PIŚMIE A ZOBACZYSZ ŻE ZARAZ WYJDZIE ŻE ŹLE ZROBILI A KTOŚ MOŻE TE KILKADZIESIĄT METRÓW KABLA SE WZIĄŁ!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts