adamfcb 24.09.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Muszę przyznać że ekipa póki co superowa:) wiedzą co mają robić, i pracują dość sprawnie i to bez szefa który jest na urlopie. szkoda tylko że zrobią mi płyte i uciekają na około 1.5 - 2 miesięcy:( Wszystko wskazuje niestety ze uciekli na dobre, zostalem z plyta i bez ekipy, tyle roboty sobie nabrali ze ich przeroslo, od tego tyg mieli konczyc u znajomych ale od wczoraj niema z nimi kontaktu, i co teraz? Ekipy z polecen sa zarobione a ja w tym roku musze przykryc, do dupy z tym wszystkim! A ekipie wystawie odpowiednia opinie w odpowiednim dziale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.09.2013 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Jednak ekipa nie uciekła, wytłumaczenie szefa dlaczego nie odbierał tel przez cztery dni - zostawił w domu tel i nie miał do mnie nr żeby z innego tel zadzwonić:) no ale że za bardzo alternatywy nie mam a dom do zimy musi stanąć, wiec około czwartku wchodzą i budują dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 30.09.2013 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Dostałem pierwszą ofertę na okna, firma VETREX, a wygląda to tak:- VEKA 5 komorowa- V70 OPTIMAL BLACK- Pakiet trzyszybowy U=0,5- Okucie ROTO NTS- Ciepła ramka MASTER THERMZ montażem podstawowym 11800zł. (dopłata do ciepłego montażu 1600zł.) kolor obustronny biały (docelowo będzie jednostronny kolor) Wersja druga to:- VEKA 6 komorowa- ALPHALINE 90 PLUS z klinem- Pakiet trzyszybowy U=0,5- Okucie ROTO NT VA Zawias klasyczny- Ciepła ramka MASTER THERMZ montażem podstawowym 15350zł. (dopłata do ciepłego montażu 1600zł.) kolor jednostronny antracyt Moje okna to 5szt150x150, 210x60, 3szt 90x230, 4szt 90x150 Zastanawiam się czy jest sens dopłacać do tych cieplejszych okien, plusem jest raczej pewny montaż tych okien:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 03.10.2013 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Po dwóch miesiącach wreszcie ruszamy dalej:) oto mury pną się do góry:) Pierwszy transport silki 10 palet Do tego styrodur i aquastyr na cokół płyty Prace szły dość sprawnie, pierwszy wiersz i narożniki już są więc zamówiłem kolejny transport silki, przyznam że myślałem że jakościowo będą lepsze, kilka z różnicą kilku milimetrów już się zdarzyło a przecież to dopiero początek, i sporo uszczerbionych na rogach, ale jakoś idzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 03.10.2013 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Wracając z budowy zajechałem do lokalnego sprzedawcy OKNOPLAST że by poznać ich ofertę, i wygląda tak: PLATINIUM EVOLUTION, kolor jednostronny antracyt, 6 komór Uw=1 oszklenie 4TF/12/4/12/4TF U=0,7 okucie: RUP Dodatki: Listwa przyszybowa PLATINIUM z szarą uszczelką CENA 13500 plus ciepły montaż 1700zł Dostałem też wycene na WINERGETIC PREMIUM 4 szyby!! Uw=0,72 Cena 16300 plus ciepły montaż 1700 Ciekawi mnie jak się patrzy przeż 4 szyby:) Plusem OKNOPLASTU jest to że ekipa montażystów jest ta sama od 8 lat i podobno są nieźli, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.10.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 A jaką masz powierzchnie przeszklenia ? Masz jakaś suwankę ? W Vetrexie spytaj o profil Veka Softline 82mm. Niby maja, a nie wyceniają U mnie, niestety okna zastopowały budowe na 2 miesiące, wprawdzie do 20. będą, ale nie wiem, czy zrobie coś wiecej, niż elektryka i tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 07.10.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Na parterze nie mam żadnych okien tarasowych, mam małą działkę i nie chciałem wychodzić z kawą z salonu na drogę na poddaszu tylko 3 okna 90x230, a profil który proponujesz faktycznie ciekawy, zaraz napisze maila że chce i to w wycenie:) a masz może już upatrzone drzwi zewnetrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 07.10.2013 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 A oto fotki z dzisiaj, plus popękane bloczki, kilkanaście ich było napewno na 30 palet. Oczywiście większość z nich została wykorzystana:) fotohobby a masz może fotki jak obrobiłeś otwory na okna? Bo pisałeś gdzieś że użyłeś do tego kleju do silki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 07.10.2013 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 A jaką masz powierzchnie przeszklenia ? Masz jakaś suwankę ? W Vetrexie spytaj o profil Veka Softline 82mm. Niby maja, a nie wyceniają U mnie, niestety okna zastopowały budowe na 2 miesiące, wprawdzie do 20. będą, ale nie wiem, czy zrobie coś wiecej, niż elektryka i tynki Ja w optymistycznej wersji myślałem że może w tym roku jeszcze wstawie okna i przez zimę cuś będę robił, niestety raczej się nie wyrobie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.10.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 fotohobby a masz może fotki jak obrobiłeś otwory na okna? Bo pisałeś gdzieś że użyłeś do tego kleju do silki Tylko efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 07.10.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Ekipa ci to robila? Jesli tak to ile im doplaciles za to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.10.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Tak, ekipa. Dopłaciłem 160zł Dla ciekawosci, jedna z ekop, która miała montowac mi okna na ciepłym montażu, policzyła mi go za 1400 zł, plus dodatkowo 380 zł za wyrównanie otworów właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 08.10.2013 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Dostalem odpowiedz w sprawie okien na profilu v82 ze cena jest praktycznie w tej samej cenie co na profilu alphaline 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.10.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 po ile w PLN wyszly Ci okna 150x150 ? fixy czy UR?obróbka otworów okiennych to pryszcz - sam zrobisz w 2h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 08.10.2013 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Alphaline 90-1185 netto, V70-920 netto, fixow brak, Z tymi otworami to faktycznie sam sprobuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.10.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Dostalem odpowiedz w sprawie okien na profilu v82 ze cena jest praktycznie w tej samej cenie co na profilu alphaline 90 To brałbym V82, Alphaline wybitnie mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 08.10.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 No fakt v82 bardziej kanciaste, tez bardziej mi takie pasuja.Zmienie temat, ile placiles za m2 swojej dachowki? Jest obecnie promocja na koramic alegra 9, koszt m2 w okolicach 23zl, nawet na allegro taniej nieznalaźlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.10.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 coś ze 12,5 tyś za 196m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 09.10.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Hej, Sprawdziłam i ja cenę mojej dachówki. Płaciłam 40 zł netto za mkw. Tania nie była, ale zależało mi na barwionej w masie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 21.10.2013 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Dawno nie pisałem ale trochę zalatany byłem:) dwie roboty i budowa to trochę za dużo, w piątek laliśmy strop i...... znowu k..wa zabrakło betonu, albo my źle liczyliśmy albo betoniarnia, 16m3 starczyło w sumie tylko na strop i nie cały jeden bieg schodów, domówiłem 1.5m3 i w sumie metr z tego poszło na podwórko:( a oto fotki: jeszcze bez dachu kuchnia i salon a to mój pancerny strop i schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts