fotohobby 22.06.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Za 60t piasku zapłaciłem 1500Zł, więc Twoje ceny są dobre. Za koparkę 110 zł/h, koparkoładowarki były od 80zł, ale z uwagi na to, że zaczynałem, kiedy na działce leżał jeszcze śnieg, nie chciałem koparkoładowarki,aby nie rozjeżdżała mi grunru rodzimego.Zagęszczarką dysponowała moja ekipa od SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 25.06.2013 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Dostałem wstępny projekt płyty, co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 27.06.2013 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 poprawiony jeden z przekrojów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 08.07.2013 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Wnioski kredytowe złożone, do trzech banków, w grę wcodzą PKO BP, EUROBANK i CREDIT AGRICOLE, teraz czekamy na decyzję, ale wydaję mi się że zaczniemy płytę raczej ze swoich środków, marże dość spore, około 1.3%, ale co zrobić. geodeta wytyczył budynek, kwadrat poszerzony o 2m żeby łatwiej było przy wymianie gruntu. Póki co powoli zbieram się do zamówienia materiałów na płytę - stal, styro, wysyłam też zapytania do składów na silikat, ogólnie szału nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 25.07.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 A to niespodzianka, ekipa miała wejść najwcześniej na początku sierpnia a tu.... wchodzą w poniedziałek, dobrze że materiały mniej więcej załatwione:) dziś poczułem pierwszy raz tą adrenalinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 29.07.2013 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Dzis zaczynamy, narazie podbudowa pod plyte, zdjecia wieczorem, bede sie staral wrzucac duzo fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 29.07.2013 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Niestety koparka się spóźniła, ekipa poszła do "domu", a koparka jeździ i wybiera grunt, na jutro przełożyliśmy zwożenie piasku i zagęszczanie, w miedzy czasie ekipa będzie składać zbrojenie, ciekawe czy uda się do piątku zalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 31.07.2013 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 31.07.2013 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 31.07.2013 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 01.08.2013 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 01.08.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Muszę przyznać że ekipa póki co superowa:) wiedzą co mają robić, i pracują dość sprawnie i to bez szefa który jest na urlopie. szkoda tylko że zrobią mi płyte i uciekają na około 1.5 - 2 miesięcy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.08.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Gratuluje budowy i ekipy. Jestem na podobnym etapie lecz wszystko wykonuje sam, dosłownie. Wiązanie zbrojenia to "masakra" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 06.08.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Dziś był czas zalewania płyty, i żeby nie było że wszystko ładnie pięknie, to zawiodła betoniarnia:( 17m3 betonu, tyle było zamówione bo potrzeba było dokładnie 16.5m3, rozłożone to było na dwie gruchy (choć miało być na trzy ze względu że jedna grucha max 8m3 może wieźć), pierwsza grucha leje 9m3, nie przykryła nawet połowy, druga 8m3 jakimś cudem myślałem że jakoś to przykryje...... nie przykryła:( dzwonie zwracam delikatnie uwagę że coś jest nie tak, i że brakuje około 1m3, na to Pan dyspozytor że już szykuje nastepny transport z 1m3. Po godzinie dojeżdża, leje i........ brakło, dziwnie mało wyszło z tego metra, dzwonie już z awanturą że to jakaś masakra, że myślałem że mam doczynienia z poważną DUŻĄ firmą, i znowu wysłali kolejna gruchę z 1m3 w środku:) no i udało się nawet troszkę zostało:) fakt faktem betoniarnia okazała się na tyle poważna firmą że płacę za to co w zamówieniu i pracę pompy za jedną godzinę pracy, więc jakoś wyśli z twarzą, twierdzą że pierwszy raz mieli taką dziwną sytuację. a oto zdjecia plus zaległe ze zbrojeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 06.08.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 06.08.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.08.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) jestem, przyglądam się, kibicuje! sytuacja z brakiem betonu wynikać może z tego że sporo jednak zostaje w gruszce - ale nie aż tyle!brawo dla betoniarni - full profeska - nie licząc tego że powinni może jakoś uświadomić inwestora - u mnie na każdym etapie zostawało mniej lub więcej ale zostawiało ! Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 08.08.2013 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam słynnego R&K czytałem wczoraj o twoim pomyśle nowym:) i liczę na twoje podpowiedzi odnośnie mojej budowy. Do twojego dziennika zaglądam co jakiś czas podpatrując poszczególne etapy. Płyta zalana i podlewana, wujek wczoraj już o 5 rano wstał i podlewał, większych rys nie zauważyłem, płyta niestety nie jest super równa bo ekipa już myślami była w drodze do domu:) a i jeszcze problemy z betonem wiec jest jak jest, trudno, i tak idzie jeszcze na to 10cm styro i wylewka,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 29.08.2013 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Dziś wstąpiłem w kolejny związek do końca życia(no prawie do końca) podpisaliśmy z żoną kredyt w PKO BP, ale z wypłata poczekamy jeszcze, ponieważ czekamy na decyzje z credit agricole, i jeśli bedzie lepsza to z PKO zrezygnujemy, a musieliśmy dziś podpisać bo kończyła się ważność decyzji. Pod koniec września mam nadzieje że ruszamy dalej z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 24.09.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Witaj, Przepraszam, że tu ale skrzynkę masz zapchaną wiadomościami i nie mogę nic napisać Skontaktuj się ze mną, najlepiej telefonicznie (zalecam smsa, bo mogę dziś nie odbierać połączeń) w sprawie dzisiejszego zwiedzania Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts