Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przy Cyprysowej 2bis wersja energooszczędna

Recommended Posts

Muszę przyznać że ekipa póki co superowa:) wiedzą co mają robić, i pracują dość sprawnie i to bez szefa który jest na urlopie. szkoda tylko że zrobią mi płyte i uciekają na około 1.5 - 2 miesięcy:(

Wszystko wskazuje niestety ze uciekli na dobre, zostalem z plyta i bez ekipy, tyle roboty sobie nabrali ze ich przeroslo, od tego tyg mieli konczyc u znajomych ale od wczoraj niema z nimi kontaktu, i co teraz? Ekipy z polecen sa zarobione a ja w tym roku musze przykryc, do dupy z tym wszystkim! A ekipie wystawie odpowiednia opinie w odpowiednim dziale!

• Odpowiedzi 163
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dostałem pierwszą ofertę na okna, firma VETREX, a wygląda to tak:

- VEKA 5 komorowa

- V70 OPTIMAL BLACK

- Pakiet trzyszybowy U=0,5

- Okucie ROTO NTS

- Ciepła ramka MASTER THERM

Z montażem podstawowym 11800zł. (dopłata do ciepłego montażu 1600zł.) kolor obustronny biały (docelowo będzie jednostronny kolor)

Wersja druga to:

- VEKA 6 komorowa

- ALPHALINE 90 PLUS z klinem

- Pakiet trzyszybowy U=0,5

- Okucie ROTO NT VA Zawias klasyczny

- Ciepła ramka MASTER THERM

Z montażem podstawowym 15350zł. (dopłata do ciepłego montażu 1600zł.) kolor jednostronny antracyt

Moje okna to 5szt150x150, 210x60, 3szt 90x230, 4szt 90x150

Zastanawiam się czy jest sens dopłacać do tych cieplejszych okien, plusem jest raczej pewny montaż tych okien:)

Po dwóch miesiącach wreszcie ruszamy dalej:) oto mury pną się do góry:)

Pierwszy transport silki 10 palet

2013-10-03 09.15.58.jpg2013-10-03 09.27.23 (1024x768).jpg

Do tego styrodur i aquastyr na cokół płyty

2013-10-03 09.27.30 (1024x768).jpg

Prace szły dość sprawnie, pierwszy wiersz i narożniki już są

2013-10-03 13.15.27.jpg2013-10-03 14.43.36.jpg

więc zamówiłem kolejny transport silki, przyznam że myślałem że jakościowo będą lepsze, kilka z różnicą kilku milimetrów już się zdarzyło a przecież to dopiero początek, i sporo uszczerbionych na rogach, ale jakoś idzie:)

Wracając z budowy zajechałem do lokalnego sprzedawcy OKNOPLAST że by poznać ich ofertę, i wygląda tak:

PLATINIUM EVOLUTION, kolor jednostronny antracyt, 6 komór Uw=1

oszklenie 4TF/12/4/12/4TF U=0,7

okucie: RUP

Dodatki: Listwa przyszybowa PLATINIUM z szarą uszczelką

CENA 13500 plus ciepły montaż 1700zł

Dostałem też wycene na WINERGETIC PREMIUM 4 szyby!!:) Uw=0,72

Cena 16300 plus ciepły montaż 1700

Ciekawi mnie jak się patrzy przeż 4 szyby:) Plusem OKNOPLASTU jest to że ekipa montażystów jest ta sama od 8 lat i podobno są nieźli,

A jaką masz powierzchnie przeszklenia ? Masz jakaś suwankę ?

W Vetrexie spytaj o profil Veka Softline 82mm.

Niby maja, a nie wyceniają :)

U mnie, niestety okna zastopowały budowe na 2 miesiące, wprawdzie do 20. będą, ale nie wiem, czy zrobie coś wiecej, niż elektryka i tynki

Na parterze nie mam żadnych okien tarasowych, mam małą działkę i nie chciałem wychodzić z kawą z salonu na drogę:) na poddaszu tylko 3 okna 90x230, a profil który proponujesz faktycznie ciekawy, zaraz napisze maila że chce i to w wycenie:) a masz może już upatrzone drzwi zewnetrzne?

A jaką masz powierzchnie przeszklenia ? Masz jakaś suwankę ?

W Vetrexie spytaj o profil Veka Softline 82mm.

Niby maja, a nie wyceniają :)

U mnie, niestety okna zastopowały budowe na 2 miesiące, wprawdzie do 20. będą, ale nie wiem, czy zrobie coś wiecej, niż elektryka i tynki

Ja w optymistycznej wersji myślałem że może w tym roku jeszcze wstawie okna i przez zimę cuś będę robił, niestety raczej się nie wyrobie:(

• 2 weeks później...

Dawno nie pisałem ale trochę zalatany byłem:) dwie roboty i budowa to trochę za dużo, w piątek laliśmy strop i...... znowu k..wa zabrakło betonu, albo my źle liczyliśmy albo betoniarnia, 16m3 starczyło w sumie tylko na strop i nie cały jeden bieg schodów, domówiłem 1.5m3 i w sumie metr z tego poszło na podwórko:( a oto fotki:

jeszcze bez dachu kuchnia

2013-10-09 10.26.22.jpg

i salon

2013-10-09 10.26.53.jpg

a to mój pancerny strop i schody

2013-10-18 12.31.10.jpg2013-10-18 15.46.37.jpg2013-10-18 12.30.59 (1024x768).jpg