tomekb3 17.04.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam serdecznie, Zwracam się do was z prośba o rade co mogę jeszcze zrobić aby pozbyć się zapachu zjełczałego tłuszczu. Opiszę problem jak do tego doszło i co już zrobiłem. W okresie zimowym zepsuła się zmywarka, więc naczynia były myte bieżącą wodą, domniemam że mniej więcej w styczniu zablokował się odpływ i woda z brudnych naczyń zaczęła wypływać na grunt w ogrodzie. Ponieważ nikt w tym okresie nie przebywał w ogrodzie, to dopiero w marcu zauważyłem ten problem. Po udrożnieniu odpływu i obeschnięciu tłustego brudu zabrałem się za czyszczenie ''korytka ściekowego'' zeskrobałem zaległy tłuszcz ze ściany budynku i w miarę możliwości korytka, umyłem wszystko płynem do naczyń pod bieżącą gorącą wodą. Kamienie ozdobne które znajdowały się przy ścieku (całe pokryte tłuszczem) oraz mata pod nimi również brudna od tłuszczu zostały wywiezione na wysypisko. Korytko wymyłem chlorem ale bez pozytywnego rezultatu Co dalej, jak pozbyć się tej woni? Teraz nawet nie można posiedzieć w ogrodzie bo zamiast świeżego powietrza czuć tłuszcz... Dodam że mieszkam w UK ( a tu wszystko jest na wierzchu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts